Roofs 2013-07-27 Nieuwslijn

PERSONALIA

Kingspan Insulation

Dennis Moerings is per 1 mei bij Kingspan Insulation in dienst getreden als Area Sales Manager Flat Roof. Moerings heeft jarenlange ervaring in de daken- en isolatiebranche. Door het aanstellen van Dennis Moerings zet Kingspan Insulation opnieuw een stap in het uitbreiden van de organisatie.

Derbigum Nederland

Per 3 juni 2013 is Marc Ultee bij Derbigum Nederland in dienst getreden in de functie van Regio Manager. Ultee zal verantwoordelijk zijn voor de regio Brabant/Zeeland en vervangt Dhr. Melis die bij Derbigum Nederland nationaal verantwoordelijk is geworden voor het handelskanaal. De afgelopen vier jaar heeft Ultee gewerkt als commercieel technische adviseur bij Van Doorn Dakspecialist b.v. in Rilland.

Recticel Insulation

Remco Leliveld is de nieuwe salesengineer bij Recticel Insulation voor het rayon Zuidwest (Zuid-Holland, Zeeland, West-Brabant).

Nieuwe productielijn Kingspan Unidek

Kingspan Unidek heeft onlangs een nieuwe productielijn in gebruik genomen. Deze volautomatische snij-frees-verpakkingslijn kan kleinere series isolatie verwerken en staat daarmee symbool voor de veranderde markt. Tegenover de nog steeds dalende bouw en verkoop van nieuwbouwwoningen staat de stijgende vraag naar renovatie van bestaande woningen. Kingspan Unidek ontwikkelde twee jaar geleden een Masterplan om bijtijds op deze veranderende vraag uit de markt in te kunnen springen. De uitrol van dit plan is in volle gang en een van de piketpalen is de ingebruikname van deze nieuwe productielijn. Een investering in centralisatie en optimalisatie van de productie. In het volgende nummer van Roofs vindt u een uitgebreide beschouwing n.a.v. de nieuwe productielijn.

Ubbink ontvangt eerste UTURN-certificaat in de bouw

Ubbink krijgt groene stroom terug voor eigen restafval. Hiervoor heeft het bedrijf het UTURN-certificaat van SITA ontvangen. Frans Jansen, manager inkoop van het bedrijf, nam het certificaat in ontvangst uit handen van Edwin van Eerden van SITA. Met het UTURN-concept krijgen grootzakelijke klanten van SITA groene stroom terug voor hun eigen restafval.

Kingspan Kooltherm in lambda verlaagd

Kooltherm® hardschuim isolatie van Kingspan Insulation is verder verbeterd. Kingspan is erin geslaagd de lambdawaarde nog verder terug te dringen: van 0,021 naar 0,020, waardoor nog dunner kan worden geïsoleerd.

VRF Europe BV verkoopt eerste Leister Uniroof E 40 mm in Nederland

Op 17 april 2013 werd Henk van Bulken Leister Benelux bv gevraagd door Mark Schuring (VRF Europe BV) om mee te gaan naar Schijndel waar Eurocover  bezig was met het verleggen van PVC materiaal op een dak van 30 graden. Omdat de Leister Uniroof E een lichte daklasautomaat is (15,4 kg), is deze bij uitstek geschikt voor deze toepassing. De dakdekkers van Eurocover waren aangenaam verrast door het gemak waarmee de lasmachine het schuine dak beklom, en het PVC materiaal keurig met elkaar verlaste. Na het zien van de demonstratie ter plekke was er voor Eurocover geen discussie mogelijk. “Deze Leister Uniroof E 40 mm blijft hier op het dak.”

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam