Roofs 2012-08-30 De innovatieve SOLON SOLitaire biedt vele voordelen

Advertorial

Het SOLON SOLitaire systeem bestaat uit high-performance modules die maximaal 260 Wp leveren en die, doordat ze slechts een minimale hoeveelheid dakruimte innemen, ook geschikt zijn voor toepassing op een standaard eengezinswoning. De SOLON SOLitaire is beschikbaar als een mono-of polykristallijn systeem. Beide versies bevatten de gratis SOLON solar verzekering, tien jaar productgarantie, en de vijftraps SOLON 25-jaars performance garantie.


Het SOLON SOLitaire dakgeïntegreerde fotovoltaïsche systeem is bestand tegen extreme omstandigheden

Juist dakgeïntegreerde systemen moeten vocht, wind en sneeuw kunnen weerstaan ​​want deze systemen maken deel uit van de gebouwschil. SOLON SOLitaire presteert op dit gebied goed, ook wanneer het systeem wordt blootgesteld aan zeer zware hagel of storm. SOLON heeft dit aspect onlangs getest en beschikt dan ook over het certificaat dat het systeem is goedgekeurd volgens de internationaal erkende IEC 61215 en DIN EN 1991 testnormen. De buitengewone stabiliteit van het systeem is het gevolg van de hoge kwaliteit van de productie, een innovatief polyurethaan frame en de 18 verbindingspunten waarmee het systeem direct wordt geïnstalleerd op de dakconstructie.


100% waterdicht


De SOLON SOLitaire is geschikt voor toepassing op bijna alle dakhellingen. Het systeem kan worden gemonteerd op hellingen tussen 10° en 60°. Vanaf 22° zijn er geen extra maatregelen voor de waterdichtheid nodig want de modules vormen zelf de waterafvoerende laag. Het intelligente waterafvoersysteem en de hoogwaardige polyurethaan kunststof frames garanderen een continue 100% waterdichtheid. Door een praktisch ventilatiesysteem wordt vermogensverlies als gevolg van hitte vermeden. Alle systeemelementen voldoen aan de stringente SOLON kwaliteitscriteria. Het kunststof frame van SOLON SOLitaire is ontwikkeld in samenwerking met Bayer Material Science. Het is bestand tegen de meest extreme omstandigheden en is zowel vocht- als UV-bestendig.


Eenvoudige montage


Dit volledig in het dak geïntegreerde systeem bewijst op het gebied van de montage haar sterke punten. Alle onderdelen worden compleet geleverd, inclusief de kunststof kozijnen en alle schroeven en afdichtingen. Elke onderdeel wordt direct vastgeschroefd aan de panlatten, zodat dure aanvullende constructieve maatregelen overbodig zijn. In tegenstelling tot andere systemen zijn er voor SOLON SOLitaire geen extra aluminium rails of moduleklemmen nodig. De installatie is buitengewoon eenvoudig en snel. En omdat geen extra onderbouw nodig is, kunnen de modules direct worden uitgelijnd met het dakvlak waarmee ze daadwerkelijk in het uiterlijk van het dak worden geïntegreerd. Een bijzonder pluspunt: het volledig geïntegreerde systeem kan toegepast worden op alle typen daken.


De SOLitiare is namelijk te combineren met alle soorten dakbedekking, hoewel soms de voorkeur kan worden gegeven aan een vervanging. De SOLitaire is een flexibel systeem dat op maat kan worden geleverd, waardoor de toepassing van extra dakbedekking of dakpannen rond de omtrek van het systeem overbodig is. Deze uiterst individuele oplossing is beschikbaar op aanvraag.

 

Optimaliseer de opbrengst van onze dakgeïntegreerde oplossing

 
Dakgeïntegreerde oplossingen worden beperkt door het dak waar ze op zijn toegepast. Dakkapellen, schoorstenen of doorvoeren kunnen schaduw veroorzaken die de opbrengst van de modules nadelig beïnvloeden. Waarom zou u niet de SOLON SOLitaire combineren met een geintegreerde vermogens optimaliseerer om een oplossing te vinden voor de (gedeeltelijke) schaduwwerking op deze uitdagende daken?


In combinatie met deze optimaliseerer biedt de SOLON SOLitaire een superieure module-efficiëntie voor maximale prestaties op daken die gevoelig zijn voor schaduw. Dit systeem maximaliseert de opbrengst door de Maximum Power Point (MPP) van elke module continu bij te houden. Het MPP Tracking van de individuele modules maximaliseert de energieproductie van modules die zijn blootgesteld aan (gedeeltelijke) schaduw, wat resulteert in een hogere totale opbrengst. Het gecombineerde systeem kan de gezamenlijke prestaties tot 25% verbeteren.


Web-Monitoring verbetert de totale systeemprestaties


Een verder voordeel van deze combinatie is dat de prestaties van elke module nauwkeurig kan worden gecontroleerd. Er is geen extra hardware of bekabeling nodig voor de web-monitoring. De sensoren zijn direct in de add-on dozen van SolarEdge ingebouwd. De gegevens over de prestaties van elke module worden continu nauwkeurig bijgehouden en toegankelijk gemaakt via een beveiligde webportal.


Ongeëvenaarde veiligheid op elk moment: SafeDC ™


Systeemveiligheid wordt ook gewaarborgd door SafeDC ™-technologie. Ongeacht de situatie, of het nu een noodsituatie is of een eenvoudig systeemonderhoud betreft: het systeem kan op elk moment worden uitgeschakeld. In het geval van een brand wordt het hele systeem automatisch uitgeschakeld. Met SafeDC ™ staat u altijd aan de veilige kant.


Het volledige systeem kan direct worden verkregen bij SOLON.


Over SOLON


SOLON produceert hoogwaardige zonnemodules en is leverancier van technologie voor zonnesystemen voor daken en op de grond gemonteerde systemen. Daarnaast is SOLON gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van grootschalige daksystemen en turnkey zonne-energiecentrales over de hele wereld. De SOLON groep is vertegenwoordigd met dochterondernemingen in Duitsland, Italië en de Verenigde Staten en heeft wereldwijd ca. 600 medewerkers.

Contact:
SOLON Energy GmbH
Am Studio 16
12489 Berlijn, Duitsland
Telefoon: +49 30 81879-0
Fax: +49 30 81879-9999
www.solon.com
export@solon.com

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam