Den Haag stimuleert energiezuinige maatregelen

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

Op het dak van de Haagse vestiging van City Box zette wethouder Rabin Baldewsingh op 16 november met een druk op de knop 200 m2 zonnepanelen in werking. Hiermee wekt City Box 10% van het energieverbruik van het gebouw aan de Saturnusstraat op. Met dakisolatie en energiezuinige verlichting zal het bedrijf daarnaast jaarlijks een energiereductie van 30% gaan realiseren. Dit is de eerste vestiging van het tijdelijke opslagbedrijf met zonnepanelen. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2015 alle vestigingen energiezuinig te maken en daarmee het energieverbruik en de CO2 uitstoot te reduceren met minimaal 25%.

 

De gemeente Den Haag stelde voor de zonne-energiecentrale  € 25.000,- beschikbaar. Wethouder Rabin Baldewsingh (Duurzaamheid) wil hiermee Haagse ondernemingen en instellingen stimuleren om duurzame maatregelen te nemen die het energieverbruik reduceren.

 

“Door nu maatregelen te nemen zorgen we ervoor dat Den Haag een mooie stad blijft met een schone leefomgeving en een goede luchtkwaliteit. De zonnepanelen op het dak van City Box zijn een goed voorbeeld van een project dat tot stand is gekomen dankzij de regeling milieuprojecten 2010-2011. Ik hoop dat veel Haagse instellingen en bedrijven navolging geven aan dit initiatief”, aldus Baldewsingh.


FOTO: Wethouder Baldewsingh (rechts) en algemeen directeur Wilbert Keunen

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam