Roofs 2013-04-34 Nieuwslijn

Royal Roofing Materials

Per 1 februari 2013 is Dick Schaap in dienst getreden als Commercieel Directeur bij Royal Roofing Materials bv. Dick beschikt over een indrukwekkende staat van dienst met ruime commerciële ervaring in de meest uiteenlopende sectoren, waaronder de ICT en de grafische markt. Ook verbleef hij onder andere gedurende drie jaar in Honduras voor het opzetten van een industriële wasserij.

Sempergreen

De heer S.F. (Frank) Adema (43) is per 1 maart 2013 in dienst getreden bij Sempergreen® bv als Sales en Marketing Director Europa. De heer Adema heeft rechten en economie gestudeerd en heeft sindsdien 18 jaar ervaring opgedaan in verschillende sales/marketing en business management functies bij Océ en Canon nv. Hij zal zich voornamelijk  richten  op het stroomlijnen en verder uitbouwen van de sterke groei binnen de regio Europa.

Flexibele aansluittray voor dakpan aansluiting op dakkapellen

Nedsale dakaccessoires bv heeft een nieuwe aansluittray ontwikkeld. De trays hebben een linkse en rechtse uitvoering en worden langs o.a. dakkapellen meegedekt met de dakpannen. De opstaande kant komt onder de loodslabbe of betimmering. Het regenwater wordt op deze wijze aan de bovenkant van de pannen afgevoerd en verholen goten zijn overbodig. Vooral bij vlakke dakpannen, waar een loodslabbe niet afdoende is, worden de trays toegepast. Door de gepatenteerde vormgeving en detaillering is de tray voor vele dakpannen toepasbaar, zelfs voor geprofileerde dakpannen.

Witte dakbedekking bespaart energie

Aan proefvlakken op verschillende daken in Utrecht werd in opdracht van de provincie een jaar lang gemeten. De energiebesparing die witte dakbanen oplevert bleek boven verwachting hoog.

“Wij hebben proefvlakken gelegd op de Jaarbeurs in Utrecht en op het Kalsbeek College in Woerden,” zegt Dick Groenenberg, commercieel adviseur van WeKa daksystemen bv. “We hebben hiervoor het Evalon dakbanensysteem gebruikt van fabrikant Alwitra uit Duitsland. Een witte, reflecterende kunststof dakbedekking met een vilten onderlaag. En nu de resultaten binnenkomen zijn we blij verrast met de goede score die we halen.” Uit de TNO onderzoekresultaten, op basis van een jaar lang meten, blijkt nu dat de Alwitra dakbanen het beste te scoren. “Het is door de toepassing van de Evalon dakbanen mogelijk 30 procent energie te besparen. Dat wordt voornamelijk bereikt doordat er in de ruimte onder het witte dak minder hoeft te worden gekoeld in de zomer,” legt Groenenberg uit.

DRÄCO introduceert BKK 25 en BKK 50

Handelsonderneming Wevers bv uit Enschede meldt dat DRÄCO zijn Bender familie heeft uitgebreid met de BKK 25 en BKK 50. Een korte buiten radius, maar ook binnenbochten kunnen met de BKKs op een perfecte manier worden vervaardigd. Waar benders niet meer verder kunnen zijn de kleine bochtenbenders BKK 25 en/of BKK 50 van DRÄCO gevraagd. Makkelijk en snel ontstaan door heen en weer bewegingen rechte en ronde zettingen tot 90º. Het afstellen met de centimeter is niet nodig.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam