Roofs 2014-09-24 QRS importeert vertrouwde merken kunststof dakbedekkingen

Per 1 april 2014 is Sjoerd van der Werf begonnen met Quality Roofing Systems. Het bedrijf is importeur van een aantal A-merken kunststof dakbedekkingen en als zodanig opvolger van Roof 64, dat begin dit jaar haar activiteiten staakte.

Quality Roofing Systems bv (QRS) opereert vanuit ‘s-Hertogenbosch als landelijk opererend specialistisch groothandelsbedrijf voor kunststof daken. Als importeur van de internationale A-merken Rhenofol PVC, Rhepanol PIB en Polyfin FPO, geproduceerd door FDT FlachdachTechnologie en Polyfin AG, zet het bedrijf in op verdere groei van deze merken in de Nederlandse markt.

“De investeerder heeft vorig jaar aangegeven niet langer in Roof 64 te willen investeren, ondanks dat er snel goede resultaten werden behaald. Op dat moment was het voor mij niet haalbaar het bedrijf op eigen kracht voort te zetten. Latere gesprekken met relaties en fabrikanten boden echter toch een basis om door te gaan met de verkoop van deze producten in Nederland. De naam Roof 64 mochten we toen echter niet meer gebruiken, vandaar dat de nieuwe bv Quality Roofing Systems in het leven is geroepen. Onder deze vlag worden feitelijk de activiteiten van Roof 64 voortgezet: adviseren, importeren en leveren van hoogwaardige duurzame kunststof dakbedekkingen.”

Bouwconnect

Van der Werf vertelt een aantal maanden nodig te hebben gehad om het bedrijf helemaal goed op poten te krijgen. “Het bedrijf bestaat momenteel uit Annetta Smolders en mijzelf, we opereren vanuit een kantoor aan huis in ’s-Hertogenbosch. De verwachting is dat we op redelijke termijn de organisatie zullen moeten uitbreiden. Verder is in de afgelopen periode veel geïnvesteerd in o.a. documentatiemateriaal en het opzetten van een website.”

Een andere belangrijke investering was die in de opname in de Bouwconnect Bibliotheek. Deze database geldt als het centrale informatiepunt voor product- en bouwdeeldefinities: CAD (2D en 3D), bestekteksten (STABU en neutraal), kosten, bouwfysische eigenschappen, verwerkingsvoorschriften, garantievoorwaarden, etc. Van der Werf: “In de Bouwconnect Bibliotheek zijn alleen A-merken opgenomen. Ook vanaf onze website kan men direct de besteksteksten van onze producten kopiëren.”

Duurzaam

“Al meer dan 10 jaar werk ik nauw samen met deze producenten en ben verantwoordelijk voor de import van deze producten en dat komt omdat ik geloof in de kwaliteit en duurzaamheid ervan,” vertelt Van der Werf. “Al onze producten hebben een duurzaamheidscertificaat waarmee ze aantoonbaar voldoen aan de Europese normen op dit gebied. Deze hebben bijvoorbeeld betrekking op de levensduur, productiemethode, recyclebaarheid, logistiek, etc. Denk bijvoorbeeld aan documenten en certificaten als het DUBOkeur, Environmental Product Declaration volgens de EN 15804 , LEED, BREEAM, etc.”

“De producenten van de producten die wij op de Nederlandse markt brengen zijn al decennialang actief en hebben allemaal veel aandacht voor deze aspecten. De lange levensduur, bijvoorbeeld, van met name de Rhepanol PIB  is in de praktijk bewezen. We zien dat opdrachtgevers zich steeds meer bewust worden van de mogelijkheden op het dak op het gebied van duurzaamheid. Ik geloof in de kwaliteit van deze producten en zal daar dan ook op geen enkele wijze concessies aan doen. In al die jaren heb ik nog nooit een klacht op het product gekregen.”

De kwaliteit van het eindresultaat staat of valt met de verwerking van een product, weet ook Van der Werf. “Niet zomaar iedereen mag met deze producten werken. Wanneer een dakdekkerbedrijf met onze producten wil werken, stellen we eerst middels een gesprek vast of de uitgangspunten van het bedrijf overeenkomen met de onze. Het zijn geen producten om snel mee te scoren: ze vereisen aandacht in de verwerking. Na dit gesprek krijgt het bedrijf een training en bovendien zal ik de eerste projecten begeleiden.”

Kunststof

Op deze manier vertrouwt Van der Werf erop de markt een belangrijke meerwaarde te kunnen bieden. “De markt voor kunststof dakbedekkingen groeit gestaag. Het is veelzeggend dat de fabrikanten van bitumineuze dakbedekkingen inmiddels bijna allemaal een kunststof dakbedekking in het assortiment hebben opgenomen. Ook de traditioneel ingestelde Nederlandse dakenmarkt kiest steeds meer voor de toepassing van kunststof op het dak. Dit gecombineerd met de groeiende aandacht voor duurzame oplossingen op het dak geeft mij het vertrouwen in de toekomstige ontwikkelingen.”

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam