Roofs 2013-04-28 Böcker Nederland toont noviteiten tijdens open dag

Op vrijdag 19 april 2013 organiseert Böcker Nederland in Velddriel een open dag voor alle klanten en relaties. Op deze dag zal het bedrijf het assortiment uitgebreid tonen en demonstreren. Veel aandacht zal er zijn voor de Böcker auto- en aanhangerkranen. Ook de nieuwste generatie ladderliften zal gedemonstreerd worden.

Ruim 10.000 uitnodigingen zijn verstuurd en men rekent bij Böcker Nederland op een behoorlijke opkomst. Het bedrijf bedient met haar uitgebreide aanbod aan kranen en liften verschillende markten. Ook de onlangs geïntroduceerde aanhangerkraan AHK34/1800 Solidflex, vervaardigd uit een lichtgewicht staal, zal er worden getoond (zie voor meer informatie over deze nieuwe kraan Roofs 3-2013). Directeur Pieter Majoor van Böcker Nederland vertelt dat het bij dit type producten belangrijk is dat men de machines in werking ziet: “Ik kan er wel een heel verhaal over vertellen, maar het zijn producten waarbij het ook belangrijk is dat je ervaart hoe ze werken.”

Naast de dakenbranche is het Duitse Böcker internationaal een grote partij in de verhuisbranche en ook podiumbouwers maken veelvuldig gebruik van de producten van de fabrikant. Onlangs heeft het bedrijf in Velddriel een uitbreiding van haar bedrijfsgebouw in gebruik genomen (3500 m²). Dit betekent dat men voldoende ruimte heeft om een groot deel van het assortiment te tonen en te demonstreren. In het aansluitende weekend (20-21 april) zullen de machines op de vestiging van Böcker Belgium in het Belgische Aartselaar te bezichtigen zijn.

Eisen

Böcker geldt als vooruitstrevende partij in de markt van kranen en liften. Het is ook de enige fabrikant van dit type machines die alle onderdelen in eigen huis ontwikkelt en produceert. Het bedrijf ontwikkelt en produceert dus niet alleen de mechaniek van de machines zelf maar ook de onderdelen en de software. Daarmee kan men de productontwikkeling optimaal afstemmen op de vraag van de klant.

Dit heeft volgens Majoor al de nodige ontwikkelingen opgeleverd. Voor de dakenbranche is bijvoorbeeld de beveiliging van de kranen interessant. Alle kranen en hoogwerkers zijn uitgerust met een dubbel beveiligingssysteem. De besturing is tevens voorzien van de nodige beveiligingen. Zo heeft de AHK34/1800 Solidflex 256 afstempelmogelijkheden en berekent de software zelf het bereik van de kraan. De kraan is verder eenvoudig in te zetten als hoogwerker. De besturing past zich automatisch aan wanneer de werkbak aan de kraan wordt gemonteerd. Door een optionele GSM-verbinding kan het bedrijf in veel gevallen eventuele storingen van afstand verhelpen. Door het gebruik van duidelijke symbolen is het systeem voor alle nationaliteiten eenvoudig af te lezen. Böcker beschikt over een uitgebreid serviceapparaat dat 24/7 beschikbaar is, en kan door de strategische ligging van de diverse vestigingen snel schakelen.

“De eisen voor dit type machines wordt steeds strenger,” aldus Majoor. “Wij vinden het belangrijk voorop te lopen bij deze ontwikkelingen. Mede daarom zijn wij vertegenwoordigd in de diverse Europese normcommissies op dit gebied.”

Verbreding

Majoor meldt dat de fabrikant nog steeds in de breedte groeit. “Dit is mede het gevolg van onze vooruitstrevende strategie. Natuurlijk opereren ook wij in een krimpende bouwmarkt, daarom zijn wij actief onze markt aan het verbreden. Voor de podiumbouw hebben wij een aparte afdeling opgezet en ook in de industrie worden onze producten steeds meer toegepast. Wij zien in de diverse markten nog voldoende potentieel voor verdere ontwikkeling en verdere groei.”

De uitbreiding van het terrein is hier een goed voorbeeld van. “De uitbreiding was nog niet nodig maar de grond kwam vrij,” aldus Majoor. “We hebben besloten deze kans aan te grijpen met het oog op eventuele toekomstige ontwikkelingen. De open dag zal de eerste keer zijn dat we van de extra ruimte gebruik kunnen maken.” Tijdens de open dag zal op het terrein een brede keuze uit het aanbod van de fabrikant te bezichtigen zijn; de personeelsleden van het bedrijf verzorgen demonstraties van de verschillende machines.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam