Roofing Holland 1998-10-45 Nieuwslijn

Bladvanger van AGS

Het Nederlandse klimaat dwingt tot vakmanschap als het gaat om afvoer van hemelwater. Om al het regenwater goed te laten weglopen is het belangrijk dat deze niet verstopt raken met bladeren en ander afval.
ASG heeft een bladvanger ontworpen die zorgt dat verstoppingsproblemen tot het verleden behoren. Het product bestaat uit een betonnen tegel op kunststof pootjes. De bladvanger zorgt voor optimaal gemak bij het schoonmaken van plattedakconstructies, waarbij kiezelranden of boldraadroosters geen hinderlijke obstakels meer vormen.
De snelkoppeling van AGS paart in haar eenvoud vindingrijkheid samen met gebruikersgemak. Het op zich unieke lassen met lood en het gebruik van eerste klas lood en PVC zorgen voor het afvoeren van hemelwater. AGS past een procédé toe dat het risico van lekkage door verhitting bij het verwerken van brandrollen praktisch uitsluit. De bajonetsluiting staat garant voor een snelle, eenvoudige montage in zowel nieuwbouw als renovatie. Een afvoersysteem dat bovendien doeltreffend het hoofd biedt aan lekkages in spouwmuren. Voor meer informatie: 078-6176833.

Zaagmachine van Kress

De Duo-zaagmachine van Kress is specifiek ontwikkeld voor het zagen van o.a. dakplaten tot een maximale dikte van 20cm. De zaagcapaciteit onder een hoek van 90º is 20cm. En onder 45º is deze 17cm.
Door gebruik te maken van de als extra te leveren aluminium geleiderail van 1,5 m, is men verzekerd van een strakke zaagsnede. Door het geringe gewicht van 6,1 kg is de machine zeer geschikt om een daksparing te zagen van ieder gewenste afmeting. Ook zonder geleiderail is met deze Duo-zaagmachine bijv. een perfecte uitsparing te zagen. Het zagen van bijv. timmermansverbindingen in houten balken is met deze machine erg eenvoudig. De Duo-zaagmachine is voorzien van automatische kettingsmering.
De zaagmachine is in enkele minuten om te bouwen van kettingzaagmachine naar cirkelzaagmachine. Hierdoor heeft men een multifunctionele machine. De zaag heeft een stevige (niet plooibare) zaagvoet met hoog glijvermogen en een stabiele 3-punt ophanging. Voor meer informatie: 013-505 30 67.

All weather kledinglijn

Om onder alle weersomstandigheden prettig kunnen werken introduceert EHCO-KLM Kleding n.v. deze winter een nieuw kledingconcept: Power-line All Weather. Deze nieuwe collectie, gebaseerd op de ENV 343-norm voor beschermende kleding tegen regen, wind en koude, is een uitbreiding van de reeds bestaande Power-line collectie. Deze collectie valt vooral op door de tweekleurige combinaties, die deze lijn een krachtige uitstraling geven. Maar nu is er dus ook een All Weather-variant, waarmee behalve representatief, ook goed beschermd gewerkt kan worden als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven. In de Power-line All Weather beidt EHCO-KLM Kleding o.a. een multi-colour parka en een multi-colour jack in diverse, representatieve kleurcombinaties en een tweetal thermojacks, waaronder een fleece-jack.
De Power-line All Weather collectie voldoet aan de hoogste klasse (3) m.b.t. de waterdichtheid en waterdampweerstand van de ENV 343 norm die geldt voor kleding die bescherming biedt tegen de invloeden van slecht weer tot -5ºC. Er is bovendien bij de ontwikkeling uitgegaan van de klimatologische omstandigheden in Nederland. Ook is rekening gehouden met het thermofysiologisch gedrag van de kleding tijdens het verrichten van werkzaamheden. Immers, voor optimaal draagcomfort is het transport van warmte en vocht van onderkleding tot bovenkleding van grote invloed.
Omdat met al deze factoren vanaf het begin rekening is gehouden, is een collectie ontstaan waarin buitenwerkers bijzonder prettig kunnen functioneren. Bovendien is de collectie modulair opgebouwd en zijn artikelen onderling te combineren. Zo kan, afhankelijk van de weersomstandigheden en persoonlijke voorkeuren 'op maat' een optimaal kledingpakket worden samengesteld. Zo zal het, afhankelijk van de weersomstandigheden, niet altijd noodzakelijk zijn om de parka of het jack te voorzien van één van de thermojacks. Sterker nog, te warme kleding bij een mildere temperatuur verlaagt de prestaties!
De modulaire samenstelling van de Power-line All Weather collectie van EHCO-KLM Kleding n.v. biedt nòg een belangrijk pluspunt: alle artikelen zijn afzonderlijk te bestellen, zodat men bijvoorbeeld in het najaar kan kiezen voor de parka of het jack uit de collectie en die in de winter eventueel uitgebreid kan worden met de thermojacks. Het investeringsmoment valt daardoor niet eerder dan noodzakelijk.
Met de komst van het Power-line All Weather kledingconcept en de reeds bestaande Powerline-collectie is nu één totaal kledingconcept gelanceerd dat voor een uniforme en representatieve uitstraling zorgt. Van bermuda tot winterjassen. Tevens is dit concept uitermate geschikt voor de implementatie van uw huisstijl in uw bedrijfskleding. Voor meer informatie: tel. 053-4800300.

Een nieuwe dakrandbeveiliging?

Deze dakrandbeveiliging zal wellicht nooit in aanmerking komen voor een innovatieprijs. Maar degelijk en veilig is het systeem wel. Roofing Holland signaleerde deze dakrandbeveiliging bij een project in Gouda waar Schiebroek Dakbedekkingen bezig is met de renovatie van een omvangrijk woningencomplex in de wijk Burgen en Lusten. Het schijnt dat aan de opbouw van de beveiliging de nodige discussie vooraf is gegaan. Hoe dan ook, uiteindelijk stemde de opdrachtgever, woningbouwvereniging Ter Gouw, er toch mee in. Schiebroek bouwde met steigerpijpen een dakrandbeveiliging waarvan de verticale pijpen in de gevel werden verankerd. Overigens staat voor deze woningen de gevelrenovatie in 1999 op het programma.

Aanpak werkdruk in de bouwnijverheid

Werken in de bouwnijverheid is samenwerken. Het vereist ook kennis van techniek, organisatie, logistiek, werkmethoden, materieel en materiaal, maar 't blijft altijd mensenwerk. Daarbij vraagt de markt tegenwoordig om het zo snel mogelijk leveren van kwaliteit tegen zo laag mogelijke kosten. Door verdergaande mechanisatie en automatisering wordt het werk door steeds minder mensen gedaan. Dat vraagt niet alleen veel van het management, maar stelt ook aan de werknemers steeds hogere eisen. Een te hoge werkdruk beïnvloedt de efficiëntie en effectiviteit van het werkproces nadelig. Bovendien leidt het tot ziekteverzuim en een groter verloop onder de werknemers. Arbouw biedt met de publicatie 'Aanpak werkdruk in de bouwnijverheid' de bouw-, wegenbouw en afbouwbedrijven handvatten en aanbevelingen om de kans op problemen door (te hoge) werkdruk zo klein mogelijk te maken.

Klachten

Klachten over te hoge werkdruk worden door werknemers in de bouwnijverheid vaker genoemd dan klachten over lawaai, lichamelijke belasting, klimaat en schadelijke stoffen. (Bij het personeel op de bouwplaats en in de wegenbouw is dat 45% en bij het UTA-personeel 73%.) Ze zijn van mening dat er maatregelen genomen moeten werden om werkdruk te voorkomen en te verminderen. Ook een kwart van de werkgevers in de bouwnijverheid geeft aan dat er sprake is van een hoog werktempo.
De brochure 'Aanpak werkdruk in de bouwnijverheid' geeft een groot aantal suggesties om werkdruk in de werkorganisatie aan te pakken. Dat is naar de geest van de Arbowet: pak de problemen bij de bron aan en richt daar de maatregelen op. De publicatie bevat ook een controlelijst om te bekijken of er bij u in het bedrijf sprake is van (te hoge) werkdruk. De publicatie 'Aanpak werkdruk in de bouwnijverheid' kunt u bij Arbouw bestellen voor fl. 15,-.
Wie veranderingen wil bewerkstelligen in de eigen werksituatie en de persoonlijke vaardigheden wil verbeteren kan de Arbouw-cursus 'Omgaan met werkdruk' (bestemd voor uitvoerders) volgen. Voor meer informatie: tel. 020-580 55 80.

Redland Dakprodukten b.v. wordt Lafarge Dakproducten b.v.

Als gevolg van de overname door Lafarge sa van het meerderheidsbelang van de Redland Braas Building Group b.v. zullen meerdere ondernemingen van naam wijzigen.
Lafarge is opgericht in 1833 en heeft wereldwijd een leidinggevende positie in cement, kant-en-klare betonmengsels, aggregaten, gips, dakbedekking en diverse speciale producten voor de bouw. In totaal zijn er ongeveer 60.000 werknemers werkzaam in zestig landen. Wereldwijd en door de jaren heen heeft Lafarge veel technische kennis opgedaan, waarbij het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het milieu voorop staan. Lafarge heeft als centraal beleid een sterke corporate identity. Om deze corporate identity te benadrukken is de naam van Redland Dakprodukten b.v. per 1 juli 1998 gewijzigd in Lafarge Dakproducten b.v.

Nieuw dak voor Mastum Amsterdam

Door verplaatsing van de uitvoeringsorganisatie naar Enkhuizen was het oude pand van Mastum Amsterdam niet functioneel meer, vandaar dat Mastum is verhuisd naar een nieuw kantoor in Amsterdam-Noord. Het nieuwe adres is: Johan van Hasseltweg 102, 1022 WZ Amsterdam. Mastum blijft telefonisch bereikbaar op 020-632 28 83.

Dakbedekking versie 6.05

MAIS, een samenwerkingsverband van freelance programmeurs, komt met een nieuw standaardpakket voor de dakbedekkingsbranche: Dakbedekking 6.05. Dit pakket speelt in op de administratieve behoeften van de kleinere ondernemer. Het is speciaal afgestemd op zijn dagelijkse praktijk, is betaalbaar en eenvoudig te gebruiken. Naast de standaardpakketten die MAIS al heeft uitgebracht voor de zonweringsbranche, is er nu Dakbedekking 6.05. Het is ontworpen met het oog op de bedrijfsvoering van ondernemers met ongeveer tien werknemers. Met deze betaalbare, complete en tijdbesparende oplossing kan de dakdekker onder meer offertes, orders, werkbonnen en facturen aanmaken, relatiebeheer voeren en bestellingen plaatsen.
Het pakket is ontworpen voor Windows '95, maar is ook geschikt gemaakt voor de '98 versie. Er zijn ook netwerkversies verkrijgbaar voor twee, vijf en tien gebruikers.
De Cd-rom Dakbedekking 6.05 is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Met de duidelijke Nederlandstalige handleiding is dat ook voor minder ervaren computergebruikers gemakkelijk te doen. Ook de handige helpteksten ondersteunen de gebruiker. Heeft hij toch nog een vraag, dan is er de Helpdesk. Deze is tot tien uur 's avonds te bereiken voor deskundige hulp. Bij aanschaf van het pakket is twee uur gratis Helpdesk inbegrepen. Voor meer informatie: 035-6420988.

Venedak stelt handboek samen over bitumineuze dakbedekkingen

De Vereniging van Nederlandse Dakrolfabrikanten Venedak heeft een verzamelband uitgebracht voor gebouwbeheerders, architecten, aannemers en dakdekkers. Deze bevat drie handzame brochures met informatie over Venedak, bitumineuze dakbedekkingssystemen en verwerkingsrichtlijnen. De verzamelband wordt in de toekomst aangevuld met nieuwe brochures over relevante onderwerpen zoals milieu, details, garanties en onderhoud. Zo ontstaat een compleet Venedak-handboek met alle relevante gegevens over bitumineuze dakbedekkingsmaterialen en -systemen. De drie brochures kunnen ook afzonderlijk worden gebruikt. 'Venedak daar staat wat achter' belicht de Venedak organisatie en haar belangrijkste activiteiten nu en in de toekomst. In Voorkeursystemen bitumineuze dakbedekkingssystemen' geeft Venedak aan welke systemen, inclusief randvoorwaarden, in bepaalde situaties de voorkeur verdienen. De brochure 'Verwerkingsrichtlijnen bitumineuze dakbedekkingsmaterialen' beschrijft hoe deze systemen het best kunnen worden verwerkt.

Toegankelijker en duidelijker

Met de samenstelling van een handboek wil Venedak bevorderen dat steeds gegarandeerd betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige, milieuverantwoorde én gemakkelijk te verwerken bitumineuze dakbedekkingsmaterialen worden toegepast. Bovendien wil Venedak de informatie over bitumineuze dakbedekkingssystemen toegankelijker en duidelijker maken. Al eerder besloten de Venedak-leden Aliso, Esha Nederland, Nebiprofa en Troelstra & de Vries hun KOMO-certificaten te herzien. Deze bevatten nu alleen nog onderscheidende product- en systeeminformatie met bijbehorende prestaties. De basisinformatie is opgenomen in de Venedak-verzamelband.
De drie brochures uit de Venedak-verzamelband zijn aan te vragen bij het Venedak-secretariaat, tel. 0347-329802. Alle houders van de verzamelband ontvangen in de toekomst automatisch de nieuwe delen ervan.

Rockwool BC Dak wordt BC Dak-OEM

Business Centre Dak van Rockwool is per 1 oktober 1998 uitgebreid met de afdeling OEM. De afkorting OEM staat voor Original Equipment Manufacturers. De nieuwe afdeling is gespecialiseerd in de ontwikkeling en levering van steenwol isolatie aan fabrikanten. Die verwerken deze isolatie in hun eindproducten. Verkoopleider van de afdeling OEM is Marc Malherbe de Juvigny, voorheen verkoopleider van de afdeling Conrock van BC Dak.
De afdeling OEM is volledig ingesteld op de specifieke eisen die aan halffabrikaten worden gesteld. Naast deze halffabrikaten voer BC Dak-OEM een compleet assortiment Taurox isolatieproducten voor het vlakke dak met een uitgebreide service voor het ontwerp en de uitvoering.
De afdeling OEM levert isolatiemateriaal voor prefab toepassingen in de bouw. De belangrijkste toepassingen van Rockwool OEM producten zijn:

  • Conrock kernmateriaal voor sandwichpanelen
  • betonvloeren
  • dakelementen voor hellende en platte daken
  • prefab binnenwanden
  • deuren
  • geluidsschermen
  • unitbouw
  • houtskeletbouw

Voor meer informatie: Dhr. J. Uittenbogaard, tel. 0475-353251.

Vekudak presenteert een nieuwe uitgave over de vijfde gevel

'Denk aan kunststof' is het motto van de nieuwe uitgave D.A.K.. De Vereniging van fabrikanten en importeurs van PVC kunststofdakbedekking (Vekudak) presenteerde 2 oktober 1998 deze uitgave aan de heer ir. J. de Leeuw, directeur van de Stichting Bouwresearch. Centraal staat in D.A.K. de rol van het dak in de hedendaagse architectuur en het belang om bij de materialisering en detaillering in een vroeg stadium een 'vijfde gevelspecialist' te betrekken. Naast beelden van architectuurfotograaf Willem Franken komen architecten of aannemers over het getoonde project aan het woord. Ook actuele thema's op het gebied van milieu en techniek komen aan bod. D.A.K. wordt in een oplage van 10.000 stuks twee keer per jaar verspreid onder architecten, institutionele beleggers, projectontwikkelaars, gemeenten, aannemingsbedrijven en de kunststof dakenindustrie.
De dakenwereld is volop in beweging en de leden van Vekudak spelen actief in op actuele marktontwikkelingen. Zij zijn de vijfde gevelspecialist. Door het voortouw te nemen in de milieudiscussie, maar ook door breed te communiceren over de vele, vaak onverwachte, mogelijkheden en kwaliteiten van PVC kunststofdakbedekking. Immers, wanneer in de detailleringsfase rekening wordt gehouden met specifieke materiaaleigenschappen ontstaat niet alleen een mooier dak, maar ook een duurzamer dak. Of het een hol, bol, schuin of plat dak betreft, architecten ontdekken in dit kleurrijke product ongekende mogelijkheden. Met D.A.K wordt het belang en de uitstraling van mooie daken getoond.
Vekudak is een ondernemersvereniging van zes fabrikanten en importeurs van PVC kunststof dakbedekking. Zij bestrijken ongeveer 15% van de totale markt in platte en licht hellende daken (circa 17 miljoen m2). In een licht krimpende markt zijn PVC-daken bezig met een opmars. Vekudak streeft naar een optimale toepassing van haar doelstellingen en producten. Graag denken de leden mee met opdrachtgevers en architecten over nieuwe dakvormen en toepassingen, uiteraard met passende detaillering. Voor meer informatie: tel. 070-3177216 (Christiaan Jentink).

Gallhöfer opent vestiging

Deze zomer heeft de firma Anton Gallhöfer Bedachungsfachhandel GmbH te Neuss een zelfstandige Nederlandse dochteronderneming in Venlo geopend, te weten Anton Gallhoefer Dakbedekkingsmaterialen B.V.. Met ingang van 1 oktober 1998 heeft deze vestiging in Venlo de firma MND Dakmaterialen te Kerkrade overgenomen. De overname versterkt de positie van de Gallhöfer-Groep in Nederland en geeft de doelgerichte groeistrategie weer. Het werkgebied van deze nieuwe vestiging is naast Kerkrade ook de grensstreek rond Aken. De volledige adressen zijn:
Anton Gallhoefer Dakbedekkingsmaterialen B.V., contactpersoon Tom Karl, Winkelveldstraat 4, 5916 NX Venlo, tel. 077-3211117, fax 077-3524628.
Anton Gallhoever Dakbedekkingsmaterialen B.V., contactpersoon George Nijs, Euregiopark 12, 6467 JE Kerkrade-West, tel. 045-5660711, fax 045-5660712.

G & W Dakservice VCA gecertificeerd

G & W Dakservice, gevestigd te Apeldoorn heeft onlangs het VCA (Veiligheids Checklist Aannemers) certificaat (VCA 1997/01) behaald. Het bedrijf werkt in opdracht van dakdekkersbedrijven en is zowel thuis in het maken van bitumen, kunststof als EPDM-daken. Directeur G. Lijbers van G & W Dakservice noemt zijn bedrijf de grootste 'onderaannemer' binnen de dakenbranche in Nederland.

Personalia

L. Westra (42) is per 1 september jongstleden als algemeen directeur in dienst getreden bij Mastum Nederland b.v., marktleider op het gebied van het leveren en aanbrengen van kunststof en bitumineuze dakbedekkingen. Hij volgt J. Jacobs op die als interim manager heeft gefunctioneerd. Vanuit Maarssen zal de heer Westra leiding geven aan de verdere uitbouw van de vestigingen te Amsterdam, Enkhuizen, Heerenveen, Utrecht, Valkenswaard en Zwijndrecht van waaruit circa 250 medewerkers een jaarlijkse omzet realiseren van ongeveer 60 miljoen gulden. De heer Westra heeft een bouwkundige achtergrond en heeft een veelzijdige ervaring in de adviserende en de uitvoerende bouw.

Bij de afdeling Marketing van Unidek Bouwelementen b.v. zijn de heren ir. H.E. Las, als hoofd van de afdeling Marketing, en de heer N. Smits, als productmanager Hellend Dak/Grootschalige Elementen in dienst getreden.

Per 1 augustus 1998 is J. Gooren (30) aangesteld als bedrijfsleider bij Schiebroek Dakbedekkingen Best b.v.. Hiervoor was hij reeds ruim zeven jaar in een andere functie bij Schiebroek werkzaam.

Agenda

Batimat Industrie vindt plaats van 5 t/m 8 november in Villepinte, Parijs. Voor meer info: Miller Freeman: tel.: 0033- 1-475651 30, fax: 0033-1-4756 0817, website, E-mail: info@ batimat.com.

Batinov, de bouw- en renovatiebeurs, vindt plaats van 18 t/m 21 november in Eurexpo te Lyon. Voor meer info: Sepelcom, tel.: 0033-4-72223257, fax: 0033-4-72223270.

Philconstruct '98 vindt plaats van 18 t/m 21 november in het World Trade Center te Manilla. Voor meer info CTC Marketing Services CV.
tel.: 0032-3-7664171, fax: 0032-3-7664188, website, E-mail: ctc_mktg_serv@mit.be.

Habitat vindt plaats van zaterdag 21 t/m zondag 29 november 1998 in de beurshallen te Luik. Op een totale beursoppervlakte van ruim 17.000 m2 komen vrijwel alle aspecten van de woning aan bod, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Voor meer inlichtingen: tel.: 0032-4-2287878.

De volgende BDA studiemiddag wordt georganiseerd op 24 november in de 'Nieuwe Doelen' te Gorinchem onder het motto 'Oudedaksvisie'. Voor verdere inlichtingen, tel.: 0183-669621.

Renospecto, de nationale vakbeurs voor renovatie en restauratie, vindt dit jaar plaats samen met ToolExpo van 6 tot 8 december 1998 in hal 8 van Flanders Expo te Gent. Voor alle inlichtingen: MO-Productions b.v.b.a. tel.: 0032-9-3257110, fax: 0032-9-3257119.

Vanaf 15 januari 1999 organiseren De Vlaamse ingenieurskamer, Water-Energik-vLario en het de Nayer instituut een aanvullende vorming milieucoördinator. (niveau A en B) in het de Nayer instituut te Sint-Katelijne-Waver. Voor inlichtingen kunt U contact opnemen met de VIK: tel.: 03/216.00. 70, fax: 03/237.76.27.

 Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam