Roofs 2014-01-30 Dak Event 2014 De juiste informatie voor de juiste doelgroep

Dak Event 2014: De juiste informatie voor de juiste doelgroep

Van 21 t/m 23 januari 2014 vindt in het Nieuwegein Business Centre (NBC) Dak Event 2014 plaats. Dit is de tweejaarlijkse, gespecialiseerde vakbeurs voor de dakenbranche. Tijdens deze beurs zullen exposanten optimaal in de gelegenheid worden gesteld om in een prettige en comfortabele ambiance zaken te doen met bestaande en nieuwe klanten.

Ook voor exposanten VRF Europe en Mawipex is de beurs het podium bij uitstek om de ontwikkelingen binnen het bedrijf met de markt te communiceren. VRF Europe is een gerenommeerde leverancier van bevestigingsmaterialen en –gereedschappen. Directeur Jaap van der Graaf vertelt dat deze gespecialiseerde vakbeurs een goede gelegenheid biedt om in een prettige atmosfeer eens wat uitgebreider met de klant te praten. Van der Graaf: “Voor ons is deelname aan de beurs een uitgelezen gelegenheid om onze innovaties, en dan met name het assortiment arbovriendelijke gereedschappen te tonen. Binnen de dakenbranche is het verzuim vanwege rugklachten hoog; wij hebben hiertoe enige goede oplossingen ontwikkeld.”

Mawipex bv uit Rilland is een specialistische dakgroothandel dat een uitgebreid assortiment voor platte daken biedt. “Nog niet iedereen is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen ons bedrijf,” aldus verkoopleider Alfred Vermeulen. “Recent zijn wij onderdeel geworden van de Belgische Tectum Group. Ook zijn wij onlangs importeur geworden van de Firestone EPDM producten en de Kemper vloeibare dakbedekkingen.”

Altena Dak & Gevel breidt assortiment uit

Altena Dak & Gevel heeft onlangs het assortiment uitgebreid en zal deze uitbreiding tijdens Dak Event 2014 presenteren.

Ready Roof is een kwalitatief hoogwaardig kant-en-klaar groen dakelement. Dit element is zeer compact (40x40 cm) en licht van gewicht waardoor het zeer arbeidsvriendelijk te plaatsen is op platte en hellende daken (tot 10%). Door zijn lage gewicht is het toe te passen op bijna ieder dak zonder constructieve aanpassingen.

Lightway is een daglichtsysteem dat innovatief is op de drie belangrijkste onderdelen: de koepel (zoveel mogelijk daglicht opvangen en in de buis richten), de daglichtbuis (transport van het daglicht) en de diffuser (voor het verspreiden van daglicht in de gewenste ruimte). Zie ook Roofs december 2013. Ook zal de dakgroothandel het nieuwe assortiment lichtkoepels van Eternit presenteren.

Infoplein ‘Dakdekkers klaar voor de toekomst’

Alle branche-instellingen presenteren zich gezamenlijk op één stand. Onderstaand een overzicht van de thema’s die behandeld zullen worden:

SBD - centraal punt van het Roadmobiel voor informatie en twee interactieve activiteiten, namelijk:

 • Demonstratie en instructie: voorkomen van valgevaar (optie: deels op het dak)
 • Aanpak duurzame inzetbaarheid ‘Nu en altijd in Topvorm’

Informatie over:

 • Dienstverlening arbovoorlichters en bureau SBD
 • Voorlichting Platte daken / Arbocatalogus / Infowijzers
 • Voorlichting preventiemedewerker / RI&E+ plan van aanpak

VEBIDAK - informatie en presentaties over:

 • Bitumen en kunststof recycling
 • Dienstenpakket Technische Zaken
 • Voordelen lidmaatschap

TECTUM - informatie en presentaties over:

 • Juist NU Starten met een BBL-opleiding
 • Bijscholing: een Must voor iedere vakman
 • Overige opleidingen en maatwerkscholing Studiegids
 • Skillcard voor vakkrachten op het dak (inclusief zzp’ers)

VAKBONDEN / SF BIKUDAK

CAO BIKUDAK

 • Informatie voor zzp’ers
 • Sectorplan, een stevige steun in de rug voor bedrijven en dakdekkers

Workshops en presentaties op het infoplein Platte dakenbranche

SBD: Veilig en Gezond Gewoon doen !

VEBIDAK: Volop in beweging met recyclebare materialen = gewoon MVO

TECTUM: Vakmanschap = Voortdurend opleiden

Presentatie Sectorplan: dinsdag 21 januari 2014, 12.00 -14.00

Kingspan Insulation breidt renovatie assortiment uit

De isolatieproducten van Kingspan Insulation zijn uitstekend geschikt voor renovatie. Voor het na-isoleren van zolders heeft het bedrijf nieuwe artikelen aan haar assortiment toegevoegd. Vanaf nu is de iSoEasy™ Pro Hellend Dakplaat naast de Rc 2,5 en Rc 3,5 ook verkrijgbaar voor een Rc van ruim 3, met 82 mm dikte. Ook is het assortiment met het Therma™ TP13 Vloerisolatie Element uitgebreid, een naisolatieproduct voor (zolder)vloeren.

Met de 100 mm iSoEasy™ Pro XL voldoet men zelfs ruimschoots aan de norm voor nieuwbouwwoningen uit het huidige bouwbesluit: RC-waarde 3,5. De 82 mm kan worden geleverd in de volgende afmetingen: 1200 x 600 - 1300 x 600 - 3000 x 600.

EPDM Systems Introduceert  Superseal, Thermobond  en Gladseal

EPDM Systems introduceert tijdens Dak Event 2014 officieel de Superseal EPDM dakbanen met de Thermobond lasnaden. Volledig voorzien van KOMO-attest met productcertificaat.

Superseal is een EPDM dakbaan met een dikte van 2,1 mm voorzien van een vliescachering en een lasnaad van Thermobond, welke door middel van hete lucht thermisch gelast kan worden. Alle naden en detailafwerkingen worden met Thermobond Strips volledig thermisch gelast aan de dakbaan. Thermobond is een speciale compound van EPDM met een thermoplastische onderlaag en kan middels hete lucht thermisch gelast worden aan de EPDM. Deze kan nu ook toegepast worden in het Prelasti EPDM daksysteem waardoor deze universeel toepasbaar is.

Tijdens Dak Event 2014 worden er diverse demonstraties gegeven door een technisch medewerker van EPDM Systems. Ook wordt de nieuwe machine getoond voor het mechanische bevestigingssysteem van Prelasti, genaamd Centrix. Met deze nieuwe machine, genaamd Gardian Weld, kunnen de centrixen met ingang van heden rechtopstaand gelast worden. Een sneller, efficienter  maar vooral ook ergonomisch systeem, alles in het voordeel en belang van de verwerker.

Nutstracés veilig met aluminium koofbekleding

De waarde van aluminium heeft zich bij dakrandafwerking al ruimschoots bewezen. De duurzaamheidsaspecten ten opzichte van andere materialen blijken telkens weer een belangrijk pluspunt bij de keuze voor aluminium dakranden. Roval Aluminium is wat dat betreft specialist met een uitgebreid assortiment (architectonische) dakranden. Ook worden de muurafdeksystemen steeds vaker toegepast als duurzame dakranddetaillering. Dat heeft onder meer te maken met de zeer eenvoudige montage, dankzij het gepatenteerde klangensyteem en de rvs-klikveer. De muurafdekkappen kunnen hierdoor schroefloos worden aangebracht door ze simpelweg over de veer heen te drukken.

Er gebeurt echter nog veel meer op het dak, waar aluminium oplossingen uitkomst bieden. Bij appartementencomplexen, maar ook bij utiliteitsbouw zie je regelmatig dat het nutstracé over het dak wordt geleid. Dat betekent dat elektriciteitsleidingen extra beschermd moeten worden. Niet alleen tegen onstuimige weersinvloeden, zoals storm en regen, maar ook tegen de zon. Tegelijkertijd moeten deze leidingen altijd toegankelijk blijven voor bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden. Veiligheid en duurzaamheid zijn daarbij uiteraard van groot belang.

Roval Aluminium beschermt deze nutstracés door middel van een koofbekleding. Een en al maatwerk. De bekleding is voorzien van aluminium ventilatieroosters. Deze veilige en duurzame oplossing kent veel voordelen: aluminium is nagenoeg onderhoudsvrij, regeninslagvrij, het zetwerk kan exact op maat gemaakt worden en het is strak gedetailleerd. Een praktisch voordeel: de bekleding is eenvoudig demontabel. En dat is goed nieuws voor de onderhoudsmonteur.

Renolit Belgium nv: Alkorplus Dualfix

Kunststof platdaksystemen worden steeds vaker verlijmd. Renolit Belgium NV heeft als specialist in Alkorplan PVC en Alkortec EVA daksystemen een nieuwe universele lijm ontwikkeld die het voor de dakdekker eenvoudiger, sneller en goedkoper maakt om zowel isolatie en dakbanen te lijmen. De Alkorplus Dualfix PUR lijm kan gebruikt worden voor het lijmen van isolatiepanelen op de draagvloer, voor het op elkaar lijmen van twee lagen isolatiemateriaal en ook voor het verlijmen van een vliesgecacheerde Alkorplan of Alkortec dakbaan boven op de isolatie. De dakdekker hoeft dus maar met één lijm aan de slag.

Voor het verlijmen van isolatie materiaal wordt 135 g/m² lijm met een aangepaste spuitmond in lijmrupsen aangebracht. De rupsen schuimen op waardoor oneffenheden in de ondergrond worden opgevuld zodat de hechting overal optimaal is. De Alkorplus Dualfix lijm wordt geleverd in druktanks met een inhoud van 10,6 kg. De spuitmonden en spuitpistolen maken integraal deel uit van het systeem maar zijn afzonderlijk leverbaar. Renolit heeft ervoor gekozen de lijm de typische blauwe Renolit kleur te geven.

Grillo Dakafwerkingen: Wado Drain vloeren, Groendaken en Energiedaken

Grillo Dakafwerkingen presenteert tijdens Dak Event 2014 het assortiment op het gebied van groendaken en energiedaken. Het bedrijf kan alle gewenste vegetatiesystemen voor de klant verzorgen, zowel extensieve als intensieve vegetatiesystemen. Tevens is het bedrijf partner voor het realiseren van leefdaken en parkeerdaken.  

Binnen de Eldon Groep, waar Grillo Dakafwerkingen onderdeel van is, is tevens een derde generatie energiedak ontwikkeld. De Dakcollector is een gedegen systeem dat wordt geïntegreerd in de dakbedekkingsconstructie, het systeem wordt in het dak verwerkt met koperen buizen en hoogwaardige warmtegeleidingsmaterialen. Deze derde generatie energiedaken hebben ten opzichte van traditionele energiedaken een hoger rendement (ruim 65%).    

IsoBouw toont isolatieoplossingen voor het platte dak

Kenmerkend voor de isolatiesystemen van IsoBouw zijn de duurzame producteigenschappen. Bijna het gehele assortiment plat dak isolatiesystemen is gecertificeerd met een DUBOkeurmerk van NIBE. Systemen die speciale aandacht krijgen tijdens Dak Event zijn:

PolyTopHR Flex is een platdak isolatieplaat. Het is het eerste KOMO-gecertificeerde daksysteem voor mechanisch bevestigde isolatie in combinatie met gekleefde EPDM-dakbedekking. De isolatieplaat heeft een zeer hoog isolerend vermogen, een hoge drukvastheid van 100 kPa en haalt bij een staaldak een Eurobrandklasse B-S1, d0.

ThermoTop CTG is een platdak isolatieplaat met geïntegreerde scheidingslaag van mineraal glasvlies die toepasbaar is bij vrijwel alle afdichtingsystemen. Met name bij PVC-daken is ThermoTop CTG kwalitatief het beste en meest voordelige alternatief. Ook deze isolatieplaat heeft een hoog isolerend vermogen en een Eurobrandklasse B-S1, do.

RenoTopHR is een renovatieoplossing waarmee op het platte dak hoge isolatiewaarden kunnen worden bereikt zonder aanpassingen aan de waterkerende detaillering (dakranden, voetlood). Met de gepatenteerde isolatieplaten, die in de randzones worden toegepast, wordt over een afstand van 1 meter een geleidelijke hoogte-overbrugging gerealiseerd vanaf de rand naar de rest van het dak.

Wecal Isolatie Techniek bv op Dak Event 2014

Wecal Isolatie Techniek bv toont tijdens Dak Event 2014  meerdere systemen van diverse leveranciers. Sinds de marktintroductie in 2009 zijn met Xtratherm PIR dakisolatie vele toonaangevende projecten gerealiseerd en blijft men verder innoveren. Zo is de isolatiewaarde van de aluminium gecacheerde platen recent met ca. 5 % verbeterd en is de BGM cachering aan het leveringsprogramma toegevoegd.

Het bedrijf heeft van producent Polyglass de exclusieve distributie verkregen van PVC en TPO dakbanen van Mapei. Op een geheel nieuwe machine worden onder de productnaam Mapeplan kunststof dakbanen in PVC-P en TPO geproduceerd. Tevens heeft men nu ook BIIG bitumineuze dakbedekkingssystemen in het assortiment. BIIG is een hoogwaardige APP-gemodificeerde dakbedekking met dubbele wapening van glas- en polyestervlies.

Nieuw in het leveringsprogramma is DAWO EPS. Deze dakisolatieplaten van geëxpandeerd polystyreenschuim zijn leverbaar als EPS 100, 150 en 200 maar ook als
EPS 100+ met een aanzienlijk verbeterde isolatiewaarde. Bovendien zijn deze versies leverbaar met een cachering van mineraal glasvlies. Naast vlakke platen zijn de EPS producten van DAWO ook als afschotplaat beschikbaar. Eveneens nieuw zijn de vloeibare afdichtingen van Franken Systems. Met name interessant is de Frankosil 1K: een 1-component vloeibare kunststof met polyurethaan hybride-technologie voor het snel en gemakkelijk afdichten van waterdichte aansluitingen, zowel voor details als oppervlakken.

Trots op voetbaldak IKEA Utrecht

Voorafgaand aan de Europa League voetbalwedstrijd Racing Genk – Dinamo Kiev (3-1) heeft Alfred Vermeulen, verkoopleider van Mawipex voor het Cristal Arena stadion in Genk een luchtfoto van het project Ikea Utrecht overhandigd aan Pieter van Wijk, bedrijfsleider van Rudde Dakbedekking Den Bosch. Deze locatie is gekozen omdat de holding waartoe Mawipex behoort, Tectum –Group, gevestigd is in Genk.  Eigenaar Dhr. Biesmans van Tectum-Group is bestuurslid bij Racing Genk en heeft NDA-lid Rudde uitgenodigd om deze wedstrijd bij te wonen. Mawipex en Rudde zijn trots dat ze zo’n uniek en kritisch project samen hebben kunnen realiseren. Op het garagedak van Ikea Utrecht zijn twee kunstgrasvoetbalvelden gerealiseerd. De expansiedrift van het Zweedse warenhuis is op een innovatieve en duurzame manier ingevuld.  In Europa is dit de eerste keer dat het complex van een complete voetbalvereniging op het dak wordt geplaatst. Alle ogen waren gericht op de correcte realisatie van dit project.

Varimat V2 nu ook voor bitumen

Leister Benelux bv meldt dat de bekende Varimat V2 nu leverbaar is met 40 mm mondstuk 230v of 400v. Nu is er ook de Varimat V2 voor bitumen, leverbaar met een breder mondstuk 80 mm l in 230 v als 400 v verkrijgbaar. Vanaf fabriek besteld. Het voordeel van deze lasmachine is dat hij ook inzetbaar is op renovatiedaken waar veel onevenheden in zitten, vanwege het voorloopwiel dat onafhankelijk is ten opzichte van het andere wiel.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam