Roofs 2010-10-21 Nieuwe ontwikkeling aluminium dakrandprofielen

Roval Aluminium heeft met de Roval-Premium® een dakrand ontwikkeld die zich technisch, esthetisch en op het gebied van duurzaamheid onderscheidt. Een gesprek met marketing manager Edwin van Kemenade.

De belangrijkste kwaliteit is dat de dakrand 15% dikker is dan de standaarddakrand. Hieraan ontleent het nieuwe dakrandprofiel extra stevigheid, die ervoor zorgt dat de nieuwe dakrand jarenlang meegaat, zonder enige vorm van kwaliteitsverlies. Dit duurzaamheidsaspect wordt bevorderd door een betere profilering, die het dakrandprofiel meer stabiliteit meegeeft.

Van Kemenade: “De Premium is ontwikkeld door van de nood een deugd te maken. De roep om onderscheid in kwaliteit is in deze tijd van economische druk merkbaar, een tijd waarin de aandacht voor duurzaamheid groter is dan ooit. Met dit nieuwe dakrandprofiel, dat ontwikkeld is in samenspraak met onze klanten, spelen we daarop in.”

Duurzame esthetica

Het nieuwe product in het assortiment (architectonische) dakranden van Roval Aluminium combineert techniek met esthetica. Door de dubbele aanslag van het profiel is een betere aansluiting van de dakrand op de gevel mogelijk. Dit geeft een fraai en strak resultaat. De Premium is bovendien voorzien van een iets oplopende oplegging, waardoor de kans op inwatering aanzienlijk wordt verminderd. Hinderlijke lekstrepen worden hierdoor voorkomen, zodat de gevel zijn kwalitatieve uitstraling behoudt. Dit kan tot een belangrijke besparing op onderhoudskosten leiden.

In combinatie met de gelaste hoeken van 500 x 500 mm wordt een extra strak resultaat gerealiseerd. De hoeken zijn net als de profielen uit voorraad leverbaar in vier maten in brute, geanodiseerde of gemoffelde uitvoering. De dakranden zijn standaard voorzien van bevestigingsgaten, die de montage vergemakkelijken.

Met de komst van dit nieuwe product is het assortiment dakranden van Roval Aluminium verder gecompleteerd. Edwin van Kemenade: “Kwaliteit is niet zozeer ons eindresultaat, maar veel meer ons vertrekpunt. We luisteren bij de ontwikkeling van onze aluminium bouwproducten altijd heel goed naar de markt. In een engere markt dien je je niet alleen te onderscheiden in prijs, maar veel meer op innovatie, actualiteit en kwaliteit. De Roval-Premium® is hier een direct gevolg van.”

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam