Roofs 2010-02-20 Eerste overeenkomsten Erkende EcoStar verwerkers getekend

Tijdens de Dak Event 2010 heeft EPDM Systems de eerste negen overeenkomsten met de Erkende EcoStar verwerkers getekend. EcoStar is de onlangs geïntroduceerde EPDM lei (zie Roofs 2009-9). De bedoeling is een landelijk netwerk van ongeveer 30 erkende verwerkers op te bouwen, waarmee een kwalitatieve verwerking van het nieuwe product blijft gewaarborgd.

De EPDM lei EcoStar werd vorig jaar door EPDM Systems op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Dit bedrijf is exclusief verdeler van de Prelasti EPDM membranen, Topskin EPDM membranen en Evalastic Dakbanen. Met de EcoStar breidt het bedrijf de activiteiten uit naar het hellende dak. Het gaat hier om een leisysteem vervaardigd uit EPDM wat een licht gewicht en zekere maatvoering betekent. Dit zorgt voor een fraaie authentieke uitstraling. Het product is goed door de markt ontvangen en inmiddels is al een aantal aansprekende projecten met het product uitgevoerd en zijn er al verschillende projecten in voorbereiding.

Om het product optimaal te ondersteunen, heeft de leverancier besloten een netwerk erkende verwerkers op te zetten. Het product blijft vrij voor iedere verwerker verkrijgbaar, maar de erkende verwerkers krijgen enkele belangrijke voordelen t.o.v. de ‘normale’ verwerkers. De samenwerkingsovereenkomst houdt in dat EPDM Systems zich verplicht tot het organiseren van opleidingen voor de verwerkers en het opzetten van de meest uiteenlopende promotionele activiteiten. De leverancier verzorgt dus de communicatie van het merk met de buitenwereld, maar deze wordt hierbij ondersteund door de verkoopmedewerkers van de respectievelijke erkende verwerkers. De verwerker verplicht zich op haar beurt tot het gebruik van dit product op haar projecten en het betrekken van dit product bij EPDM Systems. Een aantal keer per jaar zal de leverancier speciale meetings organiseren, waarbij de commerciële activiteiten en de voorkomende technische aspecten zullen worden besproken. Op deze manier maken de erkende verwerkers elkaar sterker.

Al direct bleken veel relaties interesse te hebben om zich bij het netwerk aan te sluiten. De verwerkers geven aan veel potentie te zien voor dit product, zowel in de renovatie- als de nieuwbouwmarkt. Het is immers een product dat kan dienen als een esthetisch fraaie vervanging van veel bitumen shingledaken die momenteel aan het einde van hun levensduur zijn. De uitstraling van deze daken wordt hiermee aanzienlijk opgewaardeerd. Aan de andere kant betekent het materiaal een goed alternatief voor leien daken. Zowel voor de daken waar de leien vervangen dienen te worden als de daken waar de uitstraling van leien gewenst is. Voordeel van dit product is het lichte gewicht, waardoor de onderconstructie licht kan blijven, en de snelle verwerking. Tevens is er keuze uit negen verschillende kleuren en zes verschillende typen.

Directeur Edwin van Dijk van EPDM Systems geeft aan dat het bedrijf het netwerk zal opbouwen uit een mix van betrouwbare bestaande en nieuwe relaties, die uiteraard wel worden getoetst op doelgroep, draagkracht, potentie en wilskracht. Het werken met een erkend EcoStar verwerker biedt de opdrachtgever de zekerheid te werken met een partij die de kennis en know how in huis heeft om een duurzaam en esthetisch fraai dak te maken.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam