Roofs 2006-07-20 Nieuwslijn

Nieuwslijn  (Roofs juli 2006)

Branche-erkenning voor RI&E-instrumenten van Arbouw

Voor veel bedrijven is het maken van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) een ingewikkelde en tijdrovende bezigheid. Arbouw heeft hier de afgelopen jaren op ingespeeld door een aantal RI&E-instrumenten te ontwikkelen waarmee het zelf opstellen van een RI&E een stuk eenvoudiger is ge­worden. Naast de bestaande papieren versies is Arbouw vorig jaar ook met een digitaal RI&E-instrument gekomen, de RI&E MKB Bouwnijverheid. CAO-partijen bouw hebben de RI&E MKB Bouwnijverheid, de ABRIE Bouw en de Arbocheck MKB in de B&U van Arbouw inmiddels erkend als branche-instrument.

Vooral de kleinere bedrijven (minder dan 25 werknemers) hebben moeite met het opstellen van een eigen RI&E en be­steden het daarom vaak uit. Speciaal voor de kleine bedrijven met een beperkt aantal verschillende beroepen (twee tot vier) heeft Arbouw de RI&E MKB Bouwnijverheid ontwikkeld. Met behulp van dit digitale instrument kunnen bedrijven zelf hun RI&E maken en hun Plan van Aanpak actueel houden. Zij besparen dus kosten door het in eigen hand te houden. Naast het voldoen aan hun wettelijke verplichting krijgen bedrijven door zelf hun RI&E op te stellen meer inzicht in de risico’s van hun bedrijf. Dit vergroot de kans dat zij daarmee ook daadwerkelijk aan de slag gaan via hun Plan van Aanpak.

PERSONALIA

Nieuwe Commercieel Directeur Delbouw BV, dak & techniek

Per 1 februari 2006 is de heer John Knauf in dienst getreden bij Delbouw BV, dak & techniek als commercieel directeur. De heer Knauf is ruim 10 jaar actief geweest voor Geberit BV te Nieuwegein, waarvan de laatste jaren als Business Unit Manager Utiliteit.

 

De heer Knauf is bij Delbouw BV, dak & techniek verantwoordelijk voor de volledige breedte van het assortiment van producten voor vlakke en hellende daken en materialen voor de installatiebranche, zoals cv en vloerverwarming, wtw, mv en rookgasdoorvoeren. Kennis van producten en de adviesfunctie van Delbouw voor haar afnemers staan hierbij voorop. Delbouw opereert vanuit vestigingen in Roermond, Heerlen, Weert en Horst.

 

Nieuwe Commercieel Directeur Kelders Dakmaterialen BV

Met ingang van 7 maart 2006 is de heer Jan Stroo in dienst getreden bij Kelders Dakmaterialen BV als commercieel directeur. In de afgelopen jaren  heeft de heer Stroo diverse management functies bekleed bij PontMeyer en Oldenboom.

Opererend vanuit het hoofdkantoor te Nijmegen zal de heer Stroo de commerciële activiteiten van de 10 vestigingen van Kelders Dakmaterialen BV coördineren en aansturen.

 

Recticel breidt haar commerciële team verder uit

In de eerste paar maanden van 2006 is het commerciële team van Recticel drie Sales Engineers rijker.

 

Zuid-West

Ralph Boymans (30 jaar) is sinds 1 januari jl. verantwoordelijk voor de promotie van isolatieproducten bij diverse doelgroepen in het rayon Zuid-West Nederland.

 

Noord-West

Bij verschillende doelgroepen in het rayon Noord-West Nederland is sinds 1 februari jl. Gino Cherradi (26 jaar) verantwoordelijk voor de promotie van isolatieproducten.

 

Noord-Oost

Als laatste heeft Peter Bruijsten (30 jaar) per 11 april jl. het commerciële team versterkt. Peter is in het rayon Noord-Oost Nederland verantwoordelijk voor de promotie van isolatieproducten bij verschillende doelgroepen.

 

Klaas kraan voor Weijers Eikhout

De heer Lars Weijers van Weijers Eikhout uit Groesbeek heeft onlangs de sleutels in ontvangst genomen van een nieuwe Klaas kraan K25-30 opgebouwd op een vrachtwagen DAF LF 7,5 ton.

De Klaas kraan K25-30 met een haaklast van 1300 kg heeft een hoogte van 30 meter en een reikwijdte van maar liefst 25 meter. Het uitgebreide pakket toebehoren: automatische pannenklem, puinbak, pannenkarren en hydraulische dakplatenklem geeft de kraan een optimale inzetbaarheid bij een verscheidenheid aan werkzaamheden.

 

Weijers Eikhout behoort tot de dakdekkerbedrijven die zowel het maken van platte als hellende daken tot hun specialismen mogen rekenen.

 

Hernieuwd KOMO-attest-met productcertificaat Van Beek BV

Handels- en adviesbureau Van Beek BV maakt melding van haar hernieuwde KOMO attest-met-productcertificaat nr. CTG 546/1 m.b.t. de gangbare VB-EPDM systemen. Het document wordt op aanvraag graag toegestuurd, maar is ook eenvoudig opvraagbaar via de website van het bedrijf.

 

Elastofol KOMO gecertificeerd

Elastofol, de dakbaan op basis van kunststoffen waarvan Kelders Dakmaterialen B.V. de exclusieve verkoop van heeft verkregen, is KOMO gecertificeerd.

 

Op 24 januari 2006 is tijdens de Dakontmoetingsdagen te Gorin­chem op de stand van Kelders Dak­materialen B.V. het eerste exemplaar van het nieuwe KOMO attest van Elastofol overhandigd. Uit handen van de exportdirecteur M. Lindborg van Mataki ontving Jack van Uden – Verkoopleider District Noord-West Kelders Dakmaterialen B.V. een nog warm document. Dit is het eerste certificaat conform deel 3 van de nieuwe BRL 1511.

 

Wienerberger introduceert TwinTikker

Na de introductie van de Allepanshaak, de flexibele panhaak voor dakpannen met een overlappende zijsluiting, komt Wienerberger nu met een nieuwe serie haken voor pannen zónder overlappende zijsluiting: de TwinTikker.

 

De TwinTikker is het resultaat van een uitgebreid onderzoek naar mogelijke verbeteringen aan de serie dubbele tikpanhaken uit het bestaande Koramic daktoebehorenassortiment. Het verankeren van dakpannen is doorgaans geen favoriete bezigheid van de dakdekker. Wienerberger ontwikkelde de serie haken met als doel het de dakdekker zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

De nieuwe Koramic TwinTikker dankt zijn werking aan de speciale ‘spijkerkop’. Hij klemt twee diagonaal aangrenzende pannen. Na enkele ferme tikken op de kop van de TwinTikker zitten de pannen goed vast. Deze nieuwe serie bestaat uit drie typen haken en is toepasbaar op de volgende panmodellen uit het dakpannenassortiment van de fabrikant:

- Narvik OVH en Janssen-Dings OVH

- Pottelberg Oude Holle 451

- Pottelberg Tuile du Nord 44 en 993

 

Nieuwe vestiging Aabo Trading in Breda

Dakgroothandel Aabo Trading heeft op 26 juni jl. in Breda haar zevende vestiging geopend. In deze vestiging is een ruime opslagcapaciteit gerealiseerd voor een uitgebreid assortiment aan bitumineuze dakbedekkingen, kunststof dakfolies, dakisolatie en daktoebehoren. De vestiging is tevens voorzien van een showroom voor dakgereedschappen en materieel. Het team van Aabo Trading Breda BV wordt geleid door filiaalleider Jurgen Heuts, een ervaren praktijkman die in zijn werk zal worden bijgestaan door Ben Mols (account manager) en Hakan Tek (magazijn- & binnendienstmedewerker). Naast Breda is Aabo Trading ook in Drachten hard aan het werk om de achtste vestiging te openen. Naar verwachting zal Aabo Trading Drachten BV medio juli worden geopend.

 

Landelijke dekking Bouw Relatiedagen ook in 2006

In 2005 was het de primeur van beursorganisator Carolien Otten om de Bouw Relatiedagen landelijk neer te zetten. Vorig jaar was de primeur van de Bouw Relatiedagen Gorinchem. Met deze vakbeurs werd de landelijke dekking compleet. Een jaar eerder was de primeur van de Bouw Relatiedagen Rijswijk, maar de bezoekers uit Zuid-Nederland bleken toch niet voldoende hun weg naar Rijswijk te vinden. Sinds vorig jaar is er dus voor iedere doelgerichte bezoeker een vakbeurs binnen berijdbare afstand te bezoeken.

 

Bouw Relatiedagen Gorinchem

De eerste editie van de Bouw Relatiedagen Gorinchem telde maar liefst 155 exposanten. “Met 6.186 gekwalificeerde bezoekers hebben wij hier een goede basis gelegd voor de toekomst. Het aantal aanmeldingen voor deelname in 2006 ligt nu al hoger. Daar waar de totale beursoppervlakte in 2005 nog iets meer dan 7.000 m² expositieruimte bedroeg, groeien wij dit jaar tot maar liefst bijna 8.700 m²”, aldus Otten.  De Bouw Relatiedagen Gorinchem richt zich op bezoekers uit het midden en zuiden van Nederland en België en vindt plaats op 26, 27 en 28 september a.s.

 

Bouw Relatiedagen Hardenberg

In oktober is het weer de beurt aan de Bouw Relatiedagen Hardenberg, die zich richt op bezoekers uit noord-, oost- en Midden-Nederland. “De 20.000 m² expositieruimte van de Evenementenhal Hardenberg is steevast volgeboekt. De vakbeurs trok vorig jaar 17.284 bezoekers. De beurs vindt plaats op 17, 18 en 19 oktober .”

 

Bouw Relatiedagen Rijswijk

De landelijke dekking van de Bouw Relatiedagen wordt compleet met de toevoeging van de Bouw Relatiedagen Rijswijk. De derde editie van deze vakbeurs staat op de agenda op 28, 29 en 30 november a.s. De Bouw Relatiedagen Rijswijk werd in 2005 bezocht door 5.316 bezoekers.

 

AGENDA

Parels op het dak: 26 mei-26 augustus 2006. RAP Architectuurcentrum Leiden.
Info: www.parelsophetdak.nl

Installatievakbeurs Hardenberg: 12-14 september 2006. Evenementenhal Hardenberg.

Bouwrelatiedagen Gorinchem: 26-28 september 2006. Evenementenhal Gorinchem.

Bouwrelatiedagen Hardenberg: 17-19 oktober 2006. Evenementenhal Hardenberg.

Nationale Dakendag: 1 november 2006. Jaarbeurs Utrecht. Info: www.dakendag.nl

Toitdak 2006: 14-16 november 2006. Brabanthal, Leuven. Info: www.toitdak.be

Bouwrelatiedagen Rijswijk: 28-30 november 2006. Evenementenhal Rijswijk.

Internationale Bouwbeurs 2007: 7-10 februari 2007. Jaarbeurs Utrecht

 

 

BauderPLANT E: wortelwerend conform FLL-richtlijnen

Dakbegroeningssystemen moeten waterdicht zijn en blijven. De BauderPLANT E heeft de extreem zware FLL-test ondergaan en is volledig wortelwerend. Niet alleen de inlage maar in het bijzonder de naden en overlappen. Hiermee is men dus verzekerd van een blijvend waterdicht dak waarop zowel intensieve als extensieve dakbegroeningssystemen kunnen worden aangebracht. Bauder levert deze systemen ook, waardoor alles in één hand blijft.

 

Wim van den Berg overleden

Na een tweeëneenhalf jaar moedig gedragen ziekte en daarna een ziekbed van gelukkig maar enkele weken is op 31 mei 2006 overleden

“Meester in Zink”

Wilhelminus Martinus van den Berg

Wim

Den Haag, 8 augustus 1936 – Den Haag, 31 mei 2006

 

Wim was nauw betrokken bij de oprichting van het eerste vakblad voor de dakensector DIM (Dak Informatie Magazine). Het overlijden van Wim is een groot verlies voor de dakenbranche. De medewerkers van Mandate Publishers wensen de familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

 

AG Plastics lanceert isolerende aluminium lichtstraat

De nieuwe isolerende lichtstraat van AG Plastics zorgt voor maximaal daglicht en minimaal serre-effect. Lichtstraten brengen tot 3 maal meer daglicht binnen dan gevelramen: in het zenit is het licht veel sterker dan aan de horizon. De nieuwe Cintralux EP (‘Energy Profit’) combineert dit voordeel met een isolatiewaarde van 1.2 W/m².K. Zo voldoet deze nieuwe lichtstraat ruimschoots aan de nieuwste normen voor duurzaam bouwen. De lichtstraat haalt volgens het bedrijf de energierekening naar beneden, en betaalt zichzelf zo snel terug.

De lichtstraat is opgebouwd uit twee vierwandige platen van 10 mm polycarbonaat, die zorgen voor een achtwandige structuur. Daarbij vormt de middelste afgesloten luchtlaag een buffer tussen binnen- en buitenklimaat.

Door de meerwandige platen te verdubbelen, heeft men controle over de doorgang van natuurlijk daglicht: helder, opaal, reflecterend, hittewerend. Alle platen zijn voorzien van een gecoëxtrudeerde uv-beschermingslaag met tien jaar garantie. De hoogkwalitatieve boogstructuur van aluminium zijn te poederlakken in alle mogelijke kleuren.

 

Rectificatie

Per abuis is bij de projectbeschrijving van de nieuwe locatie van Bouwbedrijf B. Desaunois te Zwaagdijk (in het artikel ‘Innovatie in applicatie’ in Roofs 6-2006) de vermelding van de betrokken bouwpartijen weggevallen. Deze bouwpartijen waren:

Opdrachtgever en Hoofdaannemer:
Bouwbedrijf B. Desaunois te Zwaagdijk

Dakdekker: G. van Diepen Dakdekkersbedrijf BV te Opmeer

Leverancier dakbedekking: EPDM Systems BV te Lemelerveld

Leverancier bevestingssysteem: Afast BV te Helmond

 

Jurandco opent derde vestiging in Enschede

Na Elburg (september 2005) en Amsterdam (maart 2006) is per 1 mei 2006 in Enschede de derde vestiging van Jurandco van start gegaan. Jurandco is de naam voor verhuur en verkoop van professioneel klimmateriaal van Skyworks en zelf producent en internationaal opererende specialist in de verkoop en verhuur van professioneel en veilig klimmateriaal.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand. Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam