'Angst voor duurzaam aanbesteden'

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

"Een conferentie over duurzaam aanbesteden – maar er werd niet gesproken over aanbesteden!" zo blikt Martijn Cosijn, bestuurslid van Regio Randstad Zuid, verbaasd terug op de werkconferentie ‘Van Cancun tot Meterkast', waar het juist zou draaien om de praktische kant van duurzaam aanbesteden.
 "Het ging wel over duurzaamheid. Blijkbaar heeft men nog angst voor het woord ‘aanbesteden', of angst om te praten over de concrete aanbesteding", aldus Cosijn.

"Misschien is dat wel de oorzaak dat het zo dramatisch gesteld is met het duurzaam aanbesteden in Nederland. En dat terwijl je daarmee toch het beste uit de markt haalt. Meer kwaliteit willen we toch allemaal? Alle partijen hebben de mond vol over duurzaamheid, maar er zijn er maar weinig die ook echt innovatief en duurzaam aanbesteden."

Op dit vlak liggen voor beide partijen nog uitdagingen, ziet Cosijn. "De opdrachtgever weet niet wat hij moet uitvragen. De markt wil graag een brede uitvraag, maar kan daar eigenlijk in de praktijk ook weinig mee. Technisch kan een hoop. Zorg dus dat je als opdrachtgever de juist vraag stelt, dan krijg je van de markt ook de juiste antwoorden."

Op de regionaal getinte werkconferentie in de Nieuwe Kerk te Den Haag bracht wethouder Duurzaamheid, Rabin Baldewsingh woensdag enkele Haagse voorbeelden van duurzame projecten voor het voetlicht, waarbij hij nog te veel belemmeringen ziet op het terrein van wet- en regelgeving.
De eveneens aanwezige staatssecretaris Atsma waardeerde de Haagse projecten en zegde toe de resultaten van de conferentie mee te nemen in zijn overleg met het bedrijfsleven.

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam