Roofs 2013-02-25 Nieuwslijn

AGENDA

 

4-9 februari 2013

Internationale Bouwbeurs 2013

Jaarbeurs te Utrecht

Info: www.bouwbeurs.nl

 

6 februari 2013

Workshop ‘Nederlands-Duitse samenwerking’

Jaarbeurs te Utrecht

Info: www.deutschland-nederland.eu

 

6 februari 2013

Groendag Hoorn

Clusius College in Hoorn

Info: www.regionalegroendagen.nl

 

7 februari 2013

VSB Symposium Veilig werken op hoogte 2013

Juliana Congreszaal, Jaarbeurs te Utrecht.

Info: www.vsb-online.nl

 

7 februari 2013

Greenbuild Congres

Jaarbeurs te Utrecht

Info: www.duurzaamgebouwd.nl

 

7 februari 2013

Symposium Passief renovatie Binnengasthuizen

Auditorium Hogeschool Windesheim te Zwolle

Info: www.nieman.nl

 

14-16 februari 2013

IFD FAKRO Ski World Cup

Muszyna (PL)

Info: www.skicup.fakro.com

 

17 april 2013

Solar Solutions

Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen

Info: www.duurzaamgebouwd.nl

 

18 april 2013

Nationaal Brandveiligheidscongres 2013

CineMec te Ede

Info: www.sbr.nl

 

13-15 mei 2013

3rd International Green Roof Congress

Empire Riverside Hotel te Hamburg (D)

Info: www.greenroofworld.com

PERSONALIA

Triflex BV

Raymond Verhagen (38) is per 1 januari 2013 benoemd tot Commercieel directeur bij Triflex BV. Voorheen vervulde hij binnen de onderneming de functie van Commercieel manager. Verhagen is verantwoordelijk voor alle verkoopactiviteiten van Triflex BV  in Nederland.

Linex Prefab Daksystemen

Sinds begin januari gaat Jan Knol voor Linex Prefab Daksystemen de relaties behartigen in de bovenste helft van Nederland in de functie van sales manager. Knol heeft reeds vele jaren ervaring binnen de daken- en houtwereld in diverse commerciële en technische functies, o.a. bij Opstalan en Jongeneel Hout. Zijn collega Tom Kropf neemt voortaan de zuidelijke helft van Nederland voor zijn rekening.

Nieuwbouwwoningen voldoen vaak niet aan het Bouwbesluit

BouwTransparant heeft de afgelopen vier jaar bij 88 woningen vlak voor de opleveringen inspecties en metingen uitgevoerd. Dit leverde de volgende cijfers op:


• In het jaar 2011 en 2012 kan bij 35% van de woningen niet worden aangetoond dat deze voldoen aan de EPC van het Bouwbesluit.
• In het jaar 2012:
   o is 40% van de WTW-installaties in onbalans.
   o heeft 31% van de woningen een te hoog installatiegeluid.
   o heeft 22% van de woningen tegenvallende naad- en kierdichting.

Bovengenoemde getallen laten zien dat het niet alleen over een onnodig hoge energierekening gaat. Het raakt ook het welzijn van mensen en kans op schade aan de constructie.

Eén van de grote oorzaken is dat we tijdens het ontwerp ervan uitgaan dat een opeenstapeling van prestaties van losse maatregelen leidt tot gesommeerde eindprestatie. Over het hoofd wordt gezien dat na deze fase soms producten met andere prestaties worden ingekocht of dat de maatregelen niet of niet goed worden aangebracht.

BRON: BouwTransparant

Flachdach Technologie & Co. KG (FDT) en Roof 64 bv gaan partnership aan

Per 10 januari 2013 bundelen de kunststof banenproducent Flachdach Technologie (FDT) rn Roof 64  bv uit Oisterwijk, leverancier van hoogaardige duurzame kunststof dakbanen, isolaties, zonnepanelen en heat-pipes hun krachten. Dit biedt voor beide partijen voordelen: Roof 64 beschikt hiermee over de hoogwaardige kunststof dakbanen die passen in haar visie m.b.t. duurzaamheid. FDT kan gebruik maken van het comnmerciële netwerk van Roof 64 en de aanwezige technische know how. Het volledige productengamma van de merken Rhepanol PIB en Rhenofol PVC worden in het assortiment van Roof 64 opgenomen.

FAKRO op de Internationale Bouwbeurs 2013

Ook dit jaar is FAKRO op de Internationale Bouwbeurs vertegenwoordigd. De bezoeker kan op stand C036 in hal 11 de laatste innovaties op het gebied van daglichttoetreding bekijken en vooral ook ervaren. Er zal aandacht voor het balkondakraam zijn, het wit afgelakte houten dakraam, het passiefhuis dakraam en de nieuwe lichtkoepel. Het FAKRO FTT U8 Thermo dakraam is daarnaast geselecteerd als onderdeel van de Greenbuild selectie. De Greenbuild selectie bevat producten die bewezen hebben extra efficiënt te zijn op het gebied van milieu, duurzaamheid en energiebesparing.

Vuilwerende dakpannen in edele mat optiek

Dakpannenfabrikant Gebr. Laumans GmbH & Co. KG uit Brüggen (D) zal tijdens Bouwbeurs 2013 de Trend-Glazuur voor gladde, vuilwerende dakpannen in edele mat optiek presenteren. Na de succesvolle introductie van deze nieuwe oppervlak generatie in de kleur #40 zwart-satinet biedt Laumans nu ook de kleur #41 grijs-satinet aan.

Icopal toont innovaties milieuvriendelijke dakbedekking

Icopal presenteert op de Bouwbeurs 2013 de nieuwste innovatieve dakrollen en verwerkingstechnieken. Meest recente noviteit is de Monarplan FPO membranen, ‘groene’ synthetische membranen. Dit betreft een nieuw type synthetische dakbedekking dat in hoge mate warmte reflecteert. Eén van de nieuwste varianten is Monarplan FPO Reflectie Wit. Dit product is bovenmatig warmte reflecterend, waardoor het dakoppervlak koeler blijft en daarmee ook de onderliggende ruimte. Monarplan FPO reflectie wit heeft een SRI-waarde (Solar Reflectance Index) van 108. Dit betekent dat een dak met Monarplan FPO Reflectie Wit 85 procent van de zonnestralen weerkaatst en 92 procent van de opgenomen warmte weer afgeeft aan de omgeving. Dit zorgt naast een aangenamere binnentemperatuur voor minder energiekosten.

Herz ontwikkelt een hetelucht lasautomaat voor het lassen van randen

Herz introduceert de nieuwe daklasmachine Roofon R. Met dit nieuw ontwikkelde apparaat kan een uitgebreid scala aan lasnaden uitgevoerd worden aan borstweringen, lichtkoepels en tevens aan schoorstenen, met ongeveer 6 cm overlap. Door significant minder materiaalgebruik zorgt dit ontwerp voor opmerkelijke kostenbesparingen en een makkelijkere verwerking. De ontwerpers van de Roofon R hebben de mechanische constructie van de geleider en het lasmondstuk (zoals dat bij alle Herz daklasautomaten in de Europese productie gebeurt) aangepast aan de nieuwe taak.

Vanaf midden 2013 komt de Roofon-R Digitaal beschikbaar. Die versie heeft een digitaal display en beschikt over de mogelijkheid om temperatuur en snelheid digitaal aan te passen.

SBR en CURNET gaan fuseren

 

SBR en CURNET hebben het voornemen om de krachten te bundelen. De besturen van beide stichtingen hebben daartoe vandaag het voorstel tot fusie neergelegd ten kantore van het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De activiteiten van beide organisaties worden integraal voortgezet in SBRCURNET. De nieuwe organisatie telt 75 medewerkers, en is gevestigd in het kantoor van SBR in het Groothandelsgebouw te Rotterdam. CURNET zal derhalve verhuizen van Gouda naar Rotterdam. Op termijn zal de organisatie zich vestigen op de Bouwcampus, waarvan zowel SBR als CURNET initiatiefnemer en medeontwikkelaar zijn.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam