Roofs 2013-09-33 Nieuwe isolerende mortel ontvangt KOMO-certificaat

Continu Isolatiewerken meldt het KOMO-certificaat te hebben ontvangen voor haar nieuwe isolerende mortel Conti Roof. Het betreft een in eigen huis ontwikkelde isolerende mortel, waarmee een opvallend hoge druksterkte kan worden bereikt, zonder afbreuk te doen aan het isolerend vermogen van de mortel.

In de markt is Continu Isolatiewerken al jaren een bekende naam, enkele jaren geleden verhuisde het bedrijf naar een nieuwe, ruimere locatie in Schijndel en heeft het onlangs een extra magazijnruimte in Dongen in gebruik genomen. Het bedrijf is aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een eigen isolerende mortel voor de toepassing op daken. Het resultaat van deze inspanningen is de Conti Roof, vervaardigd uit 100% Nederlands gerecycled EPS korrels en diverse toeslagstoffen, met een snelhardend cement als bindmiddel.

Hoge druksterkte

De mortel is in vier typen verkrijgbaar: een standaard uitvoering, een ‘light’ uitvoering (dit is een lichtgewicht mortel met een hogere isolatiewaarde en een druksterkte van ca. 0,5 N/mm²). Het meest opvallend zijn de uitvoeringen ‘Extra’ en ‘Park’. Met deze mortels wordt een druksterkte van 1,4 N/mm² tot zelfs 1,9 N/mm² bereikt. Dit maakt het product geschikt voor toepassing op daken of in situaties waar een zwaarder materiaal benodigd is. Denk hierbij aan parkeerdaken, gebruiksdaken of situaties waar bijvoorbeeld glazenwasserinstallaties zijn aangebracht. Met deze mortel kan iedere gewenste Rc-waarde worden behaald. Door toepassing van de eigen high tech pompen kan de mortel tot een hoogte van 50 meter worden verpompt.

Onlangs kreeg het bedrijf het KOMO-certificaat voor alle typen Conti Roof uitgereikt. “Een belangrijke stap voor een brede toepassing op de Nederlandse markt,” aldus Rob Pijnenburg van het bedrijf. “De mortel is geschikt voor toepassing in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en kan op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht. Dit maakt het product zeer breed toepasbaar, in de meest uiteenlopende situaties. Het KOMO-certificaat maakt inzichtelijk dat het product voldoet aan alle kwaliteitseisen die aan een dergelijke mortel worden gesteld.”

Milieuvriendelijk

Bij de ontwikkeling van de nieuwe isolerende mortel is extra aandacht besteed aan de milieuvriendelijke fabricage. De uitstoot van CO2 wordt zoveel mogelijk beperkt door de toepassing van gerecycled EPS. Doordat de gebruikte materialen uit Nederland afkomstig zijn, wordt het transport beperkt wat ook weer leidt tot een reductie van de CO2-uitstoot. Pijnenburg geeft aan hoge verwachtingen te hebben van de nieuwe mortel: “De markt is in beweging en men is op zoek naar gunstige en kwalitatief goede oplossingen. Ook de vraag naar milieuvriendelijke producten stijgt. Wij brengen de producten in de meeste gevallen zelf aan met onze gespecialiseerde medewerkers en kunnen daardoor een productgarantie van 10 jaar op het product meeleveren.”

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam