Honeywell introduceert Miller TurboLiteTM Edge

Bedrijfsnieuws Miller Honeywell

Honeywell (NYSE: HON) heeft de Miller TurboLiteTM Edge geïntroduceerd, een nieuwe, lichtgewicht en automatisch blokkerende vanglijn (self-tracting lifeline, SRL). Het nieuwe valbeveiligingssysteem, dat volgens de fabrikant 15%  lichter is dan de meeste vergelijkbare producten, biedt gebruikers in de bouw, industrie, nutsbedrijven en de olie- en gassector een groter comfort, bewegingsvrijheid en directe blokkering bij een val.

“Wij zagen een groeiende behoefte aan een lichtgewicht, volledig scherpkant-geteste SRL, die aan de voorschriften voldoet en die werknemers in veeleisende situaties en omgevingen zou helpen zich veilig te voelen en volledig vertrouwen te hebben in hun valbeveiligingsuitrusting,” aldus Corentin Barbieux, product manager van fall protection solutions voor Honeywell Safety Products, EMEA. “De vanglijn is ontworpen om werknemers één oplossing te bieden voor bescherming bij alle werkzaamheden op hoogte, ook op voethoogte.”

Miller TurboLite Edge is volledig scherpkant-getest en is gecertificeerd voor werknemers met een maximumgewicht van 140 kg door het gebruik van uiterst duurzame, verstevigde banden. De vanglijn is tevens goedgekeurd voor bevestiging op voethoogte (FF2) om werknemers te beschermen die het risico lopen om over een rand te vallen, maar niet kunnen kiezen voor een hoger verankeringspunt (FF1 of FF0). Een snelblokkering zorgt voor een verminderde valafstand, wat met name belangrijk is wanneer er weinig verticale speling is.

Miller TurboLite Edge is gecertificeerd volgens EN360:2002 en voldoet aan alle tests VG11.060 (rand), VG11.062 (140 kg) en VG11.085 (FF2).
 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam