BATIMAT ontvangt meer buitenlandse bezoekers

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

De 2011 editie van de BATIMAT, internationale vakbeurs voor de bouw die van 7 t/m 12 november in Parijs gehouden is, heeft haar internationale positie verstevigd. Ondanks een kleine daling van het totale bezoekcijfer (351.748 bezoekers, - 7,5%), steeg het internationale bezoek met 10% en maakt dit nu 19% van het totale bezoekersaantal uit. Daarnaast viel de stijging van het aantal decisionmakers, zoals aannemers en architecten op.

 

 BATIMAT 2011 : stijging aantallen (hoofd)aannnemers en architecten

Bezoekerstype

% van het totale aantal bezoekers

% evolutie

Aannemers

44%

+19%

Opdrachtgevers/architecten

20%

+24%

Opzichters

7%

+3%

Handel

13%

-14%

Fabrikanten

11%

-30%

Organisaties, diensten

5%

stabiel

 

Naast de stijging van het aantal decisionmakers zoals aannemers en architecten/ontwerpbureau’s, valt de daling van het aantal bezoekers uit de handel op, hetgeen verklaard wordt door een verdere concentratie van de markt.

 

Van de 351.748 vakbezoekers op deze 28ste editie van de Batimat kwam 81% uit Frankrijk en was 19% internationaal. Het aantal Franse bezoekers daalde met 11%. Het aantal internationale bezoekers steeg daarentegen met 10% en bedraagt nu 19% van het totale bezoekersaantal. Vooral het aantal bezoekers uit eregastland Brazilië viel op, naast dat uit Duitsland en Rusland. De overige landen uit de EU zijn stabiel gebleven. Daarnaast telde de Batimat traditioneel weer veel bezoekers uit Noord-Afrika.

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam