Roofs 2010-10-32 Nieuwslijn

Agenda

1-3 november 2010: International Skyrise Greenery Conference. National Library te Singapore. Info: www.skyrisegreeneryconference.com

2 november 2010: Landelijke Praktijkdag veilig werken op hoogte. Meeting Plaza te Maarssen. Info: www.kerkebosch.nl

2-5 november 2010: Expoprotection 2010. Parc d'expositions de Paris-Nord Villepinte, Parijs (F). Info: www.expoprotection.com

4 november 2010: Nationale Dakendag. Beatrixgebouw Jaarbeurs te Utrecht. Info: www.dakendag.nl

18 november 2010: BBN Congres: ‘Praktijk van Brandveiligheid’. Hof van Wageningen te Wageningen. Info: www.bbn.nu

2 december 2010: Dag van de Oppervlaktetechnologie. Conferentiecentrum Woudschoten te Zeist. Info: www.vom.nl

17-22 januari 2011: BAU 2011. New Munich Trade Fair Centre te München (D). Info: www.bau-muenchen.com

7-12 februari 2011: Internationale Bouwbeurs 2011. Jaarbeurs te Utrecht. Info: www.bouwbeurs.nl

27-28 mei 2011: International Passive House Conference. Congress te Innsbruck. Info: www.passivhaustagung.de

BBN

Joric Witlox is op 7 oktober in de BBN ledenvergadering gekozen tot voorzitter. Hij volgt daarmee Cees de Raadt op die deze rol 16 jaar ingevuld heeft. Joric Witlox is voor zijn aantreden als voorzitter al sinds 2004 actief als bestuurder van BBN. Witlox is op dit moment ook algemeen directeur van de AFG Group (Applicom Flame Guard Group), een consortium van acht gespecialiseerde werkmaatschappijen in brandpreventie.

Vertic op Expoprotection 2010

Als de specialist in valbeveiliging is Vertic aanwezig op ’s werelds grootste en meest belangrijke beurs op het gebied van veiligheid, beveiliging en de gezondheid op het werk. Dit jaar zal van 2 t/m 5 november de Expoprotection 2010 in Parijs, Frankrijk worden gehouden.
 Tijdens de vorige editie heeft Vertic nog een prijs gewonnen met de Combirail. Deze innovatiewedstrijd was gebaseerd op de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en innovatie van nieuwe producten en marktontwikkelingen.

Vraag naar hellend dak daalt met kwart in 2010

Er is in 2009 iets meer dan 3 miljoen m² hellend dak gebruikt in de woningnieuwbouw. Dit is een daling van bijna 10% ten opzichte van een jaar eerder. Voor 2010 verwacht BouwKennis dat er bijna een kwart minder hellende daken geplaatst worden. Dit komt voornamelijk doordat er veel minder nieuwe woningen worden gebouwd. Ook wordt er de komende jaren steeds vaker ander materiaal gebruikt voor hellende daken. Dit blijkt uit de BouwKennis Marketing Score Card Marktomvang.

In 2008 was de totale marktomvang voor hellende daken in de woningnieuwbouw ruim 3,3 miljoen m². Vorig jaar werd er daarentegen nog maar 3 miljoen m² hellend dak gebruikt. Jaar-op-jaar daalt de vraag hierdoor met bijna 10%. Dit jaar zakt de marktomvang van hellende daken fors verder. BouwKennis verwacht dat er in 2010 slechts 2,37 miljoen m² hellend dak nodig is in de woningnieuwbouw. Dit is een krimp van bijna een kwart.

Eerste gediplomeerde medewerkers Daktuinen en Gevelbegroening voor BTL

Op 28 september jl. zijn tijdens een feestelijke uitreiking bij IPC Groene Ruimte BV in Arnhem de eerste Groenkeur diploma’s Daktuinen en Gevelbegroening uitgereikt. Acht medewerkers van BTL zijn de eerste gekwalificeerde medewerkers Daktuinen en Gevelbegroening.

Veel Nederlandse gemeenten ontwikkelen initiatieven op het gebied van aanleg van daktuinen en gevelbegroening. Het aanleggen van zowel daktuinen als gevelbegroening is risicovol en vraagt om gekwalificeerde en deskundige medewerkers. Stichting Groenkeur speelt in op deze trend met de ontwikkeling van drie diploma’s. Stichting Groenkeur heeft IPC Groene Ruimte gevraagd de examens te ontwikkelen en af te nemen.

Icopal introduceert Eshaflex Premium

Icopal uit Groningen introduceert met Eshaflex Premium een nieuwe duurzame dakafdichting. De nieuwe Rapid Technology zorgt voor een besparing in verwerkingstijd van wel 30%. Daarnaast vermindert het gasverbruik met maar liefst 25%.

De nieuwe technologie voorziet de dakbedekking aan de onderzijde van een zeer fijn profiel en dekt die af met speciale folie. De speciale samenstelling van de dakrol zorgt voor een snelle, gelijkmatige vervloeiing van het bitumen en daardoor voor een betrouwbare, homogene en blaasvrije hechting met de ondergrond. Hiermee wordt een tijdsbesparing van zo’n 30% behaald bij de verwerking. Door de extra profilering aan de onderzijde ontstaat een veel groter contactoppervlakte met de vlam waardoor het SBS (Styreen Butadieen Styreen) bitumen sneller opsmelt. De verwerking bij lagere temperaturen is daardoor aanzienlijk eenvoudiger en werkt beter. De dakbaan bezit bovendien een leislagvrije kopse overlap. Dat maakt de verwerking van de rol nog eenvoudiger en sneller. De Rapid Technology leidt tot een besparing van zo’n 25% op het gasverbruik.

Nieuwe verdeler Actis isolatie

Actis, de Franse fabrikant van multireflecterende isolatiefolies, heeft een nieuwe verdeler voor de Nederlandse markt.

Na een periode van zes jaar met Hapeja Trading bv als importeur te hebben gewerkt heeft de Franse fabrikant wegens verschillende redenen besloten om een nieuwe weg in te slaan en de Nederlandse markt zelf te gaan bedienen. Hiervoor heeft men een oud werknemer van Hapeja Trading bv in dienst genomen om deze werkzaamheden voor de Nederlandse markt uit te gaan voeren. Zo wordt zowel de continuïteit als de kennis van het product in Nederland behouden. 

Tevens heeft de fabrikant een nieuwe ecologische houtvezel isolatie ontwikkeld onder de naam SYLVACTIS 55FX. Het product bestaat uit 92% gerecyclede houtsnippers en heeft een lambda waarde van 0,036 W/m.K.

Intensieve samenwerking Linex Prefab en Next Schoorsteensystemen

Linex Prefab gaat in het vervolg de Next prefab gemetselde schoorstenen in haar standaard assortiment opnemen. Het voordeel voor de aannemer is dat hij op eenvoudige wijze een totaaldak oplossing krijgt. Linex Prefab verzorgt de berekening en maakt voorzieningen in de kap zodat deze de meegeleverde Next Schoorsteen kan dragen. Dit betekent qua logistiek dat de prefab schoorsteen direct wordt meegeleverd met de dakkappen waardoor deze gelijktijdig geplaatst kunnen worden.

Hertalan lanceert online bestekservice

Hertalan lanceert een online bestelservice voor de EPDM daksystemen in het assortiment. Een goed (bouwfysisch) dakontwerp en een gedegen bestek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het komt maar al te vaak voor dat de uiteindelijke dakopbouw afwijkt van het afgegeven bestek. Wijziging van inzicht in de latere bouwfase van een bouwwerk mag niet ten koste gaan van het weloverwogen EPDM daksysteem. Dit zou ten koste gaan van de levensduur van de dakbedekking en de kwaliteit van het bouwwerk. De bestekservice heeft een eenvoudige opbouw zodat de gebruiker middels een keuzemenu uitkomt bij het gewenste STABU-bestek. Aan het eind van het keuzemenu vindt men, naast de bestekteksten, de productinformatie, detailtekeningen, KOMO certificaat, algemene- en specifieke documentatie.

Gas geschoten tacker

De gastacker voor stripnagels type 8CG/DL-90U is nieuw in het leveringsprogramma van Union Hechttechniek te Deventer opgenomen. Vooral bij het werk op daken wil men snel en zo veilig mogelijk werken, wat wil zeggen zonder perslucht slang of snoeren wat altijd een risico meebrengt. Deze tacker is geschikt voor het bevestigen van o.a. dakbeplating, dakbeschot, panlatten, gevelbetimmering enz. De tacker 8CG/DL-90U schiet D-kopnagels in de maten 50, 57, 63, 75, 80 en 90 mm. Door de gastechnologie en gas-injectiesysteem is deze tacker extreem krachtig  en schiet ook 90 mm geringde nagels in harde houtsoorten.

Nestinox breidt uit

Nestinox heeft haar magazijn flink uitgebreid. Er zijn bijna 600 palletplaatsen bijgekomen. Dit betekent dat de opslagcapaciteit flink is toegenomen en er voortaan nog meer gangbare RVS bevestigers op voorraad kunnen worden gehouden. Het streven van Nestinox is om een bestelling binnen 24 uur te leveren. De uitbreiding van het centrale magazijn vertaalt zich volgens de leverancier in een nog betere beschikbaarheid van de diverse RVS bevestigers en een snellere levering naar de klant.

Waterbestendige veiligheidsschoen

Natte en koude voeten kunnen leiden tot onaangename klachten en daarmee de werkprestaties nadelig beïnvloeden. De Neskrid Bravo Aquatex S3 veiligheidsschoen is 100% waterbestendig en daardoor inzetbaar in de meest uiteenlopende buitenwerkzaamheden.

De Bravo Aquatex is voorzien van een speciaal membraan in de binnenvoering. Hierdoor dringen waterdruppels van buitenaf niet binnen, maar kan waterdamp in de schoen wel naar buiten.

 Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam