Roofs 2012-03-30 Voorgelakte stalen felsdaken en accessoires vergroten mogelijkheden architect

Onlangs is specialist in voorgelakt plaatstaal Jack Muller BV de directe verdeler voor de Benelux geworden van de Granite HDX Cool®. Dit is een organisch bekleed materiaal voor de vervaardiging van een felsdak dat als alternatief kan dienen voor zinken of koperen felsdaken. Het koud vervormbare materiaal is tevens inzetbaar voor accessoires zoals bijvoorbeeld regengoten.

Jack Muller BV is een internationaal opererende leverancier die zich heeft gespecialiseerd in voorgelakte en beklede metalen. Met een groot assortiment en een flexibele levering wil het bedrijf zich in deze markt onderscheiden. Het bedrijf biedt de meest uiteenlopende producten voor de meest uiteenlopende sectoren (naast de bouw ook o.a. de liftenbouw, de kantoormeubelindustrie en de verlichtingsindustrie).

Zo komen bijvoorbeeld de blauwe, voorgelakt plaatstalen bewijzeringsborden boven de snelweg voor een groot deel via het eigen Staal Service Center in Wijchen in de markt terecht. De uitgebreide ondersteuning van de bouwsector heeft uiteindelijk geresulteerd in de strategische samenwerking op het gebied van Granite HDX Cool®, dat wordt geproduceerd door staalconcern Arcelor Mittal. Vaak zorgt het bedrijf er zelfs voor dat de klant binnen 24 uur na bestelling het maatwerk in huis hebben. “Wij willen fungeren als het magazijn van de klant,” zegt directeur Jack Muller daarover.

Robuust

Het nieuwe product is volgens het bedrijf een aanwinst voor zowel de architect als de verwerker. Het gaat hier om een voorgelakt plaatstaal dat is voorzien van 25 mu primer die zorgt voor een goede hechting en voor extra corrosiebestendigheid en 30 mu topcoat voor de robuustheid en het visuele aspect. De coating is in vele kleuren leverbaar. “De deur staat altijd open voor samenwerking met de architecten en hun opdrachtgevers,” aldus Muller. Op deze manier zijn de esthetische mogelijkheden van felsdaken verder uitgebreid.

Wat de functionele eigenschappen van het product betreft geeft Muller aan dat deze overeenkomt met die van de zinken en koperen felsdaken. Het voorgelakte plaatstaal oxideert niet en is bovendien een milieuvriendelijk product. De productie is zodanig efficiënt dat er geen materiaal of lak verloren gaat. Het materiaal gaat lang mee en het is daarna recyclebaar. Muller wijst er op dat het materiaal zeer brandveilig is, testen wijzen uit dat het in de Europese Brandklasse A1 is ingedeeld.

Voor de verwerker betekent het product een vereenvoudiging van zijn werkpraktijk. Vergeleken met de traditionele metalen is de stalen felsbaan heel eenvoudig te felsen, het materiaal is flexibel en tegelijk ook zeer robuust. Ook zijn de felsbanen aanzienlijk lichter dan de koperen of zinken variant en daardoor eenvoudiger te verwerken.

De coating betreft een polyurethaan polyamide. Dit zorgt voor de robuustheid van het oppervlak en de flexibiliteit bij de verwerking. Dit zeer corrosiebestendige verfsysteem zorgt ervoor dat de felsbanen goed bestand zijn tegen invloeden van buitenaf (UV, vocht) en mechanische beschadiging (krasbestendigheid). Daardoor heeft het materiaal volgens Muller een levensduur die minimaal gelijk is aan die van het pand.

Levering uit voorraad

Het bedrijf levert de Granite HDX Cool® uit voorraad. “We hebben voor dit nieuwe product geen aanpassingen hoeven te doen in ons machinepark,” aldus Muller. “De materialen kunnen desgewenst zeer snel uit voorraad worden geleverd. We kunnen de materialen eventueel leveren voorzien van beschermfolie, hoewel dit in principe niet nodig is. Maar ook in de vorm van uitlevering willen wij zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wens van de klant. En sommige klanten stellen prijs op een extra bescherming.”

Met de introductie van de voorgelakte stalen felsdaken en accessoires uit Granite HDX Cool® vertrouwt Jack Muller BV erop bij te dragen aan een fraai, duurzaam en eenvoudig te monteren daklandschap.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam