Roofs 2012-04-33 Nieuwslijn

AGENDA

11 april 2012

Minisymposium NEN 2057 ‘Daglicht’

NEN te Delft

Info: www.nen.nl

 

12 april 2012

Nationaal Brandveiligheidscongres 2012

Ahoy’ te Rotterdam

Info: www.sbr.nl

 

12 april 2012

Tata Steel Architectuurdag 2012

Utrechts Stedelijk Gymnasium te Utrecht

Info: www.tatasteel.nl

 

17 april 2012

Installatie Vakbeurs Venray

Evenementenhal Venray

Info: www.evenementenhal.nl

17-19 april 2012

Building Holland 2012

AmsterdamRAI te Amsterdam

Info: www.buildingholland.nl

25 april 2012

Congres Bouwbesluit 2012

Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch

Info: www.congresbouwbesluit.nl

Nieuwe normen NEN

NEN 6707:2011 nl Bevestiging van dakbedekkingen – Eisen en bepalingsmethoden

NEN-EN 490:2011 en Betonnen dakpannen en hulpstukken voor dakbedekking bekledingselementen – Productspecificaties

Altena opent drie nieuwe vestigingen

Om verder te groeien en een goede service te bieden heeft Altena in maart 2012 drie nieuwe vestigingen geopend. De nieuwe vestigingen zijn geopend in Amsterdam, Montfoort en Groningen. Het openen van deze vestigingen past in de strategie van het bedrijf om als serviceleverancier een meerwaarde voor verwerkers te bieden.  De laatste jaren zijn ook vestigingen in Hengelo, Zwaag en Varsseveld geopend.

Het doel van deze vestigingen is het verhogen van service naar afnemers door het leveren van een compleet pakket aan dakmaterialen. Daarnaast bieden de vestigingen ook de faciliteiten voor kennisoverdracht  tussen producenten en verwerkers.  

Altena is blij dat er samenwerkingsverbanden zijn aangegaan met betrouwbare partners.
In Amsterdam is een vestiging opgezet samen met de Dakdokters, een bedrijf dat zich inzet voor het leefbaar maken van daken in stedelijke gebieden.  In Groningen wordt samengewerkt met Idéfix, een zink- en koperspecialist die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Idéfix is dan ook lid van het metalendakdekkers gilde. In Montfoort is een autonome vestiging geopend die invulling geeft aan de ambitie van Altena om een dekkingsgebied te creëren tussen ’t Harde en Zwijndrecht.

Door deze nieuwe ontwikkelingen biedt  Altena nu service vanuit acht vestigingen.

Altena Amsterdam:  Joan Muyskenweg 19  1096 CJ Amsterdam

Altena Groningen:      Beckerweg 19 9731 AX Groningen

Altena Montfoort:      Waardsedijk Oost 12a  3417 XJ Montfoort

All-up levert Maasbrachtse dakdekker nieuwe kraan Klaas

Pex Dakbedekkingen bv in Maasbracht heeft onlangs de derde autokraan van All-up in ontvangst genomen, de nieuwe Klaas kraan K31-35 TSK. Leverancier is All-up uit Almelo, die vrijwel alle producten van de bekende merken Klaas en Paus in haar portefeuille heeft. Ard Nijkamp, directeur van All-up: “Deze kraan is echt ons paradepaardje. Een alleskunner, met een maximale hijslast van 5.000 kg., een zijdelings bereik van 31 meter met 500 kg. en een haakhoogte van 35 meter. Bovendien is de kraan prima in staat volle pallets dakpannen naar een reikwijdte van 23 meter te brengen. De kraan is opgebouwd op een twee-assige vrachtwagen met een totaalgewicht onder de 15 ton.”

Volgens Nijkamp toont Richard Pex met deze aanschaf een slimme investeerder te zijn. “Voor zijn vele renovatieopdrachten via woningbouwverenigingen zijn kwaliteit en efficiency de primaire voorwaarden om succesvol te kunnen zijn. De multi-inzetbaarheid van deze nieuwe kraan sluit daarop naadloos aan”.

“Ontheffingen storten composiet dakafval ingetrokken”

De branchevereniging Breken en Sorteren BRBS Recycling meldt dat per 1 maart 2012 alle ontheffingen voor het storten van composiet dakafval zijn ingetrokken. Dit betekent dat de recycling van dakafval verder wordt gestimuleerd. BRBS Recycling reageert dan ook verheugd: “Juist na afschaffing van de stortbelasting per 1 januari jl. is dit belangrijk voor recycling. Met het intrekken van deze ontheffingen wordt sluikstorten voorkomen en worden de materialen voor recycling aangeboden”, aldus Max de Vries, directeur van BRBS Recycling. “Dit is een stimulans voor recycling van bitumineus dakafval.”

Diverse producenten en recyclingbedrijven verwerken bitumineus dakafval tot grondstoffen voor nieuw dakbedekkingsmateriaal en nieuw asfalt. In het meinummer zal in Roofs een uitgebreid artikel over dit onderwerp worden gepubliceerd.

Icopal zet recyclaat in voor dakrollen

Gerecyclede grondstoffen, waaronder gerecycled bitumen verkregen uit het eigen recycling proces, worden nu door Icopal in vrijwel alle bitumineuze dakrollen verwerkt. Icopal zet zich in om natuurlijke bronnen te behouden door bewust om te gaan met energie en grondstoffen bij haar productieprocessen. Ondertussen kijkt Icopal verder vooruit en zoekt naar alternatieven voor bitumen als grondstof.

Vanaf het begin van dit jaar bevatten alle APP gemodificeerde bitumineuze dakrollen, geproduceerd op de productielocatie Groningen, minimaal 15% gerecyclede grondstoffen. De kwaliteit van de dakrollen met gerecycled bitumen is gelijk aan die van dakbedekking van nieuw bitumen. De levensduurverwachting is ongewijzigd.
 

Nieuw directieteam BDA Groep

Bij BDA wisselt de wacht. Prof. ir. Nico Hendriks en Albert van den Hout, sinds eind jaren zeventig het gezicht van BDA, hebben hun directietaken overgedragen aan een nieuw directieteam uit eigen gelederen.
Het nieuwe team bestaat uit Johan Sanders, ing. Chris van der Meijden en ing. Rob Versluis. Hendriks en Van den Hout blijven in beeld als professional partner. De BDA Groep is sinds 1 juli 2010 onderdeel van de Kiwa organisatie. Uit deze overname is in 2011 een nieuwe afdeling ontstaan: Het Kiwa BDA Expert Centre Building Envelope, gevestigd Avelingen West 24 te Gorinchem, waarvan Nico Hendriks is aangesteld als chairman.

Hertalan EPDM daksystemen gecertificeerd door DUBOkeur

Onlangs ontving Hertalan Rubber Products het Nederlandse DUBOkeur voor haar EPDM daksystemen. Een belangrijke erkenning van de duurzame eigenschappen van Hertalan EPDM rubberfolie. Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) beoordeelt als onafhankelijk kennisinstituut de milieu-impact van een bouwproduct over zijn gehele levenscyclus op basis van 17 (milieu)aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval. Alleen de bouwproducten die milieutechnisch het best scoren komen in aanmerking voor het DUBOkeur.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam