Roofs 2011-01-13 Nieuwe machine vervaardigt steenwolproducten op maat

Importeur en handelsonderneming van steenwol isolatiematerialen Orfa-Euro Delta Properties uit Weert heeft onlangs een nieuwe productielijn in gebruik genomen, de Trinjager. Het bedrijf is hierdoor in staat steenwol producten traploos, snel en arbeidsvriendelijk op maat te verzagen.

Eigenaar-directeur A. Weren van het bedrijf liep al sinds 1995 rond met het idee voor de ontwikkeling van een nieuwe machine. Uiteindelijk trok hij de stoute schoenen aan en investeerde hij flink in de verdere ontwikkeling en bouw van de machine. “De huidige bouwmarkt en de hevige concurrentieslag in de isolatiewereld maakten het noodzakelijk een manier te vinden om ons blijvend te onderscheiden,” vertelt Weren. “Met deze machine zijn wij ervan overtuigd de concurrentie een stap voor te zijn.”

Steenwolproducten

Orfa-Euro Delta Properties is al jarenlang importeur van steenwol producten van de moderne Poolse steenwolfabriek Isoroc en levert met overwegend eigen vervoer de meest uiteenlopende steenwolproducten zoals platdak-, gevel- en wandplaten cannelurevullingen, steenwol mastiekschroten en hoeken, brandweerstandprofielen en geluidsisolatie. Het klantenbestand bestaat voor het grootste deel uit groothandels. De producten worden op de markt gebracht onder de eigen merknaam Nowerock. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid machinepark (o.a. een machine voor recycling van steenwol). Op deze manier kan men in eigen huis alle gewenste bewerkingen van steenwol uitvoeren en de gewenste producten op maat vervaardigen voor de klant.

Bovendien houdt het bedrijf zeer veel producten op voorraad. Op deze manier kan snel en direct worden geleverd. Vanuit de locatie in Weert (5000 m²) bedient men een internationale markt. Naast Nederland is het bedrijf actief in Duitsland, België en Frankrijk. Binnen Nederland bezorgt men rechtstreeks op de gewenste plaats met eigen transport met eventueel zelflosser.

Machine

“Steenwol is geen materiaal dat zich gemakkelijk laat bewerken,” vertelt Weren. “Het is een stug materiaal. Ook is het niet aan te raden de vezels van het materiaal in te ademen. Daarom dient ons personeel altijd de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen zoals een beschermingsbril en een mondkapje. De nieuwe machine maakt een eenvoudige bewerking van steenwol mogelijk. De machine is met een simpele beweging te bedienen en kan grote productiesnelheden bereiken. Voor een stevig product verwerken wij de steenwol met de vezel in de lengterichting. Wij kunnen op deze manier allerhande producten voor de dakenmarkt snel en maatvast produceren uit steenwol met hoge en lage densiteit.”

“De verpakking is eveneens aangepast zodat het geheel een aantrekkelijk aanzicht heeft. Voor het sealen van producten beschikken wij over elke mogelijkheid, van 1 cm tot 100 cm breedte vierzijdig afgesloten met microgeperforeerde HDPE folie,” besluit Weren. Het bedrijf is ervan overtuigd met deze ontwikkeling een belangrijke stap te hebben gezet in de arbeidsvriendelijke en maatvaste productie van steenwolproducten.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam