Roofs 2013-06-33 Cementgebonden drainerende vloer als verpompbare mortel

Grillo Dakafwerkingen heeft de nodige ontwikkelingen te melden. Het bedrijf is onlangs verhuisd naar Alphen aan den Rijn. Men heeft voor de activiteiten op het gebied van groendaken een extra medewerker aangetrokken. Tevens meldt het bedrijf een opvallende productontwikkeling.

In de dakenbranche is Grillo Dakafwerkingen vooral bekend vanwege Wado Drain® vloeren, een drainerende cementgebonden drainvloer die veelal wordt toegepast op beloopbare daken, galerijen en balkons. Het bedrijf is sinds 2010 onderdeel van de Eldon Groep. Onlangs is besloten de vestiging in Rotterdam uit kostenbesparing te sluiten en het bedrijf te vestigen in de hoofdvestiging aan de Lorentzweg in Alphen aan den Rijn. De hoofdvestiging wordt momenteel zodanig aangepast zodat alle bij de groep aangesloten organisaties er op een goede manier worden gehuisvest.

Tegelijk is besloten de activiteiten van Grillo Dakafwerkingen op het gebied van groendaken verder uit te breiden. Hiertoe is Remco Maaskant aangetrokken, die in het verleden ruime ervaring heeft opgedaan bij gerenommeerde dakdekkersbedrijven en een grote dakhovenier. Roofs spreekt op de nieuwe locatie met directeur Alexander Rooijens en Remco Maaskant.

Verbreding

“Voor mij is deze aanstelling een mooie uitdaging,” vertelt Maaskant. “Wij kunnen met een compacte organisatie en korte lijnen snel reageren op de vraag van de klant.” Rooijens voegt toe: “Wij waren al actief met extensieve daktuinen maar met de komst van Maaskant zijn onze mogelijkheden verder uitgebreid. Nu kunnen we alle typen daktuinen leveren en begeleiden. Wij kunnen ons meer opstellen als partner van de klant om per situatie de juiste oplossing te vinden. Hierbij kan ik mijn kennis en ervaring als dakdekker inzetten, en Remco Maaskant zijn expertise als hovenier.”

Maaskant: “Ook zijn we steeds meer actief op het gebied van zonne-energie, met name met de levering van de bekende Dakcollector. Deze activiteit wordt steeds belangrijker binnen onze organisatie omdat we merken dat de vraag naar dit type daken blijft groeien. Het dakoppervlak wordt steeds effectiever ingezet en wij willen ook in dit opzicht een complete partner zijn voor onze klant.”

Verpompen

Rooijens meldt tevens een belangrijke innovatie in het assortiment Wado Drain. Vanaf heden heeft men de drainerende vloeren ook in een verpompbare mortel. “Wij komen met de silo op de bouwplaats en kunnen het mengsel tot een hoogte van vijf tot zes verdiepingen verpompen. Hier wordt een aanzienlijke tijdsbesparing mee gerealiseerd en ook op het gebied van arbo betekent deze methode een stap vooruit. Wij voeren het verpompen van de mortel dan ook in eigen beheer uit om de kwaliteit van het product te kunnen garanderen. De uitstraling en de technische prestaties van de originele tegel wordt vanzelfsprekend ook gehaald met de verpompbare variant.”

Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat Grillo Dakafwerkingen de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam