Roofing Holland 1997-10-26 Onconventionele toepassing geeft grote creatieve vrijheid

Ieder gebouw heeft zijn specifieke uitstraling en om dat te bereiken is men continu op zoek naar nieuwe materialen en hun toepassingen. Nog meer verrassend is het, als blijkt dat een product zoals het Kingspan 1000 LP paneel door een niet traditionele toepassing, een gebouw een uitstraling van allure kan geven. Met de toepassing van dit paneel op de top van de Resident in Den Haag heeft de architect gekozen uit de top van Kingspan's product range.

 Kingspan levert een serie architectonische sandwichpanelen voor vele toepassingen. Met deze producten heeft Kingspan al diverse malen de British Steel Colorcoat Award gewonnen. Een doelstelling van Kingspan is: partner te zijn in de bouw. Dit komt tot uiting in alle richtingen van het bouwproces. Vanaf ontwerp tot realisatie begeleid Kingspan de activiteiten. Dit houdt in dat Kingspan nauw op de wens van de klant in kan spelen.

Een zeer tot de verbeelding sprekend voorbeeld daarvan vormt het kantorencomplex de Resident in Den Haag. Bij dit project is bij een van de gebouwen, namelijk het Castellicum, een creatieve en onderhoudsarme oplossing gerealiseerd. Het is een groot kantoorgebouw, waarvan het onderste deel 70 m hoog is en bekroond wordt met twee torens van 37 m. Men heeft hier een LoPitch paneel (KS 1000 LP) gekozen om het gebouw die uitstraling van allure te geven die de architect Michael Graves voor ogen stond.

Leebo Bouwsystemen uit Drunen die de montage van deze zeer spitse dakvlakken heeft uitgevoerd, moest hiervoor een speciale montage steiger ontwerpen, want de montage vond op 100 m hoogte plaats. De dakvlakken werden vanaf de buitenzijde van het gebouw gemonteerd en dit vereiste ook speciale veiligheidsmaatregelen. Daar de wind op deze hoogte een grote rol speelt, zijn de panelen in halfsteensverband gemonteerd in korte lengten van 3.500 mm.

 

Lo-Pitch: Panelen voor geïsoleerde daken

KS1000 LP "Lo-Pitch is een hoog gespecificeerd daksysteem dat gebruikt kan worden voor alle bouwapplicaties. Het paneel is verkrijgbaar in lengten van tot 25 meter.

 • Het ontwerp heeft zijn bruikbaarheid afdoende bewezen;
 • Geschikt voor toepassingen voor daken met een helling vanaf 1,5º, na doorbuiging;
 • Geen overlap bij een lengte van nok tot dakrand tot 25 meter mogelijk;
 • 100% betrouwbare thermische isolatieprestatie;
 • Geen koude-bruggen, inwendige condensatie of gevaar van corrosie;
 • Besparing op energie- en onderhoudskosten;
 • Montagetijd op de bouw kan gehalveerd worden in vergelijking met traditionele bouwsystemen;
 • Montage op de bouwplaats en hanteerbaarheid wordt vergemakkelijkt dankzij modules van een meter breed en standaard bevestigingsmiddelen;
 • Geschikt voor alle soorten nieuwbouw en renovatietoepassingen waaronder: hoge vochtigheidsgraad, tempertuurcontrole, koelruimte en hygiënische milieus;
 • Lichtdoorlatende elementen;
 • Met LPC/FM-goedkeuring.

Naast het eerder beschreven paneel levert Kingspan een compleet pakket sandwichpanelen voor daken en wanden. Algemene informatie: Kingspan Nederland B.V. is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Kingspan Group plc uit Ierland, fabrikant van metalen sandwichpanelen voor dak en wand. Tevens produceert dit bedrijf isolatiematerialen voor utiliteits- en woningbouw. Kingspan is een van de grootste producenten in Europa en heeft verkoopkantoren in de Benelux en Duitsland. Vele architecten bezitten inmiddels het Kingspan handboek. Dit is een boekwerk waarin het complete productenpakket staat beschreven inclusief alle technische details. Er is ook een AutoCAD versie verkrijgbaar en informatie op CD-rom. Over de producten is uitgebreide technische documentatie verkrijgbaar bij Kingspan Nederland B.V.Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam