Roofs 2012-01-16 Dak Event 2012 is bouwen aan de toekomst

Beursspecial Dak Event 2012

Van 10-12 januari 2012 vindt in NBC te Nieuwegein de vijfde editie van de Dak Event plaats. In deze beursspecial presenteren de exposanten zich en vindt u een overzicht van de evenementen en lezingen.

Prijsuitreiking Daktopper 2011

Woensdag 11 januari 2012 om 15.30 uur

Twee jaar geleden was de bekendmaking en prijsuitreiking van de Daktopper 2010 aan KEWODAK een van de hoogtepunten van het Dak Event. Het afgelopen jaar hebben 10 bedrijven zich aangemeld voor de innovatieprijs Daktopper 2011. Onder de inzendingen zitten niet alleen technische, maar ook zogenaamde ‘sociale’ innovaties. Een onafhankelijke jury heeft in december alle inzendingen kritisch beoordeeld. Het eindoordeel wordt woensdag 11 januari 2011 bekendgemaakt.

PROGRAMMA

15.30 uur: Opening

15.40 uur: Veilig bouwen aan de toekomst

Presentatie over het visiedocument Safety 2020 door een tegenwoordiger van het Europees Agentschap voor Veilig en Gezond Werken

16.00 uur: Bekendmaking en prijsuitreiking Daktopper

Juryvoorzitter Cees Woortman (VEBIDAK) maakt de Daktopper 2011 bekend.

16.30 uur  De tilnorm van 25 kg (De fabrikanten die tijdig op deze belangrijke verbetering van arbeidsomstandigheden zijn ingesprongen worden in het zonnetje gezet.)

16.45 uur: Afsluiting bijeenkomst, door Aart van den Brink (CNV Vakmensen, werknemersvoorzitter SBD.

Seminar CAO Hellende daken

Woensdag 11 januari 2012 om 16.00 uur

Na een voorbereidingsperiode van ruim twee jaar werd in het kantoor van de Landelijke Belangen Vereniging ( LBV )  te Rotterdam,  door partijen de CAO voor Hellende Daken getekend. De drie brancheverenigingen, De Nederlandse Vereniging voor Dakdekkers Hellende daken, Het Hellende Dak, de Vakfederatie Rietdekkers en de Vereniging van Leidekkers in Nederland,  vertegenwoordigd door hun voorzitters en secretarissen en de werknemersvereniging LBV vertegenwoordigd door de voorzitter en secretaris tekende op 2 december de Daken CAO, die aansluitend bij SZW in Den Haag werd bezorgd.

Hiermee verkrijgen de dakdekkers hellende daken hun positie die zij verdienen op de bouw en kunnen de specifieke wensen en situaties die binnen het gespecialiseerd beroep dakdekken hellende daken van toepassing zijn vorm worden gegeven. Een van de mooie zaken die in de cao is overeen gekomen is  de nieuw opgezette loonstructuur, met goede functie omschrijving. Daardoor ontstaat een doorlopende leerlijn binnen de hellende daken branche. Deze biedt werknemers op een eenduidige wijze perspectief en overzicht op een leven lang leren.

Tijdens het seminar zal hier verder op worden ingegaan.

Lezing: ‘Wanneer is zonne-energie interessant voor de zakelijke klant?’

Donderdag 12 januari 2012 om 18.30 uur

Dat zonne-energie steeds interessanter wordt, behoeft geen betoog meer. Onderzoeken wijzen uit dat er al een bijzonder grote groep particulieren is die de aanschaf van deze systemen overweegt.  Daarnaast zijn corporaties en gemeenten zeer geïnteresseerd omdat binnen afzienbare tijd de energieprestatie van een woning de huurprijs in belangrijke mate gaat meebepalen.

Maar ook de eigenaar van bedrijfsgebouwen begint nu het zonlicht te zien, de spectaculaire kostendaling van systemen en gegarandeerde vermogensgaranties maken investeren in zonne-energie winstgevend, return on investment is steeds vaker het sleutelwoord. Maar hoe adviseert u deze groep, welke argumenten en berekeningsmodellen zijn steekhoudend? Tijdens de lezing die BDA Dak- en Gevelopleidingen tijdens het Dak Event 2012 praten we u hierover bij, laten we zien dat naast groen Links er ook een Groen Rechts beweging op gang is gekomen, die ecologie en economie nadrukkelijk combineert..  

Afast

Afast introduceert de ASTL bevestiger voor afschotisolatie. Deze innovatieve bevestiger kan een verschil van 110 mm in isolatiedikte overbruggen. Daarmee kan het aantal verschillende bevestigerslengtes voor afschotisolatie voor een project, maar ook als voorraad bij de handel, worden teruggebracht. Eén schroef voor één afschotproject.

Om afschot te creëren op betondaken, wordt meestal afschotisolatie gebruikt. Om de juiste afwatering te geven, leveren isolatiefabrikanten complete legplannnen aan. Op een afschotdak varieert het isolatiepakket van 100mm tot 250mm dikte. Dit pakket, vaak inclusief dakbedekking, dient vervolgens bevestigd te worden op de betonconstructie. Door de dikteverschillen zijn verschillende bevestigers met variabele lengtes nodig.

De ASTL bevestiger biedt de oplossing. Deze nieuwe kwalitatief hoogwaardige bevestiger kan een dikteverschil tot 110mm overbruggen. Hierdoor zijn er minder verschillende lengtes in voorraden en op de daken. De verwerking op het dak verloopt dankzij deze bevestiger sneller en eenvoudiger.

Eventhal E104

Altena Dak & Gevelmaterialen

Altena Dak & gevelmaterialen  is professioneel totaalleverancier van vlakdakmaterialen voor het realiseren van duurzame daksystemen. Samen met toonaangevende producenten biedt men een totaalpakket bestaande uit o.a. bitumineuze- en kunststof dakbedekking, diverse soorten isolaties en toebehoren. Tijdens Dak Event zal op de stand een demonstratie TPO lassen worden verzorgd. Ook zal men aandacht besteden aan o.a. de dunne, meerlaagse isolatiefolies uit het assortiment.

Eventhal E102

BDA Dak- en Gevelopleidingen, TECTUM

TECTUM en BDA Dak- en Gevelopleidingen presenteren op het Dak Event 2012 gezamenlijk het nieuwe opleidingenprogramma van de Dak Academie, het nog jonge samenwerkingsverband van beide organisaties. Het praktijkgerichte trainingsaanbod richt zich op het ontwikkelen van de competenties van de UTA-medewerkers en kaderpersoneel, waarbij naast vaktechniek de focus vooral gericht is op het verbeteren van de interne en externe communicatieprocessen én het verduurzamen van daken. Thema’s als risicomanagement, conditiemeetmethodieken, verduurzaming van daken met bijzondere aandacht voor zonne-energie en groene daken zijn voor opdrachtgevers interessant, en bieden kansen voor hen die daarop kunnen inspelen. De Dak Academie gelooft dat door te investeren in kennis en mensen je juist bij deze economische tegenwind ook hoger kunt vliegen.

Eventhal F103

Van Beek EPDM

Handels- & adviesbureau Van Beek BV past EPDM-folie toe in diverse diktes (afhankelijk van de toepassing). Belangrijkste eigenschappen VB-EPDM-folie :
Zeer lange levensduur (40 à 50 jaar), elastisch en weekmakervrij, recyclebaar, resistent tegen UV, ozon en zure regen, temperatuursbestendig van ± -40°C tot +100°C, kortstondig tot +250°C., slijtvast, contactgeluidisolerend en antislip. Het is bovendien prefabriceerbaar tot grote afdekzeilen (membranen tot 3.000 m2). Hierdoor is men minder weersafhankelijk, eigenlijk worden de afmetingen alleen beperkt door de transportmogelijkheden.

Eventhal F100

Continu Isolatiewerken

Sinds 1993 is Continu Isolatiewerken gespecialiseerd in het isoleren van platte daken en vloeren met een lichtbeton isolatiemortel. Deze “PROFIM” kant & klaar isolatiemortel kan eenvoudig op praktisch iedere ondergrond aangebracht worden. Deze is laag in gewicht, drukvast, onbrandbaar en naadloos, en kan bovendien op elke gewenste dikte in meerzijdigafschot aangebracht worden.

Eventhal D101

Defrancq Nederland

Group Defrancq is een organisatie met ruim 160 medewerkers. Zij is een toonaangevend en krachtig overkoepelende organisatie van bedrijven met verschillende activiteiten in de productie en verkoop van dakbedekkingsmaterialen. In Nederland, België en Frankrijk bedienen de Defrancq-bedrijven vele loodgieters, installatie- en dakdekkersbedrijven.

Eventhal A101

Dachfix

Valbeveiliging op hellende daken wordt steeds actueler nu ook het hellende dak meer en meer wordt benut. Dachfix introduceert merk ongebonden oplossingen die het mogelijk maken bestaande systemen zodanig aan te sluiten dat de waterdichtheid van het dak niet wordt aangetast en de benodigde sterkte toch wordt geleverd.

Dachfix presenteert twee primeurs op Dak Event te weten

- een universeel kabel-steunpunt voor veiligheidskabels op pannendaken

- een ‘open’ ankerpunt voor hellende daken met schubvormige bedekking.

Stand D100

DAKMERK

Juist in deze tijd laat de serieuze opdrachtgever zijn werk het liefst door een gekwalificeerd, solvabel bedrijf uitvoeren. Stichting DAKMERK is het enige erkende en volstrekt onafhankelijke Kwaliteitskeurmerk voor de dakenbranche.

Dakbedekkingsbedrijven (participanten) die het DAKMERK keurmerk voeren, verplichten zich om te werken volgens strikte kwaliteitsrichtlijnen ten aanzien van uitvoering en materiaalkeuze. Ieder werk wordt gecontroleerd. Goedgekeurde werken ontvangen een garantiecertificaat waardoor de opdrachtgever verzekerd is van 10 jaar garantie op waterdichtheid, zelfs wanneer het dakbedekkingsbedrijf onverhoopt in gebreke blijft.

Balkon Eventhal 103

Derbigum Nederland

Vanaf 2012 is het vloeibare productenassortiment van Derbigum Nederland beschikbaar in de handel. Dit concept wordt uitgewerkt door Edwin Melis, sales manager voor de handel. Tijdens DakEvent 2012 worden de rekken met vloeibare producten voor het eerst aan het publiek getoond.

Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland, heeft een jarenlange ervaring met de vervaardiging van vloeibare producten voor waterdichting.  Derbimastic® S en Derbiliquid® S worden nu al meer dan 50 jaar gebruikt voor de renovatie en het onderhoud van daken. Voor het verkleven van bitumineuze dakbanen en onderlagen is er de milieuvriendelijke, bitumineuze koudlijm Derbibond® NT. Deze bewezen techniek sinds 70 jaar resulteert in meer dan 100 miljoen m² ervaring.

Het bedrijf biedt complete oplossingen aan voor de plaatsing van dakmaterialen en het onderhoud van daken. Nieuw vanaf 2012 is Derbitech Flex, de vloeibaar aan te brengen waterdichting voor details op platte daken, balkons, dakterrassen, enz. Ook Derbitech® FA, een ecologische schuimlijm voor dakisolatie, en Derbitech® EASY FIT Sealer, worden gepresenteerd.

Eventhal G101

EPDM Systems

EPDM Systems introduceert een nieuwe verwerkingsmethode van details met de Prelasti EPDM, namelijk met Thermobond d.m.v. van hete lucht. Thermobond is een gecombineerde EPDM folie van Prelasti EPDM met een laag TPO eenzijdig aangebracht.

Ook komt het bedrijf met de nieuwe versie Superseal EPDM, een EPDM dakbaan voorzien van een verbeterde cachering (backing) en een thermisch lasbare strip; Thermobond Strip. Het bedrijf heeft de rollen aan laten passen in gewicht, zodat ze  voldoen aan de nieuwe tilnorm die per 1januari 2012 ingaat. Tijdens de Dak Event introduceert het bedrijf tevens de tweede generatie Ecoflex. Op basis van de reacties van de markt is het product verder verbeterd. Tenslotte meldt het bedrijf zeer actief te zijn met internettoepassingen en social media als LinkedIn en Twitter. Producten zijn voorzien van een QR-code. Dit is simpel gezegd een verkorte link naar informatie op het web. Dat kan een handleiding in tekst zijn, maar ook een instructiefilmpje.

Eventhal E102

ETS-Europe

ETS-Europe, producent van hoogwaardige producten voor renovatie en nieuwbouw, introduceert Hypertectum®. Dit is een nieuw dakbedekkingsysteem voor de professionele markt met een elasticiteit tot wel 600% en een garantie van 25 jaar. Doordat het product vloeibaar is, ontstaat een strak en homogeen eindresultaat zonder naden. Het materiaal is leverbaar in de UV-bestendige en warmtewerende kleuren wit en grijs.

Hypertectum® is door zijn probleemloze verwerking geschikt voor gebruik door professionele dakdekkerbedrijven. Het product is door één persoon op te brengen, met rol, borstel of Airless. Open vuur is overbodig, net zoals het versjouwen van zware rollen dakbedekkingsmateriaal. Het is eenvoudig toepasbaar op horizontale en verticale dakvlakken, in de nieuwbouwsector en voor het renoveren van oudere daken. Het product beschikt over uitgebreide keuringsrapporten van ETA (European Technical Approval) en voldoet aan de strengste CE eisen.

Eventhal G102

Gilde Software

Gilde Software is een gespecialiseerde automatiseringspartner voor o.a. de dakenbranche. Sinds 1994 onderscheidt het bedrijf zich met bedrijfsomvattende software die de gebruikers rendement oplevert en continuïteit garandeert. In diverse branches is het bedrijf toonaangevend door specialistische kennis en ervaring.

Het hoofdproduct van Gilde Software kent een internationale grondslag. Het systeem is gebaseerd op meer dan 25 jaar know how in de automatisering van projectmatig werkende en dienstverlenende bedrijven. Internationaal werken ruim 100.000 gebruikers met de software. Deze omvangrijke klantengroep zorgt voor een groot draagvlak om een team specialisten continu de software te laten doorontwikkelen.

Eventhal E100

Het Hellende Dak (HHD)

Begin december 2010 heeft de minister de nieuwe CAO voor Hellende Daken geaccepteerd. Hiermee is een doorbraak in de polder tot stand gekomen. De CAO partijen van de bouwnijverheid meenden, dat het vooral ging om het invoeren van vorstverlet, hetgeen zij in navolging direct in hun cao gaan opnemen. Zij het eerst na 22 dagen vorst, anders wordt de premie te hoog. Nee, het gaat om ondersteuning van de positie op het dak in de ontwikkelingen van vandaag, met integrale concepten, energie integratie, duurzaamheid enz. Om niet te spreken van arbeidsomstandigheden en veiligheid. Daar doet de reguliere bouw niets aan. Het dak is primair de scheiding tussen binnen- en buitenklimaat, als belangrijk onderdeel van de buitenschil van het gebouw. Nieuwe functies en technologische innovaties moeten daarin worden geïntegreerd. Dat vereist specialisme.

Dat vereist ontwikkeling van kennis, van vakmanschap, van opleiding enz. Hoewel het O&O fonds van de bouw het kostbaarste fonds van Nederland is, komt hiervoor geen geld voor beschikbaar. Beschikking over eigen middelen is dus een vereiste voor de dakspecialist. Daarnaast is het belangrijk afstand te nemen van de slechte productiviteit en faalkosten van de bouw. Flexibiliteit en (particuliere) klantgerichtheid zijn dus belangrijke zaken.

Daarom was er de noodzaak een eigen CAO te ontwikkelen. En, niet verrassend, analoog aan de CAO voor platte daken. Hierover worden bezoekers van de stand geïnformeerd. 

Balkon Eventhal 102

Holland Dak Accessoires BV / Shunt BV

Creatief op elk niveau en groot in maatwerk van o.a.

 • Reno Rookgas afvoeren toepasbaar voor o.a. HR/VR systemen en open toestellen
 • Renovatie Schoorstenen plat-/schuindak tbv MV, Riool, RG, LT, WTW en openhaard
 • Aluminium daktrim voorzien van PVC coating of Ral kleur voor toepassing PVC dakbedekking
 • Alum./ RVS noodoverstorten voorzien van PVC coating of Ral kleur
 • Aluminium muurafdekkers in Ral kleur
 • Zinken / koperen deklijsten en HWA afvoeren
 • Aluminium HWA afvoeren in Ral kleur

Eventhal - A990

Icopal

Omdat de belangstelling en daarmee de vraag naar duurzame dakproducten toeneemt, presenteert Icopal tijdens Dak Event 2012 haar innovaties op dit gebied. Het bitumenrecycling (BiELSo) programma zorgt voor hergebruik van snijafval van bitumineuze dakbedekking tot nieuwe bitumineuze producten. Een volledig logistiek systeem voor de inzameling van het afval is daar onderdeel van.

Naast een compleet, flexibel fotovoltaïsch zonne-energiesysteem, ICOSUN Universal, heeft Icopal ICOSUN Console. Dit montagesysteem voor zonnepanelen op platte daken is stormvast verbonden met het dak, zonder dat het systeem hoeft te worden verzwaard met ballast. En wordt daarnaast waterdicht geïntegreerd in een bitumineus of synthetisch dakbedekkingsysteem.

Noxite® dakbedekking is ontwikkeld om de concentraties van stikstofdioxide (NOx) versneld terug te dringen. De dakrol is gemaakt van volledig gerecyclede bitumineuze dakbedekking, afgedekt met een beschermlaag van Noxite®. Dit is een minerale korrel gecoat met Anatase, een katalysator die er in combinatie met zonlicht voor zorgt dat NOx wordt omgezet in nitraat.

Eventhal B100

Intercodam Infra

Het EasyPark 9090 parkeerdaksysteem, sinds 2006 op de markt, is het afgelopen jaar verder ontwikkeld. Hierdoor is het tegeldek, bij berijden door voertuigen, stiller en nog stabieler geworden. Dit resultaat is bereikt door aanpassingen aan afstandsnokken en kruisstuk. Inmiddels zijn hiermee al twee parkeerdaken uitgevoerd. Eén parkeerdak van 700 m² in Tilburg en één van 2000 m² in Oegstgeest. De bekroning op dit succes wordt begin 2012 gevierd, als Intercodam Infra de BDA praktijkbladen verwerft.

EasyPark van producent Kijlstra wordt sinds 2010 vermarkt door zusterbedrijf Intercodam Infra BV uit Almere. De aldaar in 2010 nieuw opgerichte afdeling Roof Logix is inmiddels de samenwerking aangegaan met een viertal dealers, voor vermarkten van het EasyPark 9090 parkeerdaksysteem. Met deze strategische partners gaat Intercodam Infra verder op de ingeslagen weg.

Naast haar vernieuwde parkeerdaksysteem presenteert Roof Logix tevens haar overige dakbestratingsproducten. De meest recente lijn in het assortiment betreft natuursteen tegels.

Eventhal G100

IsoBouw Systems

PolyTopHR Flex is de meest flexibele isolatieplaat en daardoor zeer breed toepasbaar. Het is het eerste KOMO-gecertificeerde daksysteem voor mechanisch bevestigde isolatie in combinatie met gekleefde EPDM-dakbedekking. Het materiaal is in te zetten voor vrijwel alle dakbedekkingen en bevestigingsystemen en is brandveilig (Eurobrandklasse B, End use). Het heeft bovendien een hoge drukvastheid en extra hoge isolatiewaarden dankzij de nieuwste EPSHR–kwaliteit

Daarnaast brengt IsoBouw ThermoTop CTG op de markt voorzien van ‘KOMO-attest-met-productcertificaat’. Deze dunne plat dak EPSHR-isolatie (RD 2.5 bij 80 mm;

RD 3.5 bij 110 mm) is brandveilig (Eurobrandklasse B, End use). Er is slechts 1 werkparker per plaat noodzakelijk. Daarnaast is dit een stabiele, vormvaste plaat (geen schotelen, goed beloopbaar) en heeft het een uitstekende milieuscore.

Beide systemen zijn ook verkrijgbaar in een afschotsysteem.

Eventhal C100

Kingspan Insulation

Kingspan Insulation presenteert het productassortiment voor het platte dak. Vanwege het samengaan van de bedrijven Kingspan Insulation en EcoTherm eerder dit jaar is de merknaam EcoTherm Topline vervangen door de productnaam Therma. Vertrouwde producten, met dezelfde kwaliteit, maar onder een nieuwe naam.

Naast de producten is er eveneens aandacht voor de geheel vernieuwde website. De website beschikt over handige tools, productinformatie en brochures blijven makkelijk te downloaden. Bovendien vindt men recente projecten, nieuws en producten meteen op de homepage. Op de site vindt men eveneens het vernieuwde Rc rekenprogramma, waarmee men in korte tijd de Rc waardes van verschillende productsoorten met elkaar kan vergelijken.

 

Ook wordt men uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden van de technische service, waaronder het maken van afschotplannen. We maken berekeningen, bekijken welke diktes u nodig hebt en maken ten slotte het legplan en een projectprijs.

Eventhal E-101

Kingspan Unidek

Tijdens Dak Event 2012  vestigt Kingspan Unidek de aandacht op Unidek Walker, een dakisolatieplaat  die een prominente plaats in de markt heeft veroverd. Tijdens de beurs loopt de teller door en met de koper van de winnende m2 wordt een interview met foto op locatie gehouden.

Unidek Walker is geïntroduceerd in 2004 en daarna begonnen aan zijn run op het platte dak. Jos van Bommel: “Unidek Walker is een dakplaat die zijn goede staat van dienst heeft bewezen. Samen met ons verkoopteam en al onze goede relaties zijn we tot dit mooie resultaat gekomen”.

Hoewel Unidek Walker al sinds lange tijd behoort tot het kernassortiment, blijft innovatie een belangrijk speerpunt binnen Kingspan Unidek. Vanaf 2012 is Unidek Walker leverbaar met een lagere lambdawaarde, wat zorgt voor een nog hogere thermische prestatie.

Jos van Bommel, Flat Roofs manager

Wouter Worm, Accountmanager Flat Roofs

Eventhal A-100

P. van der Kooij Groep bv

Door de afdeling dakgrind wordt met speciale vrachtwagens grind op daken aangebracht of verwijderd. Met deze binnen het bedrijf ontwikkelde trucks kan grind tot circa 45 meter hoogte gewerkt worden op daken. De meest recent ontwikkelde wagens zijn nu ook veel stiller geworden. Tevens kan bij dakrenovatie of onderhoud grind opgezogen worden wat daarna gewassen wordt voor hergebruik, wat ervoor zorgt dat bij het blazen veel minder stof en geen leem/bagger vrijkomt zoals bij het blazen van nieuw grind. De containerservice is een groeiende tak. De nieuwste technische mogelijkheden garanderen de juiste scheiding. Dus ook voor afvoer van dakafval kunt u bij de P. van der Kooij Groep terecht.

Eventhal A991

Mawipex bv

Mawipex presenteert:

 • ClimateCooler is een warmtereflecterende dakcoating op basis van Nano Technologie. ClimateCooler reflecteert (ook zwarte coating) zonnestralen tot wel 70%, hierdoor kan de binnentemperatuur tot wel 40% dalen.
 • Alles in één dak is een prefab dakelement, ontwikkeld samen met Unidek, op basis van de Unidek AeroPD element, waarbij de daktengels zijn vervangen voor Mawipex EPDM en in het element is een dampremmer aangebracht.

De elementen zijn zelfdragend en kunnen een overspanning realiseren van > 4000 mm. Grootste voordeel zit hem in de ca. 75% snellere verwerking dan een traditioneel dak systeem waarbij de balklaag, underlayment, isolatie en dakbedekking in fases worden aangebracht.

 • Spraybond+. Deze lijm onderscheidt zich vanwege het grote gebruiksgemak en de goede hechting zonder blazen.

 

Waarom een Thermo Shock Test? De ruim 10 jaar ervaring op het gebied van verlijmde daksystemen heeft ons geleerd dat er lijmen bestaan die stoffen bevatten die bij verhitting (zon) exploderen en blazen onder de dakbedekking kunnen veroorzaken. De test wijst uit dat deze problemen bij Spraybond+  niet optreden.

Eventhal C-104

Metaveld bv

Metaveld bv uit Wijchen zal op het Dak Event o.a. het Anexar assortiment presenteren:

 1. Daktrimmen, - kappen en kimfixatieprofielen van diverse soorten foliestaalplaat
 2. Edgeguard profielen voor groen- en grinddaken
 3. Walkway, ter bevordering van de beloopbaarheid van daken
 4. MFF paneel, een systeem ten behoeve van montage solarbanen

Daar Metaveld alles in eigen huis produceert, is er voldoende ruimte om klantspecifieke wensen te bespreken.

Eventhal B-105

PDT Waterproofing

Leverancier van EPDM dakbedekkingen PDT Waterproofing presenteert tijdens de Dak Event de nieuwe rollengtes van de EPDM dakrollen uit het assortiment, waarmee men zal kunnen voldoen aan de nieuwe tilnormen. Ook zal men tijdens de beurs enkele belangrijke aanpassingen en aanvullingen op het Resitrix-assortiment introduceren.

Eventhal G103

Van Roij Fasteners Europe

Van Roij Fasteners Europe BV te Deurne, ontwikkelt, produceert en distribueert totaalconcepten van bevestigingssystemen voor de dakenbranche. Het bedrijf is gespecialiseerd in bevestigingssystemen om isolatie en dakbanen te bevestigen op vlakke daken en bevestigingssystemen voor isolatie/sandwichpanelen op hellende daken. Uitgangspunt hierbij is het leveren van totaaloplossingen voor een grote diversiteit in onderconstructies en daksystemen. Naast deze systemen levert het bedrijf ook producten voor gevel- en wandbevestigingen alsmede machines en enkele dakaccessoires.

Balkon Eventhal 105 en 106

Rusch bv

Rusch Kraantechniek, een divisie van Rusch B.V., neemt per 1-11-2011, het importeursschap over van Verbeek sterk hijswerk in Tilburg. MKG kranen is de op een na grootste constructeur van autolaad- en montage kranen in Duitsland.

Verkoop en onderhoud van de MKG Kranen zal worden uitgevoerd door een netwerk van acht dealers.

Rusch, een bedrijf met ca 48 werknemers, heeft zijn werkzaamheden ondergebracht in een viertal verschillende divisies: Kraantechniek (reparatie, onderhoud & modificatie) Special Products (ontwerp en fabricage speciale machines) Offshore Services (reparatie & inspectie) en Hijs- en heftechniek (certificering en onderdelen levering). Door de uitbreiding met het importeursschap breidt Rusch zijn werkgebied uit in Nederland.

Eventhal F99

Recapan®

Het Recapan® syteem van Wischemann Kunststoff uit Ochtrup (D) voor de naisolatie van bestaande pannendaken is al reeds 30 jaar  in de markt en er zijn al zo´n 15.000 woningen in Nederland voorzien van een warme isolatiedeken met een Rc waarde van 2,8.

De toepassing van het Recapan® system komt het beste tot zijn recht, indien de bestaande dakconstructie nog goed is en de pannen herdekt kunnen worden. Men neemt eenvoudig vier rijen pannen weg aan de rechterzijde van het dakvlak, om vervolgens de EPS elementen aan te brengen. Hierna  worden de pannen herlegd en wordt het dakvlak van rechts naar links afgewerkt.

Het is dus niet noodzakelijk om de pannen van het dakvlak naar beneden te brengen. Deze kunnen eenvoudig worden herlegd op de isolatie. Zelfs het aanbrengen van nieuwe pannen kan in een groot tempo worden uitgevoerd. Er worden snelheden gehaald van 1 woning per dag, e.e.a. afhankelijk van dakdoorvoeren, zoals dakramen, dakkapellen, etc.

Eventhal C-99

SBD

De mensen achter de verzuim- en (bijna)ongevallencijfers vragen om aandacht. SBD gaat daarom graag in gesprek over de cijfers in het bedrijf en wat SBD als persoonlijke coach aan ondersteuning kan aanbieden. Uitgangspunten daarbij zijn: Competentie van de preventiemedewerker. Concrete maatregelen in de juiste context – oftewel geef voorlichting en opleiding passend bij het probleem en koop het juiste materiaal in. Geef verder optimaal aandacht aan de Coördinatie – oftewel afstemming in de keten, Correctie (toezicht houden) en bovenal volop Communiceren!

Op 11 januari 2012 zal de SBD-voorzitter melden dat ook als het gaat om communicatie, en met name gedragsverandering ter verbetering van veilig en gezond werken, sociale media een belangrijke rol kunnen spelen. In het voorjaar 2012 zal SBD hier op inspelen.

Workshop Opstellen/actualiseren RI&E

Het afgelopen jaar zijn al zo’n 75 BIKUDAK-bedrijven, met coaching door SBD, aan de slag gegaan met het opstellen en actualiseren van hun wettelijk verplichte bedrijfs-RI&E. Nog geen optimale RI&E? Kom dan naar deze workshop.

Balkon Eventhal 104

Sievert

Sievert introduceert op Dak Event 2012 een nieuwe soldeerbout, die werkt op een gaspatroon dat in de handgreep geschroefd wordt. Deze bout is vervaardigd uit titanium en speciaal ontworpen voor het snel en gemakkelijk afwerken van plaatwerk. Het revolutionair en ergonomisch ontwerp maken van deze soldeerbout een lichtgewicht en zeer gemakkelijk om te hanteren. De autonomie per gaspatroon is ongeveer een uur. De gaspatronen bevatten een krachtig gas en hebben van binnen een spons waardoor de soldeerbout in alle posities kan gebruikt worden. De bout wordt geleverd apart of in een metalen koffertje met twee gaspatronen en een koperstuk van 250 g.

Eventhal E99

Sika nv

Het van oorsprong Zwitserse Sika levert een uitgebreid pakket aan producten en diensten voor o.a. de bouw en industrie. De missie van het bedrijf luidt: Bekendheid bij alle klanten creëren over de kwaliteit van de producten en service, welke altijd de verwachting van de klant moet overtreffen. Er voortdurend naar streven onze producten en service te verbeteren om aan de toenemende vraag van de markt te kunnen voldoen. Onderlinge communicatie en samenwerking bevorderen zodat een prettig en efficiënt werkklimaat ontstaat.
Een toenemende cashflow bereiken en een aantrekkelijke return on capital realiseren wat resulteert in een winstgevende groei, doordat we onze klanten voorzien van kwaliteitsproducten en –service.

Eventhal A102

Tetto Design

TettoDesign is specialist op het gebied van aanleggen van ‘vloeren op niveau’: het bestraten van dakterrassen, het opplussen van galerijen en balkons en het aanleggen van parkeerdaken voor een uitgebreide klantenkring bestaande uit architecten, aannemers, woningcoöperaties, gemeentes en particulieren. Bij specifieke wensen ten aanzien van materialen, designs en details denkt de adviseur van het bedrijf mee over welke materialen en systemen in de specifieke situatie toepasbaar zijn en het gewenste resultaat zullen opleveren.

Balkon Eventhal 100

VEBIDAK

VEBIDAK is de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Zij heeft de mensen, de middelen en de expertise in huis om de collectieve en individuele belangen te behartigen van serieuze bedrijven in deze branche.  VEBIDAK betrekt haar omvangrijke achterban graag en intensief bij haar activiteiten en dienstverlening. Commissies, algemene en regionale ledenbijeenkomsten spelen een belangrijke rol in de relatie tussen de lidbedrijven en hun koepel. Ook organiseert VEBIDAK themabijeenkomsten over actuele onderwerpen.

De branchevereniging speelt een leidende rol in de totstandkoming van normen en de bewaking ervan door regels en richtlijnen. Zo behoort VEBIDAK tot de opstellers van de Vakrichtlijn Gesloten Dakbedekkingssystemen en is zij betrokken bij de Arbocatalogus Platte Daken. De know-how van de afdeling Technische zaken is (gratis) beschikbaar voor de aangesloten bedrijven. Ook derden maken gebruik van de expertise van deze afdeling. Regelmatig roepen opdrachtgevers, aannemers, architecten en gebouwbeheerders de hulp in van onze technische adviseurs. Die staan borg voor een deskundig en onpartijdig oordeel over materialen, materiaaltoepassingen, constructies en systemen.

Eventhal F102

VELUX Nederland

VELUX lichtkoepels hebben een glaselement met HR++ veiligheidsbeglazing direct onder de koepel. Hierdoor ontstaat een hybride opbouw. Ook zijn de lichtkoepels voorzien van een verstevigde kunststof opstand die aan het dakbeschot wordt vastgeschroefd, zodat de lichtkoepels niet in zijn geheel te verwijderen zijn. Dit alles zorgt ervoor dat zowel de vaste als ventilerende lichtkoepels de door keuringsinstituut SHR uitgevoerde inbraakwerendheidsbeproeving weerstandsklasse 2 glansrijk hebben doorstaan. Zij zijn hiermee de eerste lichtkoepels die zonder toevoeging van extra materialen, zoals een barrièrestang of rekwerk, voldoen aan de NEN 5096, de eisen van het BouwBesluit en de NEN 5087.

Velux Nederland toont tevens voor het eerst de elektrische buitenzonwering op zonne-energie, speciaal voor de VELUX lichtkoepel. Dit product is vanaf 1 april leverbaar.  Ook verloot men onder de bezoekers van de stand iedere dag een set werkkleding voor in de winter.

Balkon Eventhal 101

Verder Heat Technology

Verder Heat Technology komt met een nieuwe digitale handföhn van Leister. De innovatie zal tijdens de beurs zelf uitgebreider worden toegelicht.

Eventhal A993

Wecal Isolatie Techniek bv

Wecal toont het succesvolle programma van Xtratherm PIR dakisolatie. Sinds de marktintroductie in 2009 zijn vele toonaangevende projecten gerealiseerd. De gunstige condities in combinatie met hoogwaardige kwaliteit en het uitgebreide assortiment PIR afschot, maken dit product uiterst succesvol. De steeds hoger gestelde eisen aan
Rc-waarden ten gevolge van het Bouwbesluit, doet de vraag naar PIR isolatie ongetwijfeld verder stijgen. Wecal is er klaar voor met Xtratherm.

Nieuw in het leveringsprogramma van Wecal zijn PVC en TPO dakbanen van Mapei.                                         Wecal heeft de exclusieve distributie verkregen van de producent Polyglass. Op een geheel nieuwe machine worden onder de productnaam Mapeplan kunststof dakbanen in PVC-P en TPO geproduceerd. Uiteraard voorzien van alle noodzakelijke certificaten.

Eventhal A103

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam