Roofs 2013-11-31 Vakbeurs voor de internationale dakenbranche

Van 18-21 februari 2014 vindt in het Messegelände in Keulen een nieuwe editie van de vakbeurs Dach+Holz plaats. Deze tweejaarlijkse beurs, die afwisselend in Keulen en Stuttgart plaatsvindt, geldt als de grootste dakgerelateerde vakbeurs van Europa.

Dach + Holz is de voortzetting van de bekende beurs Dach + Wand en werd in de huidige vorm voor het eerst in 2008 georganiseerd. Beide standplaatsen trekken een gevarieerd internationaal publiek, maar de Keulse editie is natuurlijk voor de Nederlandse dakenbranche wat eenvoudiger te bereiken en daarmee interessant.

De organisatie is ook deze editie in handen van het Gesellschaft für Handwerkmessen (GMH), die de beurs namens de Duitse brancheverenigingen ZVDH (Zentralverband des Deutsche Dachdeckerhandwerks) en BDZ (Bund Deutscher Zimmermeister organiseert. Woordvoerder Patrick Hof vertelt naar aanleiding van de vorige editie, die in 2012 in Stuttgart werd georganiseerd, dat de beurs stabiel draait. “Onder de huidige economische omstandigheden is het niet realistisch een groei te verwachten. Toch stonden ook deze editie op een beursvloer van zo’n 70.000 m² maar liefst 606 exposanten uit 26 landen. De beurs werd door ruim 50.000 internationale bezoekers bezocht (ruim 84% beslissers). Exposanten en bezoekers gaven de editie van 2012 een goede waardering.”

Hof verwacht dat de komende editie een vergelijkbaar aantal exposanten en bezoekers zal laten zien. “De toonaangevende internationale bedrijven hebben ingeschreven en zal er ruim aandacht worden besteed aan de actuele thema’s, waaronder de laatste ontwikkelingen op het gebied van renovatie, en dan met name op het gebied van duurzaam en luchtdicht bouwen.

Middels het ondersteunende programma zal een breed publiek naar de beursvloer worden getrokken. Naast een Architectendag (op donderdag 20 februari, waar o.a. de beroemde architect Fabrizio Rossi Prodi zal komen te spreken) en een dag voor de woningcorporaties (op woensdag 19 februari) zullen er ook speciale programma’s worden georganiseerd rond de thema’s (metaal)daken, installatietechniek en gevels. Ook is er vanzelfsprekend veel aandacht voor passiefconstructies en de alternatieve manieren om op het dak energie op te wekken.

De Keulse Messegelände is per auto, openbaar vervoer en zelfs per vliegtuig snel en eenvoudig te bereiken.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam