Roofs 2010-11-26 Böcker viert jubileum met evenement

Van 21-25 september 2010 organiseerde de Duitse fabrikant van kranen en ladderliften Böcker uit het Duitse Werne de eerste editie van de Böcker Lifting World 2010. Bij deze gelegenheid presenteerde de fabrikant enkele nieuwe ontwikkelingen. Ook was de productielocatie te bezichtigen.


Het evenement was mede bedoeld als een verlate viering van het 50-jarig jubileum van het bedrijf. Honderden bezoekers uit Duitsland en daarbuiten togen naar Werne (bij Dortmund) om de Böcker Lifting World te bezoeken. Het bedrijf gebruikte de gelegenheid om enkele noviteiten te presenteren. Het verkoopkantoor in Nederland, Böcker Nederland, heeft onlangs een nieuwe, ruimere locatie in Velddriel betrokken. Het bedrijf organiseerde op vrijdag 24 september voor haar klanten en relaties een busreis naar Werne. Een groep van ruim vijftig personen, veelal dakdekkers, aannemers en verhuizers, nam de gelegenheid te baat om eens rond te kijken op de fabriek van de vooraanstaande producent in hijs- en heftechniek. Op deze manier kon dus ook de Nederlandse markt kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen.

Productielocatie
De Böcker Groep bestaat sinds 1958 en is in heel Europa, en inmiddels ook daarbuiten, in verschillende markten actief. Het bedrijf heeft in totaal 350 werknemers in dienst. Naast aluminium kranen en ladderliften biedt het bedrijf ook bijvoorbeeld personen- en goederenliften voor de bouw en de meest uiteenlopende hijsmachines.

De ladderliften en kranen worden naast de dakdekkerbranche ook veel gebruikt in de verhuizersbranche, en de steigerbouw.
Veruit de meeste producten en onderdelen worden in eigen huis vervaardigd. Hiertoe heeft men twee hallen ingericht (staal- en aluminiumbewerking) die zijn uitgerust met een uitgebreid machinepark. Diverse frees-, laser- en lasmachines zorgen voor de productie van alle onderdelen van de kranen
of ladderliften: van de kleinste radertjes tot en met de grootste kranen. De producten worden in Werne geproduceerd en door
Böcker Nederland in Nederland verkocht. Ook wordt vanuit Velddriel de service, onderdelenlevering en de verhuur van personen-goederenliften verzorgd.
Door de productie zoveel mogelijk in eigen hand te houden, is het bedrijf in staat snel te schakelen en in te spelen op de wensen van de klanten. Alle producten worden voordat ze de verkoop of verhuur ingaan uitgebreid getest op de testtoren, die achterin op het terrein van de productielocatie staat opgesteld.
De diverse producten zijn vanzelfsprekend voorzien van alle relevante certificaten.

Kranen en ladderliften
De markt is in beweging en de wens van de klant zorgt voor nieuwe ontwikkelingen. Ook de regelgeving, o.a. op het gebied van veiligheid, zet de nodige innovatietrajecten in beweging. Naast enkele innovaties op het gebied van steigerbouwsystemen en verhuisliften, waren er ook enkele noviteiten te noteren
die specifiek interessant zijn voor de dakenbranche.

Zo ontwikkelt de fabrikant kranen en ladderliften waarmee een steeds groter bereik kan worden gerealiseerd, zowel in de hoogte als zijwaarts, en steeds meer gewicht kan worden verplaatst. Dit alles terwijl de veiligheid van de verwerker en de
omgeving gewaarborgd blijft middels diverse standaard accessoires. Zo toonde men bijvoorbeeld de Alukraan 44/4000 SPS, waarmee een hoogte van 44.0 m kan worden bereikt, en die een hefvermogen tot 4000 kg aankan. Met een zijdelingse reikwijdte van 35 meter kan deze machine 1000 kg nog 22 meter wegzetten . Maar ook waren er innovaties in de ‘kleinere’ segmenten, zoals de BE -kraan, een compacte kraan met een werkhoogte van 32 meter en een hefvermogen van 1500 kg, die iedereen die in het bezit is van het BE-rijbewijs mag vervoeren.

Tevens toonde men een veelheid aan producten waarmee
naast materialen ook personen naar hoogte kunnen worden Van 21-25 september 2010 organiseerde de Duitse fabrikant van kranen
en ladderliften Böcker uit het Duitse Werne de eerste editie van de Böcker Lifting World 2010. Bij deze gelegenheid
presenteerde de fabrikant enkele nieuwe ontwikkelingen. Ook was de productielocatie te bezichtigen. Böcker viert jubileum met evenement ROOFS 27
gebracht. Deze producten zijn vooral interessant voor het werk aan de gevel, maar zouden in voorkomende gevallen ook gebruikt kunnen worden voor dakwerkzaamheden. Opvallend was bijvoorbeeld de Böcker Maxi-Climber, een werkplatform dat door twee hijsinstallaties tot 35 m hoogte kan worden
gehesen. Het platform heeft met een enkele hijsinstallatie een oppervlakte van minimaal 1,6 x 3 m, en maximaal 3,2 x 15 m (de dubbele variant kan een lengte tot 35, 10 m bereiken). Het geheel wordt met een snelheid van 7 m/min omhoog gehesen en kan een gewicht tot 3400 kg (enkel) en 6000 kg (dubbel) aan.

Accessoires
Naast een groot aantal nieuwe producten maakten de aanwezigen ook kennis met diverse accessoires waarmee de kranen en ladderliften eenvoudiger, efficiënter en veiliger zijn te besturen. Zo wordt bij de vervaardiging van ladderliften bijvoorbeeld rekening gehouden met het zwaartepunt van de ladderlift, wat het materieel stabiel maakt tijdens het vervoer, ook bij hogere snelheden. De fabrikant liet zien ook in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt, zoals de opkomst van zonneenergie.

Interessant is bijvoorbeeld de aanhangerkraan met afstandbediening. Dit is een radiografische bediening waarmee met behulp van twee hendels de aanhangerkraan alle kanten op kan worden gestuurd. Hiermee wordt de dakdekker in staat gesteld de aanhangerkraan te positioneren vanaf een positie waar hij een beter overzicht heeft op de situatie.

Wat betreft zonne-energie toonde men twee klemmen die speciaal zijn vervaardigd om zonnepanelen mee naar het dak te vervoeren. Naast de klem waar enkele zonnepanelen mee zijn te vertillen, was ook een klem te bezichtigen waarmee men
zeven zonnepanelen tegelijk op een veilige dak mee naar het dak kan vervoeren. De klem is voorzien van een mechanisme waarmee de panelen veilig en eenvoudig zijn te klemmen.

Böcker liet met dit evenement zien tot de vooraanstaande producenten van kranen en ladderliften te behoren, die actief
bezig blijft met het ontwikkelen van nieuwe producten en technieken.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam