Roofs 2013-09-20 Dakenbranche rent Dam tot Damloop

Op 22 september 2013 vond de 29ste editie van de Dam tot Damloop plaats. De loop voor de dakenbranche is georganiseerd op initiatief van Lindeman Events en Nebiprofa. De aanvullende sponsoring werd verzorgd door Van Roij Fasteners en Mawipex. De deelnemers zijn enthousiast.

Een groep van 25 lopers rende namens verschillende organisaties mee. De Dam tot Damloop begint in het centrum van Amsterdam en eindigt in het centrum van Zaandam, een afstand van 10 Engelse mijl (16,1 kilometer). De renners dienen deze afstand binnen twee uur afgelegd te hebben, alle 25 deelnemers hebben deze limiet gehaald.

Enthousiast

De deelnemers werden in het Burgemeester In ’t Veldpark in Zaandam (‘het Dam tot Dampark’) ontvangen met een drankje. Vervolgens werd iedereen met de bus naar de start gebracht, in het centrum van Amsterdam. Na aankomst kon iedereen weer even op adem komen met een drankje, een broodje of een pastasalade.

Deze opzet werd gewaardeerd en de deelnemers reageren unaniem enthousiast. Marieke Wolff van bouwmaterialenhandel Bouwmaat was blij dat ze op deze manier nog aan de loop kon deelnemen. “Nebiprofa en Mawipex zijn onze toeleveranciers, vandaar dat ik op deze mogelijkheid werd gewezen,” vertelt Wolff. “Ik loop graag langere afstanden en hoefde dan ook niet lang na te denken om me aan te melden. In 2010 heb ik de Dam tot Damloop al gelopen maar dat was met mijn sportvereniging, dan is het rennen en na de finish gewoon weer naar huis. Ditmaal was de entourage vooraf en achteraf wat meer aangekleed met drankjes en hapjes en ik heb het een erg gezellige dag gevonden. Wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar.”

Ook Wouter Worm van Kingspan Unidek is enthousiast over het initiatief: “Het is eens iets anders dan een standaard bijeenkomst. Je bent sportief bezig en door het gevarieerde gezelschap is het ook een gezellige dag geworden. Ik moest wel extra trainen om de loop binnen de tijd te kunnen volbrengen want 16 kilometer ren ik niet dagelijks (al train ik wel 1 à 2 keer in de week). De loop viel me niet tegen: zeker de laatste paar kilometer ren je in een flow vanwege al het publiek dat langs het traject staat. En hoewel mijn benen de volgende dag wel wat zwaarder waren dan een normale maandagochtend, heb ik geen spierpijn gehad.”

De weersomstandigheden waren bijna perfect, het was droog en de zon scheen. Wel was het voor sommigen wat te benauwd. “Zelf heb ik daar niet zo heel veel last van gehad,” vertelt Ronald de Raad van Primadak. “Wel hoorde ik later dat ongeveer 40 mensen door de benauwdheid zijn uitgevallen.” De Raad vertelt dat hij graag rent: “Daarom was dit ook een mooie gelegenheid om eens met de Dam tot Damloop mee te doen. De volgende keer ben ik zeker weer van de partij!”

Harry Nieman van Nieman Raadgevende Ingenieurs is het wel gewend om zulke afstanden te rennen, hij heeft veel (33) hele of halve marathons gelopen. Ook de Dam tot Damloop heeft hij al eens eerder gelopen, maar dat was zo’n 25 jaar geleden. “Toen was ik nog wat fanatieker en wilde ik een snelle tijd neerzetten. Ditmaal heb ik het rustiger aan gedaan, ook al omdat ik na mijn vakantie nog maar een paar weken had om te trainen. Ik heb genoten van de sfeer en entourage: de dag was goed verzorgd en gezellig.”

Henricus Doorten van Olster Dakwerken uit Steenwijk vertelt eveneens genoten te hebben van de tocht. “Ik ren regelmatig lange afstanden dus ik hoefde voor deze loop niet extra te trainen. Het was een mooie, warme dag en het ging lekker. Ook geen last gehad van spierpijn ofzo, de volgende dag heb ik gewoon weer getraind. Een volgende keer doe ik graag weer mee, al moet het wel in te passen zijn; ik voetbal namelijk ook nog in het weekend!”

Sponsoractie

Nebiprofa koppelde intern een sponsoractie voor het goede doel aan de Dam tot Damloop. Stichting Luchtballon organiseert therapeutische vakantiekampen voor kinderen met een beperking zoals astma, eczeem en /of voedselallergie. De fabrikant kwam vanwege een dakrenovatie al enige jaren geleden in contact met de stichting. Hierop werd besloten de stichting op structurele basis te sponsoren, ook al omdat het bedrijf de luchtzuiverende dakbedekking Profatec Eco op de markt brengt. Gekoppeld aan de Dam tot Damloop heeft het bedrijf een actierekening geopend waarmee medewerkers hun collega’s konden sponsoren. De animo om hieraan mee te doen was groot.

Al met al kunnen de sponsoren terugkijken op een geslaagd evenement. Het is de bedoeling deze loop volgend jaar weer te organiseren, geïnteresseerden kunnen zich hiervoor melden bij Vincent Lindeman via vincent@lumail.nl

Tijden

 

Naam                         Tijd                Organisatie

Kelly de Jongh

1,33,19

 

Nebiprofa

Klaas Oosterhof

1,24,50

 

Nebiprofa

Vincent Lindeman

2,01,01

 

Roofs

Léon van Zalbomel

1,29,39

 

Mawipex

Jurgen van Leliveld

1,21,24

 

Nebiprofa

Ronald de Raad

1,20,29

 

Primadak

Jan Lubbers

1,44,17

 

Nebiprofa

Henricus Doorten

1,18,37

 

Olster Dakwerken

Dirk Lahuis

2,05,09

 

NDA

Richard Verkaik

1,40,45

 

Mawipex

Harry Nieman

1,39,23

 

Nieman Raadgevende Ingenieurs

Wouter Worm

1,29,38

 

Unidek

Michel Stok

1,34,27

 

Dachfix

 

 

 

 

 

Henry Polman

1,15,10

 

Gilde Software

Jaap van der Graaf

1,45,38

 

VRF

Nicky van der Graaf

1,45,39

 

VRF

Pieter Oosterhof

1,11,18

 

 

Jeen Boringa

1,17,14

 

Olster Dakwerken

Jos van der Borgt

1,21,42

 

SBD

Alain Vertessen

1,20,51

 

V-Dak

 

 

 

 

 

Menno van Leeuwen

1,26,31

 

Dakned

Marieke Wolff

1,33,27

 

Bouwmaat

Nilma Barbosa de Lira

1,24,05

 

Bouwmaat

Maico Bartels

1,55,17

 

 

 

 

 

 

Dennis Verkaik

1,44,54

 

Consolidated

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam