Roofs 2012-07-25 Nieuwslijn

AGENDA

4-6september 2012
Bouw Relatiedagen Gorinchem
Evenementenhal Gorinchem
Info: www.evenementenhal.nl

13 september 2012
Help! Ik wil een groen gebouw!
Ebben Inspyrium te Cuijk
Info: www.greenbuildingaward.nl

9-11 oktober 2011
Energie 2012
Brabanthallen ’s-Hertogenbosch
Info: www.energievakbeurs.nl

9-11 oktober 2012
Bouw Relatiedagen Hardenberg
Evenementenhal Hardenberg
Info: www.evenementenhal.nl

6-8 november 2012
Bouw Relatiedagen Venray
Evenementenhal Venray
Info: www.evenementenhal.nl


PERSONALIA

EPDM Systems

Jos van der Wijk is al sinds 2005 als accountmanager in dienst bij EPDM Systems BV te Lemelerveld en verantwoordelijk voor de regio Noord-Nederland. Met ingang van 1 juni 2012 is zijn functie uitgebreid naar Verkoopleider en hiermee is Jos van der Wijk commercieel verantwoordelijk voor het gehele verkoopteam Dak + Gevel.
BNA ondertekent Green Deal Milieuprestatieberekening van gebouwen

Op donderdag 14 juni heeft de BNA de Green Deal Milieuprestatieberekening van gebouwen ondertekend. Deze ondersteunt architecten bij het berekenen van de milieuprestatie van gebouwen. De verplichte berekening van de milieuprestaties van materialen, constructie en gebouwgebonden installaties bij de nieuwbouw van woon- en kantoorgebouwen staat in het Bouwbesluit 2012 en wordt vermoedelijk vanaf 1 januari 2013 definitief van kracht.

Alphen aan den Rijn maakt warmtescan daken

Aerodata heeft in opdracht van de Gemeente Alphen aan den Rijn een warmtescan gemaakt van de daken. Deze zogenaamde thermografische kaart laat zien hoe veel warmte verloren gaat via de daken van huizen. Via een speciale website, http://www.stooktuookvoordevogels.nl/, kunnen inwoners van Alphen aan den Rijn zien hoe veel warmte hun dak verliest. Daarnaast kunnen ze hier terecht voor de meest gestelde vragen over de warmtescan, praktische informatie over het isoleren van hun dak en de mogelijke kostenbesparingen. Het doel van de scan is om inwoners bewust te maken van het warmteverlies van hun huis. 


Subsidieregeling PV goed voor 30.000 daken

Door de subsidieregeling op zonnepanelen kunnen dertigduizend daken met PV vol gelegd worden. Daarmee wordt de subsidiepot van 22 miljoen euro in 2012 helemaal uitgeput. De subsidieregeling gaat per 2 juli in. De regeling is bedoeld voor particulieren en niet voor zakelijke gebruikers. Per installatie wordt 15 procent van de aanschafprijs vergoed met een maximum van 650 euro. Per installatie wordt er 3,5 kWp vergoed, wat neerkomt op het gemiddelde, jaarlijkse energieverbruik van een huishouden. In 2013 is er dertig miljoen euro ingeruimd voor de regeling.

Rc-waarde in 2015 naar 5

Demissionair minister Spies (wonen) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de Rc-waarde per 1 januari 2015 zal worden verhoogd van 3,5 naar 5 m2K/W. De U-waarde wordt aangescherpt tot HR++-glas. De verhoging van de Rc-waarde is niet kosteneffectief maar om tegemoet te komen aan de wens van de Tweede Kamer een goede gebouwschil te waarborgen zal de maatregel toch worden ingevoerd

EIB: eind 2012 herstel woningmarkt

Eind dit jaar kunnen de eerste tekenen van herstel in de woningbouwmarkt zich voordoen. Dat zegt directeur Taco van Hoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Van Hoek verwacht dat het herstel op de woningbouwmarkt eerst zichtbaar zal zijn in een toename van het aantal bouwvergunningaanvragen. De productie zelf zal dan volgens de onderzoeker rond 2014 weer aan moeten gaan trekken. Van Hoek ziet het herstel met name ontstaan vanuit de startersmarkt waar door de stagnerende woningmarkt een ‘reservoir’ van kopers is ontstaan.

Aannemersfederatie Nederland presenteert 'Zwartboek schijnzelfstandigen'

Aannemersfederatie Nederland wil wettelijke maatregelen waardoor zzp-bemiddelingsbureaus en coöperatieve zzp-organisaties niet langer hun huidige activiteiten van ondermijnende en uitbuitende activiteiten kunnen voortzetten. Naleving en wetgeving ter beteugeling van deze uitwassen zijn essentieel voor een gezonde arbeidsmarkt in de bouwsector. Ook moet er op worden toegezien dat zelfstandigen zonder personeel voldoen aan eisen die men redelijkerwijs mag stellen aan ondernemers. Dit zijn enkele van de aanbevelingen die AFNL-voorzitter Henk Klein Poelhuis naar voren bracht bij de presentatie van het Zwartboek schijnzelfstandigen aan Tweede Kamerleden en leden.

EcoStar met geïntegreerde zonnepanelen

EPDM Systems introduceert geïntegreerde zonnepanelen van een gerenommeerde Duitse fabrikant in combinatie met EcoStar EPDM leien. Steeds vaker worden er zonnepanelen toegepast, met of zonder subsidie, voor opwekken van energie. Waarom zonnepanelen plaatsen over een recent geplaatst EcoStar EPDM leien dak? De geïntegreerde zonnepanelen zijn speciaal ontwikkeld voor integratie in hellende daksystemen en wij hebben deze aangepast voor EcoStar, waardoor de panelen na plaatsen volledig waterdicht op elkaar aansluiten. Plaatsing bij voorkeur op de zuidelijke richting. Rondom de zonnepanelen kan het dak worden afgewerkt met EcoStar EPDM leien. Zo ontstaat een zeer fraai esthetisch dak in combinatie met zonnepanelen
Roval Aluminium introduceert Grindkeringprofiel

Met de opmars van groendaken zijn er ook voorzieningen nodig om het groendak in optimale conditie te houden. Daarom heeft het Helmondse bedrijf Roval Aluminium een aluminium grindkeringprofiel ontwikkeld. Groendaken worden veelal omsloten door een kiezelrand. Het grindkeringprofiel houdt de kiezels keurig op hun plek, zodat deze niet worden vermengd met het groendak. Hierdoor worden eventuele beschadigingen voorkomen. Het grindkeringprofiel is ook uitermate geschikt om de grindstrook te scheiden van tuinbeplanting, hetgeen een positieve invloed heeft op tuinonderhoud. Het grindkeringprofiel houdt kiezels op hun plaats, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat overtollig hemelwater dankzij de perforaties makkelijk kan wegstromen.

CRH Bouwmaterialen fietst € 185.000,- bij elkaar voor Alpe d’HuZes

Peter Stravers, Algemeen Directeur van CRH Bouwmaterialen, heeft donderdag 7 juni jl. tijdens de Alpe d’HuZes 185.000,- euro sponsorgeld bij elkaar gefietst ten behoeve van KWF Kankerbestrijding. Samen met voormalig topwielrenner Michael Boogerd maakte Peter Stravers deel uit van de teams CRH/Alpe du BEST 1+2. In totaal doneren de teams 290.000,- euro aan Alpe d’HuZes.  Een ongekend hoog bedrag voor twee teams. “CRH Bouwmaterialen heeft op prachtige wijze invulling gegeven aan ons motto “Samen betrokken bij goede doelen”, aldus Peter Stravers.


Keramische bouwmaterialen gebundeld in nieuwe Building Box

Wienerberger presenteert de geactualiseerde Building Box. Deze handzame cassettebox met zes waaiers toont het complete assortiment keramische bouwmaterialen voor gevel en dak. De waaiers geven architecten, aannemers en bouwkundige adviesbureaus een duidelijk totaaloverzicht van alle beschikbare kleuren en vormen in keramische materialen, zodat zij samen met hun opdrachtgevers vrij kunnen combineren.

Wienerberger heeft drie jaar geleden de eerste Building Box geïntroduceerd. Het concept heeft zijn kracht bewezen, zodat besloten is dit jaar een update te presenteren. Ook deze vernieuwde Building Box bevat weer de bekende baksteenwaaiers, voorzien van alle technische specificaties. Een extra brede dakpanwaaier biedt een realistische verhouding bij het combineren van baksteen en dakpan. Tenslotte zorgt de waaier met raamdorpels voor de finishing touch bij het maken van talloze kleuren- en vormencombinaties.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam