Roofs 2013-06-34 Nieuwslijn

 

20 juni 2013

5e NVBV-Kennisdag

TU Delft, faculteit Bouwkunde

Info: www.nvbv.org

 

27 juni 2013

Bouwcampus Duurzaamheidscongres

Rijtuigenloods te Amersfoort

Info: www.sbr.nl

 

10-12 september 2013

Bouw Compleet

Evenementenhal te Gorinchem

Info: www.evenementenhal.nl

 

4-8 november 2013

BATIMAT 2013

Paris-Nord Villepinte (F)

Info: www.batimat.com

 

15-17 januari 2014

InterSOLUTION 2014

Flanders Expo te Gent (B)

Info: www.intersolution.be

 

21-23 januari 2014

Dak Event 2014

NBC te Nieuwegein

Info: www.dakevent.nl

 

Rockwool schrapt 72 banen

Steenwolfabrikant Rockwool in Roermond reorganiseert en schrapt met ingang van 1 januari volgend jaar 72 banen. Aanleiding voor de ontslagen is de malaise op de bouwmarkt in Nederland en België. Door die malaise is het productievolume van Rockwool met ruim 20% gedaald in vergelijking met vorig jaar. De fabriek verwacht voor 2014 en 2015 geen herstel van de bouwsector in de Benelux en dat de bouw op het niveau van dit jaar blijft. Ook signaleert het bedrijf dat door de economische onzekerheid minder gebruik wordt gemaakt van het vervroegd pensioen waardoor er geen natuurlijk verloop is. Hierop heeft men de organisatie aangepast. De ontslagen vallen uitsluitend in Roermond en betreft uitsluitend productiemedewerkers. In overleg met de vakbonden wordt voor deze medewerkers een sociaal plan opgesteld.

Dit jaar al ruim 100.000 bezoekers voor Dakweb.nl

Dakweb.nl, de nieuwssite voor de dakenbranche, heeft dit jaar al meer dan 100.000 bezoekers mogen ontvangen. Lindeman Uitgevers spreekt van een succesvol eerste half jaar van 2013. Op Dakweb.nl vindt men dagelijks het laatste nieuws over alle onderwerpen die met het bouwdeel dak te maken hebben. Onder ‘Bedrijfsnieuws’ blijft men op de hoogte over de meest actuele productontwikkelingen en personalia. Alle edities van vakblad Roofs zijn er te vinden en de artikelen zijn er in pdf te downloaden. Met een handige zoekfunctie vindt men snel alle informatie over een bepaald onderwerp. Via Twitter @vakbladroofs blijft men snel en eenvoudig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Green Deal Levende Duurzame Buitenruimtes ondertekend

Branchevereniging VHG, NL Greenlabel en de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu hebben op 15 mei 2013 in Madurodam in Den Haag de Green Deal Levende Duurzame Buitenruimtes gesloten. Daarmee maken zij afspraken voor concrete activiteiten om de inrichting van de particuliere en openbare buitenruimtes in Nederland te verduurzamen en de biodiversiteit te bevorderen. Deze deal sluit aan op een eerder door NL Greenlabel verkregen Green Deal voor het inzichtelijk maken van de integrale duurzaamheid van in de buitenruimte toe te passen producten en materialen. De principes van het VHG-concept voor De Levende Tuin vormen de basis voor dit volgende duurzaamheidsinitiatief.

Kingspan Insulation introduceert isolatie op basis van vacuüm

Kingspan Insulation heeft OPTIM-R™ ontwikkeld: The Next Generation Insulation. Deze isolatie is gebaseerd op vacuüm technologie. Door vacuüm te creëren in de kern van de isolatieplaat ontstaat een hoge warmteweerstand, die tot wel 5 keer beter is dan die van traditionele isolatiematerialen.

Door de zeer goede isolerende werking kan met minder dikte een hogere isolatiewaarde worden bereikt. Met een lambda waarde van 0,007 W/m·K wordt al met 6 cm OPTIM-R™ de passiefhuis standaard gerealiseerd. Dit stelt architecten en verwerkers in staat om met slankere constructies te werken. 

Met de introductie van deze innovatie onderstreept Kingspan Insulation dat ze zich richt op innovatieve technologieën, die nog meer energie-efficiëntie en duurzaamheid in de bouwsector mogelijk maken.

Wiltec introduceert vernieuwde dakdekkerschoen

Voor dakdekkers is een goede zool en comfort belangrijk. De Neskrid dakdekkerschoenen zijn daarom vernieuwd en nu nóg beter afgestemd op de eisen die het vak stelt. De voordelen: lichter in gewicht, hoger draagcomfort en een betere zoolhechting.De hoge gesp- en vetermodellen zijn voorzien van de nieuwe DUO loopzool. Deze zolen zijn aangespoten in plaats van gelijmd en de onderlaag is van Nitril. Het voordeel hiervan is dat de zool hittebestendig en profielloos is, ter voorkoming van voetstappen. Naast de nieuwe loopzool, hebben de dakdekkerschoenen nu ook een aluminium neus. De schoen is gemaakt van volnerf rundsleder, met enkelpolstering en watertong. Bovendien zijn deze veiligheidsschoenen voorzien van een kruipneus en verkrijgbaar in maat 38 t/m 48.

IsoBouw FSC- en PEFC gecertificeerd

Sinds enige tijd mag IsoBouw twee nieuwe keurmerken voeren voor haar isolerende sandwich dakelementen en haar prefabkappen: het FSC- en het PEFC-keurmerk. Keurmerken die staan voor het verantwoord beheer van bossen wereldwijd. Dankzij deze keurmerken kan IsoBouw SlimFix dakelementen en Prefab daksegmenten leveren waarbij het gebruikte hout aantoonbaar afkomstig is uit een duurzaam beheerd, gecertificeerd bos.

Nokverhoging met zonnepanelen als dakbedekking

Nokverhogingen en zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten. Dat is niets nieuws, maar Windak heeft deze twee elementen samengevoegd door het ontwikkelen van een nokverhoging speciaal voor het integreren van zonnepanelen. Hierdoor zijn er geen dakpannen nodig, vormt het geheel een eenheid en wordt er ca. 20 kg per m² gewichtsreductie gerealiseerd.

Van Venrooy Dakbedekking Duurzaamste Drentse Bedrijf van 2013

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Drentse provinciehuis is Van Venrooy Dakbedekking uit Hoogeveen uitverkozen tot het Duurzaamste Drentse Bedrijf van 2013. De jury vond vooral de combinatie van innovatieve oplossingen en de toepassing van het ‘Cradle tot Cradle' principe aansprekend.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam