Roofs 2013-01-32 Nieuwslijn

AGENDA

14-19 januari 2013

BAU 2013

Messe München (D)

Info: www.bau-muenchen.com

23 januari 2013

Seminar ‘Energie- en opwekkingsystemen bij renovatie’

Bouwhuis te Zoetermeer

Info: www.bouwendnederland.nl

31 januari 2013

Slotmanifestatie WK2020

Aula Congrescentrum TU Delft te Delft

Info: www.otb.tudelft/agenda

31 januari 2013

Zuid-Nederlandse Groendag

Citaverde College te Roermond.

Info: www.regionalegroendagen.nl

4-9 februari 2013

Internationale Bouwbeurs 2013

Jaarbeurs te Utrecht

Info: www.bouwbeurs.nl

6 februari 2013

Groendag Hoorn

Clusius College in Hoorn

Info: www.regionalegroendagen.nl

7 februari 2013

VSB Symposium Veilig werken op hoogte 2013

Juliana Congreszaal, Jaarbeurs te Utrecht.

Info: www.vsb-online.nl

13-15 mei 2013

3rd International Green Roof Congress

Empire Riverside Hotel te Hamburg (D)

Info: www.greenroofworld.com

Stichting KOMO

Jack A.A. van Everdink (60) zal met ingang van 1 januari 2013 in dienst treden bij de stichting KOMO als kwaliteitsmanager en beleidsmedewerker. Van Everdink was hiervoor Technical Support Manager en R&D-Engineer bij Metsä Wood Holland (het voormalige FinnForrest Corporate).

Stichting Veilig Dak Nederland

Stichting Veilig Dak Nederland heeft zich per 1 januari 2013 versterkt met Rik Zwama. Zwama is geen onbekende in de markt, hij was jarenlang mededirecteur van Eurosafe en heeft zitting in diverse (Europese) normcommissies. De stichting verwacht hiermee een belangrijke stap te hebben gezet in de inhoudelijke ontwikkeling en professionaliteit.

Sinds 2007 opereert de Stichting Veilig Dak Nederland onder leiding van Con van Meer vanuit Breda. De stichting heeft zich tot doel gesteld de kennis omtrent veiligheid op het dak te verbeteren en op projectbasis praktische en adequate oplossingen te bieden.

Kingspan Insulation breidt productie uit in Europa

Kingspan Insulation gaat de productiecapaciteit op het Europese vasteland uitbreiden met een nieuwe fabriek in Duitsland. De investering betreft een uitbreiding van de productiecapaciteit van de PIR-hardschuim isolatieplaten. In de afgelopen twee jaar heeft Kingspan haar positie in Europa versterkt. Naast de overname van EcoTherm in 2011 door Kingspan Insulation, werd onlangs de Duitse ThyssenKrupp Construction Group overgenomen door Kingspan Panels.

Met het opstarten van een nieuwe productielocatie in Duitsland zal Kingspan Insulation haar positie verder kunnen uitbouwen en aan de toenemende vraag van de Europese markt kunnen blijven voldoen. De nieuwe fabriek in Duitsland zal naar verwachting in 2014 in bedrijf worden genomen.

Veenman Groep splitst zich op

De Veenman Groep gaat vanaf heden verder onder Veenman Veiligheidmanagement en Veenman Dakmanagement. Dit besluit is genomen om klanten gerichter van advies te voorzien en nog beter op hun behoefte en wensen in te spelen. “We brengen meer focus aan door verschillende disciplines te scheiden. We kunnen ons nu compleet richten op de werkzaamheden waar wij om bekend staan en een naam mee hebben opgebouwd in de markt,” aldus directeur Edgar Veenman.

Leister introduceert UNIROOF E 40mm

De eenvoudig hanteerbare UNIROOF E met nieuw 40mm overlappings-lasmondstuk (standaard mondstukbreedte van de VARIMAT V2) levert een hogere prestatie in de compacte klasse van de hetelucht lasautomaten. Deze machine is met name geschikt voor gebruik op kleinere daken (< 500 m²). De machine heeft een geregelde temperatuur-

en aandrijvingscontrole, ergonomische bediening, hoogwaardige, roestvrije materialen en voldoende vermogensreserve, ook bij lage temperaturen of dikke membranen. De UNIROOF E 40mm is zeer geschikt voor kleinere ambachtsbedrijven (dakdekkers/timmerbedrijven), voor speciale toepassingen in slecht bereikbare dakzones, of als instapapparaat voor startup-bedrijven in de daksector. Het nieuwe ontwerp van het 40mm-mondstuk, gecombineerd met het direct boven de aandrukrol geplaatste extra gewicht, waarborgt de kwaliteit – en dat op basis van slechts 13 A voedings-stroomsterkte.

Polyester nokvorsten voor rieten daken

De bekendste vormen van nokafwerking van een rietendak zijn al jaren zink, riet, planken, keramische pannen en koperen vosten. Bouwknegt Rietdekkers voegt daar nu Multinok aan toe, een vezelversterkte polyester nokvorst. Betere vochtregulering, geen mos- en algenvorming, duurzaam en onderhoudsvrij; Multinok biedt huiseigenaren vele voordelen. De nieuw ontworpen nokvorst is waterdicht en de kans op lekkage is nihil. En vanaf de grond is het nieuwe product niet te onderscheiden van keramische nokvorsten. De nokvorst is in alle kleuren leverbaar, waardoor woningen en bedrijven een bijzonder kleuraccent kunnen krijgen.

Erben Wennemars introduceert nieuwe generatie VELUX dakramen

Onder belangstelling van bijna 400 aannemers, architecten, montagebedrijven en medewerkers van bouwmaterialenhandel, raamdecoratie- en doe-het-zelf zaken zag de nieuwe generatie VELUX dakramen gisteravond op spectaculaire wijze het licht. In Thialf vond de vijfde van zes regionale evenementen plaats. Onder leiding van Erben Wennemars werden de eigenschappen van het nieuwe dakraam toegelicht waarbij de nadruk werd gelegd op energiebesparing en energie-efficiëntie in woningen. Waarna Wim Hof, alias The Iceman, een inspirerend verhaal vertelde over de macht en kracht van het lichaam.

De nieuwe generatie VELUX dakramen komt in april 2013 op de Nederlandse markt. Om haar relaties nu alvast kennis te laten maken met de eigenschappen van de nieuwe generatie, organiseerde VELUX Nederland afgelopen najaar zes evenementen. In een ontspannen sfeer en onder het genot van een warme winterse maaltijd met collega’s, klanten en zakenrelaties, werden op informatiestands de voordelen van de nieuwe generatie (meer daglicht, meer wooncomfort en minder energieverbruik) verder toegelicht. Ook de montageworkshop werd druk bezocht. Daarnaast werden de aanwezigen uitgedaagd om zelf in actie te komen. Zo verzorgde Wennemars een schaatsclinic waar veel enthousiaste gasten aan deelnamen.

Wetenschappelijk rapport Groene daken en gevels aangeboden

Voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland nam op maandag 3 december jongstleden het rapport Technische eigenschappen van groene daken in ontvangst uit handen van Hans van Cooten, voorzitter van de Vakgroep Dak- en Gevelbegroeners van Branchevereniging VHG. Het rapport is opgesteld door professor Jos Brouwers, hoogleraar Bouwkunde verbonden aan de Technische Universiteit (TU) Eindhoven, en Nicky Damen, student aan deze faculteit. Met dit rapport zet de TU de voordelen van groene daken en -gevels overzichtelijk op een rij in voor de bouwwereld toegankelijke bewoordingen. De VHG-vakgroep Dak- en Gevelbegroeners, die de opdracht voor dit wetenschappelijk onderzoek gaf, biedt met dit rapport een handreiking aan de bouwsector en de overheid om ook in Nederland serieus werk te maken van vergroening van gebouwen.

BIK en Vaculux verder als JET-BIK

BIK in Opmeer en Vaculux in ’s-Hertogenbosch gaan per 1 januari 2013 samen verder als JET BIK. JET BIK maakt deel uit van de internationale JET Group, de Europese marktleider in daglichtoplossingen en systemen voor rook- en warmteafvoer. De portfolio’s van BIK en Vaculux worden samengevoegd en verrijkt met de kennis, ervaring en het productportfolio van de JET Group. Dankzij deze schaalgrootte kan optimaal worden geïnvesteerd in sterke, innovatieve, klantgerichte daglichtoplossingen.

JET BIK biedt het grootste assortiment daglichtoplossingen in kunststof en glas, zowel standaard als maatwerk. In 2013 worden ook de eerste nieuwe producten uit het portfolio van de JET Group geïntroduceerd.

JET BIK Producten is gevestigd in ’s-Hertogenbosch; vanuit hier vinden de verkoop en de productie van daglichtproducten plaats. JET BIK Projecten zal zich vanuit het kantoor in Opmeer richten op het adviseren, verkopen en produceren van projectmatige daglichtoplossingen.

Eerste exemplaar ‘Ben met je VAK bezig’ uitgereikt

Afgelopen vrijdag kreeg Peter van Houtum van Gebr. Janssen te Beugen, auteur van de nieuwe publicatie Ben met je VAK bezig, het eerste exemplaar van het boek uitgereikt uit handen van Vincent Lindeman van Lindeman Uitgevers. Met deze publicatie verwachten beide partijen een bijdrage te kunnen leveren aan een veiligere werkpraktijk op het dak.

Ben met je VAK bezig gaat in op de vraag hoe het komt dat de mensen de hen aangereikte middelen en methoden op het gebied van dakveiligheid niet gebruiken en hoe hier verbetering in valt aan te brengen. Peter van Houtum formuleert in overzichtelijke hoofdstukken een helder antwoord op deze cruciale vraag.

Dit boek beschrijft een methode waarbij veilig werken onderdeel wordt van het vakwerk dat de dakdekker of bouwvakker levert: ‘Ben met je VAK bezig’, waarbij VAK staat voor Veiligheid, Afspraken nakomen en Kwaliteit. Die drie zaken hangen nauw met elkaar samen en zijn afhankelijk van de manier waarop leiding wordt gegeven aan het team. Dat is een continu proces. Dit overzichtelijke boek biedt handvatten voor de leidinggevenden. Daarnaast wordt een praktische uitwerking van de actueel geldende regelgeving geboden. Het boek wordt ondersteund door SBD (Stichting Bedrijfstakregelingen Dakenbranche).

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam