Roofs 2014-08-31 De voordelen van efficiënt maatwerk

Efficiëntie in de woning- en utiliteitsbouw, in zowel de nieuwbouw als de renovatie- en herbestemmingssector, is uit het oogpunt van kostenbeheersing en duurzaamheid steeds belangrijker geworden. Roval Aluminium, ontwikkelaar, producent en leverancier van onder meer aluminium dakproducten heeft dat goed begrepen door zich te specialiseren in maatwerk met betrekking tot aluminium dakproducten, zoals dakranden, muurafdeksystemen in combinatie met balustersystemen en specifieke maatwerkoplossingen voor zowel dak als gevel.

Dakranden

Roval Aluminium heeft bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment aluminium (standaard)dakranden, dat echter ‘uit te breiden’ is met diverse opties. Zo kunnen de dakranden niet alleen exact op maat worden geleverd, maar ze worden desgewenst ook voorzien van bevestigingsgaten,  verbindingsplaatjes, specifieke hoekstukken, antiklimprofielen en kunnen op diverse manieren worden gewalst. Dat heeft niet alleen als voordeel dat de dakranden sneller worden gemonteerd; ook zorgt dit voor een fraaiere afwerking.

Koofbekleding

Een ander voorbeeld van de maatwerkoplossingen is de aluminium koofbekleding voor nutstracés, die steeds vaker via het dak worden geleid. De koofbekleding is een duurzame, onderhoudsarme oplossing en een efficiënte, omdat – in geval van calamiteiten of onderhoud – de nutsvoorziening via het aluminium plaatwerk eenvoudig toegankelijk blijft.

Klang voor balustersystemen

Meest recente ontwikkeling van Roval Aluminium is de ontwikkeling van een speciale klang voor de blinde bevestiging van aluminium balustersystemen op aluminium muurafdekkappen, die bijvoorbeeld worden toegepast als elegante valbeveiliging op dakterrassen en –tuinen. De klang wordt gemonteerd met een erop gelaste platstaf. Hier wordt de muurafdekkap, die hiervoor is uitgekeept, overheen geschoven. Die uitkeping moet zo klein mogelijk worden gehouden. Dit betekent dat de muurafdekkap er volledig verticaal overheen moet worden geschoven. Dit belemmert echter dat bij bevestiging de kap in een hoek over de enkelvoudige klikveer heen kan worden gedrukt. Daarom heeft Roval de klang uitgerust met een dubbele klikveer, zodat de kap eenvoudigweg verticaal over de platstaf kan worden geschoven en vervolgens kan worden vastgeklikt. Hierna kan het balustersysteem worden gemonteerd (staanders en handrail). Het klangensysteem zorgt niet alleen voor een snellere montage, maar ook voor een langere esthetische houdbaarheid van de muurafdekkap, die hierdoor strak en glad blijft. Bovendien wordt overtollig hemelwater via de klang weggevoerd.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam