Roofs 2011-07-34 Nieuwslijn

AGENDA

6-8 september 2011: Bouw Relatiedagen Gorinchem. Evenementenhal Gorinchem. Info: www.evenementenhalgorinchem.nl
4-6 oktober 2011: Energie 2011. Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Info: www.vnuexhibitions.com.
11 oktober 2011: Dag van het Veilig Werken 2011. Ahoy’ Rotterdam. Info: www.vcaactueelexpo.nl
11-13 oktober 2011: Bouw Relatiedagen Hardenberg. Evenementenhal Hardenberg. Info: www.evenementenhalhardenberg.nl
12 oktober 2012: SunDay 2011. Media Plaza te Utrecht. Info: www.sunday2011.nl
3 november 2011: Nationale Dakendag 2011. Beatrixtheater te Utrecht. Info: www.dakendag.nl.
8-10 november 2011: Bouw Compleet. Evenementenhal Venray. Info: www.evenementenhalvenray.nl
10-12 januari 2012: Dak Event 2012. NBC te Nieuwegein. Info: www.dakevent.nl.
12-14 januari 2012: Intersolution 2012. Flanders Expo te Gent (B). Info: www.intersolution.be

VEBIDAK

De afdeling Technische Zaken van VEBIDAK wordt per 15 augustus a.s. gecompleteerd met de indiensttreding van de heren Ing. A.H. (Arno) Bron en D. (Dick) van Dreven. Naast de uitvoeringstechnische expertise zijn ook de servicegerichtheid van onze afdeling Technische Zaken en haar praktijkgerichte branchekennis hiermee verzekerd.

Arno Bron zal de functie van teamcoördinator/bouwtechnisch adviseur gaan invullen. Hij was na zijn opleiding tot bouwkundig ingenieur al eerder, in de jaren ’90, verbonden aan VEBIDAK. Zijn loopbaan voerde hem via KIWA en TNO naar BDA Dakadvies BV, waar hij sinds 2004 werkzaam is als adviseur.

Dick van Dreven zal aantreden als bouwtechnisch adviseur. Hij kan bogen op ruime ervaring als commercieel-technisch adviseur en account manager bij twee grote dakbedekkingsbedrijven en een leverancier van dakbedekkingsmaterialen. Momenteel is Dick werkzaam bij een leverancier van (dak-)veiligheidsvoorzieningen.

Leven Op Daken

Per 1 juni jl. is Erik Steegman gestart als directeur van Leven Op Daken. De franchiseorganisatie die meervoudig ruimtegebruik stimuleert, en waarbij de leden o.a. bestaan uit hoveniers, dakaannemers en producenten, heeft vanwege de verdere professionalisering van LOD bv Steegman gevraagd deze nieuwe uitdagende functie op zich te gaan nemen. Zijn aanstelling zal een algemeen bindende factor binnen de organisatie voor de leden bewerkstelligen waarbij de marketing van o.a. het lijfblad, uitbreiding van leden en projectmanagement van Leven Op Daken b.v. onafhankelijk kan worden aangestuurd.

Derbigum Nederland

Per 1 juni 2011 is Elbert de Graaf bij Derbigum Nederland als regiomanager in dienst getreden. De Graaf is 50 jaar oud en zal verantwoordelijk zijn voor de regio’s met postcodes 54, 57-66, 68-69, de huidige regio van Jan Croonen die per 1 december met pensioen zal gaan. De Graaf heeft een brede technische kennis en ervaring op het dak en is door zijn eerdere activiteiten al bekend bij de dakdekkers in de regio.

Nieuwe vestiging All up geopend

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 27 mei 2011 werd in Almelo het nieuwe pand van All up geopend. Vanuit deze nieuwe , ruime locatie zal het bedrijf de verkoop, verhuur en onderhoud verzorgen van het assortiment, dat o.a. bestaat uit:

• Paus verhuisliften, ladderliften en hoogwerkers
• Klaas aanhangerkranen, kranen op vrachtwagens en BE-combinaties en hijsmiddelen
• Geda demontabele ladderliften, personen- goederen liften, stortkokers en hijslieren.

Na de gelukwensen van de directies van de leveranciers (en mede-eigenaren) Paus en Klaas in ontvangst te hebben genomen, werd het pand officieel geopend. De openingshandeling werd verricht met behulp van een kraan en een ladderlift, die gezamenlijk de bedrijfsnaam op de gevel zichtbaar maakten.

Aandrukrol opnieuw uitgevonden

Aandrukrollen vormen vaak de werkelijke sluitpost op de begroting van een dakdekker. Een slechte rol zorgt voor een slecht resultaat of plooien tijdens het lassen. Daarom is het van belang dat ook hier met zorg naar gekeken wordt. De R&D afdeling van Leister Process Technologies heeft met een speciaal gevormde werkgroep de siliconen aandrukrollen eens grondig onder de loep genomen. Het doel was om met de beste aandrukrol te komen die tevens een verbetering van de arbeidsomstandigheden zou bewerkstelligen.

Leister heeft na circa drie jaar onderzoek, testen van prototypes, en langdurige veldtesten door professionele gebruikers een nieuwe aandrukrol ontwikkeld waarbij je op het eerste gezicht niet zoveel spannende nieuwe dingen ziet. Kijk je echter nauwkeurig naar de rollen, dan vallen de volgende veranderingen op:

  • De houten handgreep is met 25% vergroot voor betere grip
  • De aandrukrol zit korter bij de steel zodat de gebruiker 20% minder kracht hoeft te zetten
  • De kleur is groen geworden voor een rustiger effect op de ogen
  • Door het doordachte concept is hij nog beter geschikt voor rechts- en linkshandige lassers
  • De siliconen rol is keerbaar voor gelijkmatige slijtage
  • Lagerassen van onverwoestbaar roestvast staal (ipv messing)
  • Rolbeugel uit 1 stuk gietmetaal

 

Lange duur testen hebben bewezen dat deze aandrukrol zelfs na 65 km nog bruikbaar zijn. De nieuwe aandrukrollen zijn onderworpen aan uitvoerige krachttesten en simulatieprogramma’s op de ophanging. Zo zijn zij ca 600.000 maal aan krachten blootgesteld die 2x hoger waren dan een mens kan opwekken. De nieuwe aandrukrol is leverbaar in 28 en 40 mm.

 Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam