Roofs 2012-03-33 Nieuwslijn

AGENDA

6-8 maart 2012

Renovatie 2012

Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch

Info: www.renovatiebeurs.nl

 

19 maart 2012

NEN-bijeenkomst ‘Wijzigingen Bouwbesluit 2012 en normen’

NEN te Delft

Info: www.nen.nl

 

28 maart 2012

The Solar Future: Belgium '12

Area 42, Brussel (B)

Info: www.thesolarfuture.be

 

11 april 2012

Minisymposium NEN 2057 ‘Daglicht’

NEN te Delft

Info: www.nen.nl

 

12 april 2012

Nationaal Brandveiligheidscongres 2012

Ahoy’ te Rotterdam

Info: www.sbr.nl

 

17-19 april 2012

Building Holland 2012

AmsterdamRAI te Amsterdam

www.buildingholland.nl

 

25 april 2012

Congres Bouwbesluit 2012

Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch

Info: www.congresbouwbesluit.nl

Carlisle neemt Hertalan Rubber Products over

Hertalan Rubber Products, vooraanstaand producent van EPDM dakbedekking,

gevelafdichtingen en vijverfolie, wordt overgenomen door het Amerikaanse beursgenoteerde concerncCarlisle Companies Inc. en zal deel gaan uitmaken van de divisie Construction Materials. Na de eerdere overname in augustus 2011 van het Duitse bedrijf PDT, producent van o.a. Resitrix EPDM dakbanen, heeft Carlisle nu de positie als marktleider op de Europese EPDM dakbanen markt ingenomen en is het bedrijf tevens de grootste EPDM dakbanen producent ter wereld.

Experiment TU Delft loopt vooruit op toekomstige EPC eis

In het onderzoeksproject Concept House Prototype ontwikkelen onderzoekers van de TU Delft samen met partners uit de bouwwereld een duurzaam integraal bouwsysteem voor appartementen. Doel van dit onderzoek is het realiseren van energieneutrale of zelfs energiepositieve gestapelde woningbouw. Dit is in 2020 een vereiste.

Door de TU Delft en partners is in drie jaar een concept uitgewerkt waarmee met geprefabriceerde bouwcomponenten heel snel en efficiënt energieneutrale appartementen kunnen worden gebouwd. Dit nieuwe bouwsysteem vereist een integrale aanpak, waarbij ontwerpen op basis van losse componenten losgelaten moet worden. Met de resultaten van het onderzoek is eind 2011 een prototype van een energieleverend appartement gebouwd in Rotterdam Heijplaat.

Het totale daksysteem is tot stand gekomen in samenwerking met partners Icopal (dakbedekking), Danfoss (dakkoeling), Kingspan Unidek (gerecyclede EPS afschot isolatie), Global Solar (PV modules), Mastervolt (inverters), Prokom (aansluiting PV modules) en Roval (gemoffelde Solotrim).

IsoBouw introduceert nieuwe universeel inzetbare HR-isolatieplaat

Tijdens Dakevent 2012 konden bezoekers voor het eerst kennis maken met de nieuwe plat dak isolatieplaat van IsoBouw. Deze isolatieplaat met de naam PolyTopHR Flex verenigt volgens de verkoopleider van IsoBouw, de heer De Been, al het goede in één plaat. “Deze isolatieplaat heeft een hoge drukvastheid van 100 kPa en is daardoor goed beloopbaar. Dankzij de toepassing van het grijze EPSHR-SE isolatiemateriaal isoleert het product 20 tot 30% beter. Dit betekent dat bij een dikte van slechts 110 mm eenvoudig de nieuwe Bouwbesluit-eis van Rc=3,5 bereikt kan worden.”

Ook brandtechnisch is dit nieuwe isolatiemateriaal op het nieuwe Bouwbesluit voorbereid. Brandproeven tonen aan dat zelfs bij een staaldak PolyTopHR Flex een Eurobrandklasse B-s1-d0 behaalt. Ook aan overige brandeisen voor het platte dak, zoals vliegvuurbestendigheid en WBDBO, kan met de gebruikelijke details voldaan worden.

Keramische oplossingen voor het dak

Wienerberger toont verschillende oplossingen voor opschaling in de bestaande bouw op de beurs Renovatie 2012 (6-8 maart in Den Bosch). Het bedrijf komt met een pakket keramische oplossingen voor dak, gevel en wand. Voor het dak presenteert het bedrijf een universeel keramisch gevelaansluitprofiel dat gevelpan en gevel bij dakisolatie van bestaande woningen onderhoudsvriendelijk aansluit. Ook aandacht voor het dak met de Koramic Sinus dakpan die authentieke uitstraling van vroeger combineert met bouwgemak van nu. En de modulaire Koramic Modula, die met zijn werkende breedte van 30 cm en variabele kopsluiting van 50 mm oude betonpannen één op één zonder slijp- of zaagwerk vervangt.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam