Roofs 2011-09-22 Balustersysteem voor balkons, loggia’s, galerijen en dakterrassen

Het accent op gebouwesthetica heeft zich de afgelopen jaren volledig verschoven van mooi en functioneel naar esthetisch, functioneel én duurzaam. Roval Aluminium is op dit gebied toonaangevend. Een illustratief voorbeeld daarvan is het in eigen huis ontwikkelde balustersysteem, dat doorgaans wordt voorgeschreven voor de beveiliging van balkons, loggia’s, galerijen en dakterrassen.

Het balustersysteem is volledig van aluminium en wordt blind geïntegreerd in het muurafdeksysteem. Marketingmanager Edwin van Kemenade van het bedrijf: “Door het balustersysteem op deze wijze op een muurafdeksysteem toe te passen, komt de kruisbestuiving duidelijk naar voren. Het is een uitermate esthetische oplossing voor valbeveiliging – de functionaliteit – en het is tevens een duurzame oplossing. Aluminium als gerecycled bouwmateriaal is duurzaam, een kwaliteit die sterk wordt benadrukt door het gegeven dat aluminium nauwelijks onderhoud vergt en jarenlang probleemloos meekan. Dat geldt zeker niet voor hout-, staal of kunststofoplossingen”

Naadloze eenheid
Balusters worden vooral toegepast in situaties waarin valgevaar is. Groot voordeel van het balustersysteem is dat het uitzicht vanaf het balkon of dakterras nauwelijks wordt belemmerd. In combinatie met de muurafdeksystemen van Roval ontstaat er een naadloze eenheid, die zorgt voor meerwaarde van elk gebouw.

De balusters zijn verkrijgbaar in allerlei maatvoeringen en in alle denkbare (RAL-)kleuren of blank geanodiseerd. Doordat zoveel mogelijk gerecycled aluminium wordt gebruikt bewijst het systeem ook het milieu een goede dienst. Ook is door de ontwerpers van het bedrijf veel aandacht besteed aan de afwerking. Zo is de handrail leverbaar in vier verschillende vormen: rond, ovaal, vierkant en rechthoekig. Voor de afwerking van de onderzijde van het railsysteem biedt men de keuze uit een recht en een rond model. De hoeken en diverse lengten worden blind aan elkaar verbonden.
Dat geldt ook voor de integratie van de baluster in het muurafdeksysteem, dat een esthetisch fraai resultaat geeft.
Roval heeft speciaal voor haar muurafdekkers een klangensysteem ontwikkeld. Dit klangensysteem kenmerkt zich door een groot verwerkingsgemak en zorgt er onder meer voor dat de muurafdekkappen strak blijven, hetgeen de duurzaamheid en de esthetische kwaliteit ten goede komen. Daarnaast heeft het bedrijf het systeem Baluster + Glas ontwikkeld, dat vooral geschikt is voor situaties waarbij men van vrij uitzicht wil genieten.

 Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam