Roofs 2013-10-33 Nieuwslijn

AGENDA

 

4-8 november 2013

BATIMAT 2013

Paris-Nord Villepinte (F)

Info: www.batimat.com

 

5-7 november 2013

Bouw Compleet Venray

Evenementenhal Venray

Info: www.evenementenhal.nl

 

13 november 2013

Congres Besparen en winnen op het hellende dak

SS Rotterdam te Rotterdam

Info: www.hhd.nl

 

14-16 november 2013

61ste IFD Congres

SS Rotterdam te Rotterdam

Info: www.hhd.nl

 

21 november 2013

12de BBN-congres

Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein

Info: www.bbn.nu

 

28 november 2013

Symposium Daken en Gevels

SGS INTRON te Sittard

Info: www.sgsintron.nl

 

11 december 2013

Congres Bouwbesluit 2013

’t Spant te Bussum

Info: www.congresbouwbesluit.nl

 

15-17 januari 2014

InterSOLUTION 2014

Flanders Expo te Gent (B)

Info: www.intersolution.be

 

21-23 januari 2014

Dak Event 2014

NBC te Nieuwegein

Info: www.dakevent.nl

 

 

PERSONALIA

Derbigum

De Raad van Bestuur van Imperbel N.V. heeft Johan Symoens, momenteel Chief Financial Officer van de onderneming, benoemd tot Chief Executive Officer van de Groep Derbigum, en dit met ingang op 1 januari 2014. Hij volgt André De Smet op, die sinds 8 jaar als Afgevaardigd Bestuurder, de onderneming wist te ontwikkelen tot een internationale groep met een omzet van 122 Mio €, 4 fabrieken resp. in België, Duitsland en de Verenigde Staten en 400 medewerkers over de hele wereld.

 

EPDM Systems

 

Per 8 juli j.l. is Jeroen van Veldhuizen in dienst getreden bij EPDM Systems als Commercieel Technisch Adviseur. Met een bouwkundige achtergrond en jarenlange verkoopervaring in de bouw is Jeroen verantwoordelijk voor de regio Midden Nederland.

 

 

Geslaagde beurs Maasvalleiwonen

 

De beurs van Maasvalleiwonen was een succes. Ruim 3.100 bezoekers vonden 5-6 oktober 2013 de weg naar het Ebben Inspyrium in Cuijk. Bijna zestig bedrijven op het gebied van wonen, bouwen en verbouwen presenteerden zich in de evenementenhal in Cuijk. Herbert Smedema, voorzitter van Maasvalleiwonen: "Het getuigt van lef en durf om een dergelijke beurs op poten te zetten. Deelnemers mogen trots op zichzelf zijn, dat kan ik niet vaak genoeg benadrukken. Alle stands zijn er goed uit. Werkelijk iedereen heeft zijn best gedaan om op een originele manier te laten zien wat ze in huis hebben."

 

Met dik 3.000 bezoekers is de organisatie meer dan tevreden. Bovendien gaat het niet zozeer om het aantal, maar om de aard van de bezoekers, zo zegt mede-organisator Peter van Houtum.  “Standhouders zijn erbij gebaat dat de juiste mensen de weg weten te vinden. Mensen die op zoek zijn naar informatie over bouwen en verbouwen. En dat was afgelopen weekend zeker het geval. Onze deelnemers kregen gerichte vragen. Ook de sfeer was geweldig: ongedwongen en informeel. Ook tussen de standhouders. Het was echt overduidelijk: we zijn geen concurrenten, maar we zetten samen de regio op de kaart. Daar zijn we zeker in geslaagd!"

 

 

Minisymposium Stichting Roof Update succesvol

 

Op 25 september 2013 organiseerde Stichting Roof Update op de nieuwe locatie van Sempergreen in Odijk. De stichting heeft zich tot doel gesteld het dak onder de aandacht te brengen als bouwdeel waar tal van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op te realiseren zijn. Het minisymposium was bestemd voor o.a. gemeenten, ontwikkelaars en architecten en was goed bezocht. In drie parallelsessies werden de deelnemers gestimuleerd na te denken over de toepassing van ecologische en begroeide daken. Zo werd men uitgedaagd om na te denken over praktische toepassingen van deze daken aan de hand van twee praktijkcases en konden de aanwezigen zelf een groendak aanleggen op een proefdak dat op het terrein stond opgesteld.

 

Secretaris Tamara Derksen hield een bevlogen voordracht over milieuvriendelijkheid, ecologie en recycling en de implementatie daarvan in de dagelijkse praktijk. Waarom passen bedrijven ‘duurzame’ oplossingen toe? Dikwijls is dat vooral om het eigen imago te verbeteren. Het gaat erom de ‘duurzame’ gedachte consequent in alle handelingen toe te passen: dus ook bijvoorbeeld in de keuze voor recyclebare koffiebekertjes.

 

Dakbedekkingsbedrijven blij met verlenging verlaagd BTW-tarief renovatie en onderhoud

De Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland VEBIDAK is blij met de verlenging van het verlaagd BTW-tarief op renovatie en onderhoud van woningen door particulieren. Het vervangen of onderhouden van platte daken kan nog tot eind 2014 voor het 6%-tarief worden uitgevoerd.

Het besluit van de regering en enkele oppositiepartijen dat 12 oktober jl. bekend werd gemaakt, is goed voor woningbezitters, Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties. In de vorige periode van tijdelijke BTW-verlaging bleek dat veel opdrachtgevers tegen het einde van de belastingmaatregel nog gebruik wilden maken van het voordeel. Het uitstel geeft betrokken partijen meer tijd om het dak te vervangen of energiebesparend te maken door het bijvoorbeeld te isoleren of het dak uit te rusten met zonnecollectoren.

 

 

DUBOkeurmerken voor Isobouw

 

IsoBouw heeft het aantal DUBOkeurmerken voor haar isolatiesystemen verder uitgebreid. NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft de goede prestatie op milieugebied aantoonbaar bewezen voor de dakelementen SlimFixXT, SlimFix Riet, SlimFixXT Riet+, SlimFix Spoor en SlimFixXT Passief. Alle genoemde producten zijn door NIBE vergeleken met andere isolatieproducten in dezelfde toepassing. Het resultaat hiervan is dat de IsoBouw-producten worden beoordeeld als één van de beste dubokeuzes met de beste milieuprestaties.

 

Eerste KOMO attest voor lichtkoepels uitgereikt aan Velux Nederland

Als eerste lichtkoepel op de Nederlandse markt heeft de Veluxlichtkoepel het officiële KOMO attest ontvangen. Deze lichtkoepels zijn geïntroduceerd in 2008; het eerste KOMO attest werd uitgereikt door Harm van Dartel van SKG. De BRL 0105 voor lichtkoepels, daklichten en lichtstraten is sinds eind vorig jaar een feit.

De Velux lichtkoepel heeft een hoge isolatiewaarde en regengeluidreductie. Daarnaast voldoen zowel de vaste als elektrisch ventilerende lichtkoepels aan inbraakwerendheidklasse 2, waarmee ze de eerste lichtkoepels waren die in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.

FOTO: Overhandiging van het KOMO attest aan Jeroen Janssen, Account Manager Lichtkoepels (rechts) en Marcel Vreeken, Manager Technische Voorlichting (links) van Velux Nederland door Harm van Dartel, Certificatie Manager van SKG (midden).

 

Kingspan Therma™ TR24 Platdak Plaat geïntroduceerd

Kingspan Insulation heeft een nieuwe plat dak isolatieplaat ontwikkeld, de Kingspan Therma™ TR24 Platdak Plaat. Deze isolatieplaat heeft een gebitumineerd glasvlies aan één zijde en een mineraal glasvlies aan de andere zijde. Door deze combinatie is de plaat toepasbaar onder zowel mechanisch bevestigde, verkleefde als losliggend geballaste dakbedekkingssystemen. De multifunctionele inzetbaarheid en de goede isolerende eigenschappen in combinatie met de uitstekende drukvastheid en het lichte gewicht maakt de Therma™ TR24 Platdak plaat een gunstige oplossing voor op het platte dak.

 

Varimat V2 nu ook voor bitumen

 

Leister Benelux bv meldt dat de bekende Varimat V2 nu leverbaar is met 40 mm mondstuk 230v of 400v. Nu is er ook de Varimat V2 voor bitumen, leverbaar met een breder mondstuk 80 mm l in 230 v als 400 v verkrijgbaar. Vanaf fabriek besteld. Het voordeel van deze lasmachine is dat hij ook inzetbaar is op renovatiedaken waar veel onevenheden in zitten, vanwege het voorloopwiel dat onafhankelijk is ten opzichte van het andere wiel.

 

Update Richtlijn Steigers gepresenteerd

In aanwezigheid van onder meer vertegenwoordigers van de bouw, materieeldiensten, (petro)chemie, steigerbouw, energiewereld en de industrie is de update van de Richtlijn Steigers gepresenteerd. Met de komst van de update richt de Richtlijn Steigers zich naast de bouw ook specifiek op de (petro)chemie, energiesector en andere delen van de industrie waar gebruik wordt gemaakt van steigers.

VEBIDAK blij met verlenging verlaagd BTW-tarief renovatie en onderhoud

 

VEBIDAK is blij met de verlenging van het verlaagd BTW-tarief op renovatie en onderhoud van woningen door particulieren. Het vervangen of onderhouden van platte daken kan nog tot eind 2014 voor het 6%-tarief worden uitgevoerd. Het besluit van de regering en enkele oppositiepartijen dat 12 oktober jl. bekend werd gemaakt, is goed voor woningbezitters, Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties. In de vorige periode van tijdelijke BTW-verlaging bleek dat veel opdrachtgevers tegen het einde van de belastingmaatregel nog gebruik wilden maken van het voordeel. Het uitstel geeft betrokken partijen meer tijd om het dak te vervangen of energiebesparend te maken door het bijvoorbeeld te isoleren of het dak uit te rusten met zonnecollectoren.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam