Dak Helling 1999-01-08 Laatste bouwbeurs van de eeuw

De laatste Bouwbeurs van de eeuw wordt de drukste! Meer dan 1.100 exposanten uit binnen- en buitenland presenteren zich met tal van noviteiten. De beurs is naar sector ingedeeld. Zo vindt iedereen gemakkelijk de weg naar alle sectoren of naar de beurs Bouwmaterieel '99, die de bezoeker cadeau krijgt.

Stichting Dakmeester en Isodek Dakbouw / KDN-Teewen: Glazuron, Glazura, Renova / Scheerders van Kerchove / Nedsale: Model-S in hoogglans terracotta / Polytuil: Sleutel voor gemoedsrust / SDS Ommen: Tamar Tiles en dakpanplaten / Klöber: Permo, Venduct en Fluenta / Kunst van het Bouwen

 

Stichting Dakmeester en Isodek Dakbouw

De Stichting Dakmeester is een platform voor samenwerking tussen producenten van dakmaterialen en dakdekkers. De stichting wil het kwaliteitsdakwerk bevorderen en promoten.
Een deelnemende dakdekker mag zich Dakmeester noemen omdat hij heeft voldaan aan de toelatingseisen en zich bovendien als doel heeft gesteld om de klant louter kwaliteit te leveren.
Hij beschikt daartoe over het KOMO-Procescertificaat Pannendekken Hellende Daken en/of een kwaliteitssysteem NEN-ISO-9000 serie.
Isodek Dakbouw zal zich op de beurs profileren als de specialist in het Bouwdeel Dak. Tezamen met de Stichting Dakmeester wordt in deze stand getoond hoe kwaliteit van het begin tot het eind gewaarborgd kan worden.

KDN-Teewen: Glazuron, Glazura, Renova

KDN-Teewen Dakpannen trekt het merkenbeleid, dat met Glazuron zeer succesvol werd ingezet, door met Glazura en Renova. Om het assortiment nog inzichtelijker te maken werd een volledige set nieuwe documentatie ontwikkeld. De producten van KDN-Teewen kenmerken zich door een uitgelezen combinatie van esthetiek en kwaliteit. Glazura, een hoogwaardige keramische dakpan, illustreert dat echter als geen ander. Deze dakpan wordt met beproefde technieken gemaakt van de beste kleisoorten. Haar unieke karakter ontleent Glazura onder meer aan de karakteristieke donkere basiskleur, ook wel 'haar blauwe bloed' genoemd. Glazura is leverbaar in drie modellen en in meerdere kleurstellingen. Bovendien kan een speciale veredelingslaag aangebracht worden die zorgt voor een nog vollere kleur en extra bescherming.

Scheerders van Kerchove

Naast haar eigen productie staat Scheerders Van Kerchove's Verenigde fabrieken nv ook nog in voor de distributie van een groot aantal andere bouwproducten. Zo is de onderneming onder meer leverancier van de Duitse Müller dakpannen die zich vooral onderscheiden door hun zeer lage porositeit en hun uitstekende drukweerstand. Deze pannen worden gebakken uit de bekende kwalitatieve en harde Duitse Eisenberger-klei waardoor men zeer gladde pannen bekomt met een hoge vorstbestendigheid. Ze kunnen reeds vanaf een dakhelling van 14o worden toegepast en laten bovendien een zeer snelle en eenvoudige plaatsing toe (14,3 stuks per m2). Dankzij het grote gamma aangepaste en makkelijk hanteerbare accessoires en hulpstukken kan het dak tot in het kleinste detail worden afgewerkt. Zeker het vermelden waard hierbij zijn de speciaal ontwikkelde A- of V-vormige pannensets die het mogelijk maken om ronde en gebogen dakvormen in gebakken aarde uit te voeren.

Nedsale: Model-S in hoogglans terracotta

Nedsale uit Venhuizen introduceert op deze beurs de Benders betondakpannen.
Benders is oorspronkelijk een Zweedse producent, maar heeft recentelijk een nieuwe fabriek in Duitsland geopend. Deze fabriek behoort tot de modernste ter wereld! De Benders pannen zijn leverbaar in 2 modellen: Model-S en de Mecklenburger. Beide modellen zijn symmetrische gevormd. De Benders pannen zijn door en door gekleurd en voorzien van een tweevoudige afwerking, wat een lange levensduur garandeert. De pannen worden geleverd in diverse kleuren.
De Benders pannen worden per 5 stuks gebundeld. Deze verpakkingswijze is ontwikkeld in samenwerking met de dakdekkersbranche en blijkt in de praktijk zeer succesvol.
Naast de beurs introductie van de Benders pannen, heeft Nedsale natuurlijk ook weer een aantal noviteiten op het gebied van de dakaccessoires.

Polytuil: Sleutel voor gemoedsrust

Polytuil is de Europese leider in beklede stalen dakelementen die worden vervaardigd in de Benelux. Polytuil biedt dertig jaar schriftelijke garantie. Bovendien kunnen klanten rekenen op degelijkheid en de structuren van een grote Europese groep. Beschikbaarheid, snelheid, flexibiliteit zijn sleutelwoorden. Alle producten zijn conform ISO 9002 normen vervaardigd, waaronder de KOMO in Nederland. Dit garantieniveau heeft zekerheid en is de sleutel voor gemoedsrust.

SDS Ommen: Tamar Tiles en dakpanplaten

SDS Ommen heeft een primeur tijdens de beurs, te weten Tamar Tiles. Simpel gezegd, in dit dakpanelement wordt de onder meer isolerende werking en de duurzaamheid van polystyreen, gemaakt in een dakpanvorm en bedekt met een speciale kleicoating gecombineerd. Deze coating beschermt het element tegen alle weersinvloeden.
Andere producten zijn; de Prefa aluminium leien, waarbij de duurzaamheid en veelzijdigheid van aluminium gecombineerd is met de uitstraling van de karakteristieke lei; de veho dakpanplaten, op maat te bestellen van nok tot muurplaat en zijn zowel in een sneldek als in het oud-Hollandse model te verkrijgen. (gewicht 5 kg/m2). Minder bekend is de geïsoleerde uitvoering van de dakpanplaten. De Eskimo is een zogenaamd sandwichpaneel die de voordelen van de dakpanplaat combineert met de isolerende werking van polystyreen. Het gaat hier ook om één werking van isolatie en een pannen dakbedekking.

Klöber: Permo, Venduct en Fluenta

Klöber heeft een nieuwe waterdamp-open onderdakfolie ontwikkeld: Permo. Deze universele onderdakfolie is de nieuwste innovatie en rekent definitief af met alle nadelen die dakdekkers ondervinden tijdens de dagelijkse montage van onderdakfolie. Permo is sterk, universeel legbaar, extreem waterdamp-open, makkelijk snijdbaar, antislip, waterdicht en UV bestendig.
Andere producten zijn de Venduct, speciaal ontwikkeld voor alle vormen van mechanische ventilatie en de Fluenta voor natuurlijke ventilatie. Klöber innoveert door een dakdoorvoerprogramma aan te beiden in bijna alle originele dakpankleuren, de meeste dakpanmodellen en kaarsrechte esthetische vormgeving.

Kunst van het Bouwen

Eens in de twee jaar brengt de Internationale Bouwbeurs 'de Kunst van het Bouwen' in beeld. Nieuwe trends en ontwikkelingen vinden daar hun commerciële basis maar bieden ook inhoudelijk perspectieven in bouwprijzen, themapresentaties, landen-inzendingen en congressen. Daarmee is de Bouwbeurs de plaats geworden waar de bouwnijverheid haar kunnen vertoont. In die atmosfeer is het goed zaken doen. Vraag en aanbod treffen elkaar en er ontstaan nieuwe marktimpulsen. Het thema 'de Kunst van het Bouwen' zal als een rode draad door de gehele beurs lopen. Dit biedt o.a. aanknopingsmogelijkheden voor Bouwprijzen, Architectuur, Jonge Ontwerpers en Monumentale Kunst op de beurs.
Bouwmaterieel vindt gelijktijdig met de Bouwbeurs plaats als zelfstandige vakbeurs met een eigen gezicht en een eigen expositieprogramma. Uit gehouden onderzoek komt naar voren dat zowel de exposanten als de bezoekers van Bouwmaterieel deze beslissing toejuichen. De twee beurzen versterken elkaar en vormen het grootste bouwevenement van deze eeuw.
Bouwmaterieel wordt gehuisvest in een paviljoen grenzend aan Hal 1 en 2. Daarnaast komt een expositieterrein voor bouwkranen en -liften. Nieuw is het demonstratieterrein grondverzet waar daadwerkelijk kan worden gegraven.Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam