Roofs 2006-04-33 Nieuwslijn

AGENDA

BouwRAI 2006: 4-7 april 2006, Amsterdam RAI. Info: www.bouwrai.nl

Onderhoud: tijd voor timing van de toekomst: 25 april 2006, FiGi te Zeist. Info: www.nda.nl

1e Deutsche Ausbaumesser Holzbau & Dachbau: 27-29 april 2006, Nürnberg Messe, Neurenberg. Info: www.deutsche-ausbaumesse.de

VIB 2006: 16-18 mei 2006. Brabanthallen, `s-Hertogenbosch. Info: www.vibbeurs.nl

Parels op het dak: 26 mei-26 augustus 2006. RAP Architectuurcentrum Leiden. Info: www.parelsophetdak.nl

Nationale Dakendag: 1 november 2006. Jaarbeurs Utrecht.

Info: www.dakendag.nl

Toitdak 2006: 14-16 november 2006. Brabanthal, Leuven.

Info: www.toitdak.be

Internationale Bouwbeurs 2007: 7-10 februari 2007. Jaarbeurs Utrecht

PERSONALIA

Nieuwe sales manager bouwproducten Bouwimpex BV

Per 1 maart 2006 is de heer A. (Anton) van Oostrom in dienst ge­treden bij importeur Bouwimpex BV als sales manager bouwproducten. De heer Van Oostrom is in de bouwmaterialenhandel en groothandel in dakbedekkingsmaterialen geen onbekende en is de afgelopen jaren vooral actief geweest als sales manager van stalen daksystemen. Bij Bouwimpex zal hij zich vooral gaan bezighouden met de productgroep Metrotile (stalen dakpanelementen) welke vooral worden toegepast als lichtgewicht dakpansys­teem voor de recreatie- en chaletbouw.

Systeemoplossing voor grootschalige vegetatiedaken

Voorbeelden van projecten waarbij de prijs een doorslaggevende rol heeft gespeeld zijn er te over. Deze projecten worden vaak uitgevoerd als éénlaagse dakbegroening, een goedkope oplossing die gekenmerkt wordt door grote onzekerheid over het wel of niet slagen van de dakbegroening. Tijdens de BouwRAI introduceert ZinCo het multifunctionele element Fixodrain XD 20, een voordelige en zekere oplossing voor grootschalige extensieve dakbegroeningen. Op rol met gecacheerd filtervlies kan de 2 cm hoge Fixodrain® XD 20 direct op de dakbedekking worden aangebracht en door middel van de in elkaar sluitende nokken aan de lange zijde aan elkaar worden verbonden. Hierdoor ontstaat een doorgaande beschermlaag voor de dakbedekking, die het aanbrengen van een beschermdoek overbodig maakt. Door de in het element voorgevormde reservoirs wordt een toereikende waterbuffer zonder vernatting van de substraatlaag zeker gesteld. Gelijktijdig wordt door het doorgaande kanalensysteem een beproefde drainage conform DIN EN ISO 12 958 gewaarborgd. Het reeds gecacheerde filtervlies maakt een snelle verwerking mogelijk. Op het, door het filterdoek volledig afgedekte, oppervlak kan dan het substraat aangebracht worden in een, in vergelijking tot een éénlaagse dakbegroening, dunnere laag. Of de beplanting vervolgens met voorgekweekte matten, losse inplant van multitops of met sedumsprossen plaatsvindt is ter keuze aan de opdrachtgever en afhankelijk van het gewenste beplantingsbeeld.

Verder Heat Technology opent servicelijn

Verder Heat Technology heeft het servicenummer 0900-LEISTER in gebruik genomen. Het nummer (15 c/min) biedt direct uitkomst bij vragen over service, het melden van storingen en bestellingen voor de Leister hetelucht apparatuur. Het nummer is in het leven geroepen om ook tijdens werksituaties (dikwijls niet de meest comfortabele om­standigheden om te telefoneren) direct advies of praktische hulp te kunnen bieden. Tijdens werkuren is met de servicelijn direct een ervaren medewerker beschikbaar.

NDA organiseert bijeenkomst over onderhoud

Onder de titel ‘Onderhoud: tijd voor timing van de toekomst’ organiseert NDA ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan een samenkomst op dinsdag 25 april 2006 van 13.00-18.00 uur in FiGi te Zeist. De bijeenkomst is bedoeld voor representanten van woningcorporaties, architecten en ontwerpbureaus, (bouw)adviesbureaus, instellingen, aannemers B&U, leveranciers, fabrikanten, etc.

Is onderhoud een koele rekensom? Of speelt het niet te beredeneren gevoel van een ervaringsdeskundige daarbij ook een grote rol? Heeft de architect werkelijk zorgvuldig gekeken naar de toekomst? En wat zijn de algemene toekomstverwachtingen die invloed op onze investeringsbeslissingen kunnen hebben?

Onder leiding van moderator Willem Egels (o.a. publicist en oud-hoofdredacteur van Cobouw) beschouwen de volgende domeindeskundigen het begrip onderhoud:

Trendwatcher Adjiedj Bakas, auteur van o.a. het succesvolle Megatrends Nederland.

Jacques Seuren, directeur van SG-partners. Hij is gespecialiseerd in asset management en adviseert overheden, energiebedrijven en vliegvelden wereldwijd.

Ron Braspenning, directeur/eigenaar van een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw, tuning, preparatie en het onderhoud van BMW's voor de autosport en openbare weg.

Prof. dr. ir. Jos Lichtenberg, bouwinnovator en hoogleraar Bouwproductontwikkeling aan de TU Eindhoven.

 

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand. Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam