Roofing Holland 1997-02-25 Het mechanisch bevestigen van isolatieplaten

De algemene verwerkingsvoorschriften voor het mechanisch bevestigen van dakisolatieplaten bestaan reeds jaren. Gezien onderstaande foto's is toch nog niet iedereen op de hoogte van de algemeen gebruikelijke regels.

 

Het legpatroon van de isolatieplaten

De isolatieplaten moeten in zogenaamd halfsteensverband worden aangebracht, bij staaldaken moet de lange zijde van de isolatieplaten loodrecht op de cannelurerichting worden gelegd. In principe moeten de isolatieplaten bij staaldaken zogenaamd dragend worden gelegd (de rand van de smalle zijde van de plaat ondersteund door een golf van de staalplaat), tenzij voldaan wordt aan de voorschriften van de fabrikant of een kwaliteitsverklaring waarbij niet dragend leggen is toegestaan.

 

Directe mechanische bevestiging van de isolatieplaten

   
 

De isolatieplaten worden aan de ondergrond bevestigd met mechanische bevestigingsmiddelen zoals bijvoorbeeld schroeven en drukverdeelplaten. Het aantal bevestigingsmiddelen moet berekend zijn.
De uitkomst van een dergelijke berekening is een aantal bevestigingsmiddelen per plaat. Dit aantal moet volgens een van de patronen van figuur 1 worden aangebracht, omdat de berekeningsmethode en dus de uitkomsten gebaseerd zijn op toepassing van deze patronen. Willekeurige patronen zijn dus niet toegestaan.

 

door: Janus SmitsDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam