Roofs 2014-08-20 SealEco opent Nederlands verkoopkantoor

De Zweedse producent van EPDM dak materialen  SealEco heeft in Nederland een verkoopkantoor geopend. Het bedrijf zal via dit kantoor in eerste instantie haar innovatie RubberShell SA op de Nederlandse markt brengen.

SealEco is onderdeel van de Nordic Waterproofing Group, een internationale groep die gespecialiseerd is in waterdichting in de breedste zin van het woord. Het bedrijf is opgericht in 1968 en sindsdien gevestigd in het Zweedse Värnamo. Tegenwoordig behoort SealEco tot één van de grootste EPDM producenten van Europa, ruim 95% van de productie is bestemd voor de export. Er worden verschillende verkoopstrategieën gehanteerd in de landen waar het bedrijf actief is. In diverse landen wordt gewerkt met exclusieve distributiepartners en in België, Duitsland, Polen en de UK is gekozen voor een eigen verkoopkantoor.

Eigen verkoopkantoor

Voor de verkoop van het product RubberShell SA heeft SealEco Zweden ervoor gekozen om ook in Nederland een eigen verkoopkantoor op te richten. Sander Bremer is per 1 juni 2014 aangesteld als Area Sales Manager. Hij wordt ondersteund door Sales Director Fredrik Åhman. Het bedrijf huurt in Lemelerveld kantoorruimte van partner EPDM systems.

“EPDM Systems is en blijft onze exclusieve distributiepartner in de Nederlandse markt voor onze standaard EPDM producten, zoals Prelasti, Superseal en Cladseal. Hier komt geen verandering in,” licht Åhman toe. “Door het nieuwe product op deze manier in de markt te zetten, versterken we de commerciële activiteiten van onze partner en vice versa.” Sander Bremer is niet onbekend met de branche. Door te werken als Area salesmanager bij o.a. Kingspan en Thyssen Krupp heeft hij ruime ervaring opgedaan in de bouwbranche. Ook heeft hij in deze hoedanigheid de nodige kennis opgedaan van het dak.

Product

RubberShell SA s een zelfklevend EPDM membraan. Het product heeft een dikte van 1.6 mm en is opgebouwd uit een (compleet vernieuwde) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde beschermfolie. De  glasvezelwapening maakt het product zeer  dimensionaal stabiel en gemakkelijk verwerkbaar. De rollen worden standaard geproduceerd op een breedte van 1600 mm en een lengte van 20 m en kunnen op  gewenste breedte  worden besteld vanaf 10 mm tot aan 1600 mm.

Bremer: “Het grote voordeel van dit product is, dat deze op vrijwel elke ondergrond kan worden toegepast en de naadverbindingen onderling thermisch lasbaar zijn. Het product is uitermate geschikt voor het afdichten van bestaande en nieuwe goten, maar  ook het waterdicht maken van gevelconstructies (ramen, kozijnen) en funderingen. Kortom, het product is heel goed toepasbaar voor het passief bouwen, water- en luchtdicht afsluiten van een gebouw.”

Professionals

Omdat het veelzijdig toegepast kan worden, zijn wij ervan overtuigd dat dit product een toegevoegde waarde is voor de daken- en gevelbranche.  Een kwalitatief hoogwaardig product leveren is al een kunst op zich, maar alles valt of staat met een goede professionele verwerking. Om te komen tot een optimaal en duurzaam resultaat, worden de verwerkers door onze technische mensen getraind en/of begeleid. Dit kan indien gewenst op locatie of bij ons intern te Lemelerveld,” aldus Bremer.

“De introductie van RubberShell SA is het eerste initiatief waarmee SealEco zich op de Nederlandse markt begeeft. Op dit moment zijn de ontwikkelingen in volle gang voor een Rubbershell EPDM Dakbaan welke begin 2015 geïntroduceerd zal gaan worden. EPDM is een product dat inspeelt op de toekomstige ontwikkelingen, zoals brandveilig werken(NEN 6050), milieuvriendelijkheid en een lange levensduur. Op de Nederlandse markt is naar onze mening zeker ruimte voor dit vernieuwende product van een gerenommeerde partij.”

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam