Roofs 2011-04-16 Bouwen aan een betere toekomst

Van 10-12 januari 2012 vindt in het Nieuwegein Business Centre (NBC) te Nieuwegein de vijfde editie van de Dak Event plaats. De tweejaarlijkse dakenbeurs vindt plaats volgens de vertrouwde formule, maar op een nieuwe locatie, met nieuwe mogelijkheden.

Dak Event is in Nederland de enige vakbeurs die zich specifiek richt op het dak. In de loop der tijd is de beurs uitgegroeid tot een vaste waarde in de branche. Het tweejaarlijkse evenement brengt de opdrachtgevers, architecten, leveranciers en aannemers van de dakenbranche in een prettige ambiance met elkaar in contact. De nieuwste innovaties worden tijdens de Dak Event gepresenteerd, de nieuwste items en discussies worden besproken. Tijdens de beurs zullen de belangrijke thema’s van het moment (renovatie, zonne-energie, groendaken, veiligheid) ruimschoots aan bod komen. Juist in deze economisch mindere tijd is het onderhouden van relaties van essentieel belang, en juist in deze tijd is het meer dan ooit belangrijk in beweging te blijven.

Nieuwe locatie

Dat laatste heeft ook de organisatie van Dak Event zich voor ogen gehouden toen ze de keuze maakte voor een nieuwe locatie. Organisator Dirk Lindeman van Business to Business Concept (voorheen Mandate Publishers bv) uit Akersloot legt deze nieuwe stap uit. “De vorige locatie, de Evenementenhal Gorinchem, beviel alle partijen erg goed. Wij meenden echter dat het concept van de beurs nog beter tot zijn recht zou komen in een wat meer compacte ruimte. Het NBC is goed bekend in de dakenbranche omdat opleidingsinstituut Tectum er jaarlijks haar diploma-uitreiking organiseert. Het is een centrale plek, die vanuit alle windstreken van het land goed is te bereiken. Het NBC ligt vlakbij de A12, A2 en A27. Bovendien beschikt het over een ruime parkeergelegenheid voor de deur, waar men gratis kan parkeren. Dak Event heeft in het NBC twee zalen tot haar beschikking, en de ruime entree biedt de standhouder volop gelegenheid zich al direct te onderscheiden. Verder beschikt het NBC over verschillende aanvullende ruimten waar seminars, lezingen, e.d. kunnen worden georganiseerd.”

Gericht publiek

Lindeman vervolgt: “Dak Event 2012 zal net als de eerdere edities plaatsvinden in een sfeervolle ambiance waar de standhouders hun gasten in alle rust kunnen ontvangen. Drankjes worden op de stand gebracht en op de beursvloer zijn verschillende Horecapleinen ingericht waar men gratis gebruik van maken van maaltijden van diverse internationale keukens. De standhouder hoeft zijn stand dus niet te verlaten om de avondmaaltijd te gebruiken. Hij kan met zijn relaties op de stand eten, of op een van de terrassen op de Horecapleinen.”

Zoals bekend wordt de Dak Event uitsluitend bezocht door een gericht publiek, en uitsluitend door de beslissers. “De standhouders hebben de kwaliteit en kwantiteit van het bezoek zelf in de hand doordat ze zelf hun gasten uitnodigen.” vertelt Lindeman. “Dit doen ze met behulp van de uitnodigingskaarten die de organisatie hen verstrekt. Wij faciliteren, maar het is natuurlijk de beurs van de standhouders. De door de bezoekers ingeleverde toegangskaarten worden weer terugbezorgd bij de exposanten voor de opvolging van de beurs.”

De vorige editie van Dak Event (2010) werd bezocht door ongeveer 1875 bezoekers. Op www.dakevent.nl zijn de uitkomsten van de enquête die naar aanleiding van de vorige editie werd gehouden gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de beurs goed werd gewaardeerd door de bezoekers. Dat ook standhouders tevreden waren, blijkt uit het feit dat toen al meer dan de helft van de standhouders aangaf ook aanwezig te willen zijn op Dak Event 2012.

Ketensamenwerking

Niet voor niets hanteert de Dak Event 2012 als slogan ‘Samen bouwen aan de toekomst’. De bouw maakt nog steeds zwaar weer mee, maar daar staat tegenover dat er volop mogelijkheden zijn om in de toekomst groei te realiseren. Het besef dringt steeds meer door dat het dak niet alleen dient als waterdichting van de beneden gelegen ruimte. Het dak is op legio manieren te gebruiken. Om maar een paar voorbeelden te noemen: groendaken zorgen bijvoorbeeld voor een betere luchtkwaliteit, waterbuffering, recreatiegelegenheden, isolatie, enzovoorts; het dak is de uitgelezen plek om energie op te wekken middels zonne- of windenergie; middels daglichttoetreding kan het dak zorgen voor elektriciteitsbesparing en een aangename binnenruimte – etcetera, etcetera. Maar ook items als dakveiligheid en arbeidsomstandigheden blijven hoog op de agenda. De dakenbranche professionaliseert immers in hoog tempo.

Lindeman: “Al deze items zullen in de periode die vóór ons ligt op een goede manier moeten worden opgepakt. En om dit op een juiste manier te doen, is ketensamenwerking van essentieel belang. De bouwpartijen hebben elkaar in de toekomst hard nodig. Alleen door een goede samenwerking tussen alle partijen in de bouwketen kan een kwalitatief goed dak tegen een marktconforme prijs worden opgeleverd. Daarom is het juist in deze tijden van levensbelang om het relatienetwerk goed te onderhouden en uit te breiden. En precies dat is de toegevoegde waarde van Dak Event. De beurs biedt alle partijen in de markt immers drie dagen lang de gelegenheid om elkaar te moeten, de laatste ontwikkelingen te bespreken en elkaar op ideeën te brengen en te inspireren.”

Dak Event 2012 wordt op 10, 11 en 12 januari 2012 gehouden in het NBC te Nieuwegein. Zie voor meer informatie: www.dakevent.nl.

Inmiddels is de inschrijving voor de beurs gestart en wordt al flink op de beurs ingeschreven. Bij het ter perse gaan van dit nummer hadden de volgende partijen al ingeschreven:

  • Dakmerk te Nieuwegein
  • Defrancq Nederland te Rijen
  • Holland Dak Accessoires te Haarlem
  • Icopal te Hoogkerk
  • N.A.G. te Westknollendam
  • Kingspan Unidek te Gemert
  • Sika nv te Nazareth (B)

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam