Roofs 2010-01-27 Special Dak Event 2010

Op 27, 28 en 29 januari 2010 zal in de Evenementenhal Gorinchem de vierde editie van de tweejaarlijkse dakenbeurs Dak Event worden georganiseerd. De beurs, die wordt georganiseerd door Mandate Publishers uit Akersloot, is uitgegroeid tot het belangrijkste platform voor de dakenbranche om nieuwe ontwikkelingen te tonen en om kennis uit te wisselen. Tijdens de beurs staan de onderwerpen energiedaken, groendaken, dakrenovatie & kennisoverdracht centraal.

In de jaren van haar bestaan is de Dak Event uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de dakenbranche. Er is geen andere beurs die zich zo specifiek en zo gericht bezighoudt met de ontwikkelingen binnen de dakenbranche. Op deze editie van de beurs zal met name aandacht worden besteed aan de ‘hot items’ van dit moment: energiedaken, groendaken en dakrenovatie.

Net als de voorgaande edities wordt de beurs verzorgd volgens de full service formule. Nieuw is dat de standhouder niet meer zijn stand hoeft te verlaten voor de avondmaaltijd. Op de beursvloer staan namelijk diverse Horecapleinen waar ook het avondeten gehaald kan worden. Op deze Horecapleinen worden diverse gerechten geserveerd. Exposanten kunnen met hun klanten plaatsnemen op een van de terrassen op een Horecaplein.

Lezingen

De kansen liggen voor de dakenbranche in de ontwikkeling van systemen voor energiedaken en groendaken, en een sterkere focus op renovatie. De nieuwste ontwikkelingen op deze gebieden zullen tijdens de beurs worden getoond en zo nodig gedemonstreerd. Om de verschillende items uit te diepen, zullen diverse lezingen worden georganiseerd.

Zo organiseert de Stichting Bedrijfstakregelingen Dakbedekkingsbranche (SBD) tijdens de Dak Event elke dag een workshop onder de titel ‘Dakveiligheid is dakvakmanschap’. Tijdens deze workshop zullen o.a. diverse rapportages besproken worden en wordt nader ingegaan op de vraag hoe door samenwerking gekomen kan worden tot een veilig dak. Ook zal op 29 januari tijdens deze workshop de eerste Arboprijs Platte Daken ‘Daktoppers 2009’ worden uitgereikt. De vereniging het Hellende Dak (HHD) zal een lezingenprogramma organiseren n.a.v. het vernieuwde A-blad hellende daken. De Vereniging Bouwwerkbegroeners organiseert een lezingenprogramma rond het thema ‘Begroeide gebouwen’. Elders in dit nummer vindt uitgebreide informatie over het lezingenprogramma.

De Evenementenhal Gorinchem ligt centraal in het land, pal langs de A15, en biedt ruime gratis parkeergelegenheid.

De vorige editie van Dak Event (2008) werd bezocht door ongeveer 6950 bezoekers. Door de exposanten werd de beurs positief beoordeeld. In de hierna volgende pagina’s biedt Roofs u een overzicht van de exposanten en de noviteiten die zij bieden.

Aabo Trading

Aabo Trading bemant maar liefst zes stands. Op het gebied van veiligheid is de dakgroothandel een nauwe samenwerking aangegaan met veiligheidsspecialist Tractel uit Breda. Het bedrijf is niet alleen leverancier van het assortiment veiligheidsproducten van Aabo, maar biedt het personeel van de groothandel ook een opleiding om de producten en hun werking tot in de puntjes te kunnen beheersen.

Opvallend in het assortiment is de Driepoot, waarmee zich bij het bij sparingen in het dak aan kan zekeren. Bij een eventuele val kan het slachtoffer direct weer naar boven worden getakeld. Ook levert het bedrijf ankerpunten, zoals de bekende Aabo Safeway, en de bijbehorende harnassen, lijnen en valstoppers (Stopfor K en B). Het hele veiligheidstraject moet van A tot Z goed geregeld zijn, het systeem is zo sterk als de zwakste schakel. Tijdens de Dak Event zal Aabo Trading het gehele veiligheidsassortiment onder de aandacht brengen.

Tevens zal Aabo Trading een stand inrichten waar de Aabo EuroStyle EPDM Solar dakbanen zullen worden getoond. Dit is een 1,5mm dikke premium EPDM dakbaan
voorzien van PhotoVoltaïsche (PV) panelen van flexibele amorfe silicium. Aabo EuroStyle EPDM Solar wordt geleverd als dakbaan van 5,65 x 1,5 (dit is effectief 7,7 m2). De dikte 1,5mm is veel dikker dan de gangbare dikte van normale EPDM. De ‘rated power’ van de
dakbaan is 408 Wp. Dit is teruggerekend naar het effectieve oppervlak (7,7m2) een
piekproductie van 53 kWh per m2 per jaar. In ons land is 80-85% daarvan haalbaar.
Één baan levert momenteel ca. 0,4 kWp.

De AaboFLEX BrightWhite PVC, tenslotte,  is een sterke polyester gewapende, CE-gekeurde PVC dakbaan die homogeen (dus door en door) helderwit van kleur is. Deze rol wordt
vanwege haar bijzondere hitte- en lichtreflecterende eigenschappen o.a. gebruikt als een
Hi-Tech versterking van de voordelen van zogenaamde ‘opbouw’ Solar PV zonnestroomsystemen.

A-107 / C-101 / D-104 / F-107 / H-100 / I-103 / K-104

Afast presenteert nieuwe (gas)betonbevestigers

Producent van bevestigingssystemen Afast uit Helmond vestigt tijdens de Dak Event 2010 de aandacht op vier innovaties. Het bedrijf presenteert nieuwe Guardian beton en gasbeton bevestigers. De WS-8-L voor een betere prestatie in gasbeton en een nieuwe betonafschotbevestiger, waarmee het verwerken van afschotisolatie op beton aanmerkelijk eenvoudiger zal worden.

Met het Lockin’ Pocketsysteem, het systeem waarmee doorvoeren snel en eenvoudig waterdicht kunnen worden ingewerkt, heeft men in de afgelopen jaren ruime ervaring op kunnen doen en tijdens de beurs zal het systeem opnieuw onder de aandacht worden gebracht. Ook zal ruime aandacht worden geschonken aan het FM Approval. Tegenwoordig wordt het FM Approval steeds meer gevraagd, maar wat het precies inhoudt is nog weinig bekend in de markt. Middels een doorlopende Powerpointpresentatie zal Afast laten zien dat veel producten uit het assortiment, waaronder ook de tules, FM Approved zijn en dat men in dit opzicht dus aan alle eisen van een FM Approved dak kan voldoen.

C-106

All Risk

All Risk is autoriteit op het gebied van valbeveiliging. Sinds 15 jaar ontwikkelt, produceert en verbetert het bedrijf producten en systemen die de risico's van werken op hoogte tot het absolute minimum beperken. IJzersterke materialen en doordachte constructiemethodes koppelen veiligheid bovendien aan werkcomfort en flexibiliteit.

Bij All Risk vindt u alles onder één dak. Een goed advies, het ontwerp, alle materialen en de installatie. Een project wordt opgeleverd met duidelijke gebruikersinstructies en u kunt bij ons terecht voor trainingen en periodieke inspecties. Dat maakt het bedrijf tot een complete en betrouwbare partner als het gaat om arbeidsveiligheid. All Risk is VCA en ISO 9001:2000 gecertificeerd.

G-107

Altena Dak & Gevelmaterialen

Altena Dak & Gevelmaterialen uit ‘t Harde, met vestigingen in Zwijndrecht en Zwaag, staat op de Dak Event met een aantal nieuwe producten. Nieuw in de markt is een speciaal ontwikkelde olivijn mat welke als ballastlaag  wordt gebruikt op losliggend geballaste daken. De olivijn mat is gevuld met fijne fracties olivijn waar een forse CO2 reductie mee kan worden behaald. De olivijn matten worden nog eens extra geballast met grove olivijn fracties.

Eveneens nieuw is de verkoop van Isover glaswol dakisolatieplaten Roofine welke worden gebruikt voor incidenteel te belopen stalen daken. Deze nieuwe isolatie plaat kenmerkt zich door zijn lage gewicht (ongeveer de helft van minerale wol) en zeer hoge isolatie waarde. Uiteraard is Roofine onbrandbaar (A2).

Voor hellende daken heeft Altena Dak en Gevel de Tapco Slate daklei in zijn programma opgenomen. Deze kunststoflei laat zich heel gemakkelijk nagelen of schroeven en is daarom aanzienlijk goedkoper aan te brengen dan een natuurlei. De uitstraling is niet van echt te onderscheiden.

Altena Steenhandel staat dit jaar op Dak Event omdat dit bedrijf een aantal producten voert die ook voor de dakdekker interessant zijn. Het bedrijf is importeur van Jacobi-Walther uit Duitsland. Deze fabrikant van holle en vlakke pannen maakt kwalitatief zeer hoogwaardige producten in uiteenlopende kleuren. Een deel van deze collectie tonen wij u op onze stand.Tevens leveren wij hierbij alle benodigde hulpstukken en dakaccessoires en kunnen wij per modeltype dakdoorvoeren leveren in kleur die altijd recht op het dak staan.

Voor isolatie in de renovatiemarkt voeren wij de isolatiedekens van Isodiscount.nl. Deze multifolies zijn uitermate geschikt om bij dakrenovaties hoge isolatiewaardes te halen bij een geringe dikte. Door de combinatie pannen en isolatie kunnen wij een zeer interessante partner voor u zijn.

B-103

Arundo Reed

Hoveniers­bedrijf Maul is sinds 2001 een nieuw zelfstandig bedrijf. Daarvoor was Maul al actief met een hoveniersbedrijf in Amsterdam vanaf 1990. Onder leiding van de heer Maul werken enthousiaste mensen dagelijks aan verschillende tuinen en plantsoenen voor particulieren, bedrijven en instellingen. Hoveniers­bedrijf Maul is ook uw partner voor het bouwen van veranda's. We hebben een ruime ervaring en kunnen diverse voorbeelden van projecten laten zien. Of u nou een kunststof dak, dakshingles of echte dakpannen wilt en of de veranda aan het huis, aan een schuur of losstaand moet worden geplaatst, hoveniers­bedrijf Maul kan het maken.

H-107

Brickpoint

Tijdens de Dak Event 2010 introduceert specialist in gevelstenen en dakpannen BrickPoint uit Arnhem de BrickPoint Dakdoorvoer. Dit is een geprefabriceerde dakdoorvoer voor het hellende dak, netjes verticaal en in de kleur van de dakpan. Indien de klant type / kleur / model van de dakpan, en dakhelling / latafstand en type / diameter Ubbink doorvoer doorgeeft wordt er binnen drie weken in Nederland geleverd.

Hoe gaat dit in zijn werk? Om de doorvoer door de pan te steken, moet een gat worden gefreesd. Hiertoe is het belangrijk dat de juiste helling wordt doorgegeven, zodat ervoor kan worden gezorgd dat de doorvoer netjes verticaal staat. Ook de latafstand is van belang om het freesgat op de juiste plaats te kunnen frezen. De doorvoer wordt vervolgens waterdicht ingewerkt. Tenslotte wordt de doorvoer geschuurd en in de kleur van de dakpan gespoten. De meest uiteenlopende kleuren en schakeringen zijn mogelijk.

H-102

Continu Isolatie

Continu Isolatie uit Schijndel is de Nederlandse leverancier en verwerker van de betonmortel Profim kant&klaar van de Belgische fabrikant FIM. Dit is een lichtbeton isolatiemortel die wordt gebruikt voor het isoleren van platte daken en vloeren. Deze isolatiemortel is toepasbaar op praktisch iedere ondergrond. Het product is laag in gewicht, drukvast, het brandt niet en is naadloos. Het kan bovendien op elke gewenste dikte in meerzijdig afschot aangebracht worden.

C-104

Defranq Nederland

Group Defrancq is een organisatie met ruim 160 medewerkers. Zij is een toonaangevend en krachtig overkoepelende organisatie van bedrijven met verschillende activiteiten in de productie en verkoop van dakbedekkingsmaterialen. In België, Nederland en Frankrijk bedienen de Defrancq-bedrijven vele aannemings-, dakdekkers- en bouwbedrijven.
Defrancq kenmerkt zich door een overzichtelijke structuur en korte communicatielijnen en is de organisatie waar 'alles' mogelijk is binnen de dakwereld. Het assortiment behelst o.a.:

  • Aluminium profielen en toebehoren
  • Dakdekkersmaterialen en –machines
  • Dakrandprofielen
  • Dakvensters, -ramen, -garnituren
  • Goten en toebehoren in zink en koper
  • Isolatie
  • Koepels
  • Leien
  • Lood

 

F-101

DGI Dak & Gevel Ingenieurs

DGI is een onafhankelijk ingenieursbureau waar in de praktijk opgebouwde bijzondere expertise over daken en gevels voor de opdrachtgever beschikbaar is. Zeer specifieke kennis op constructief functioneren van daken en gevels heeft er toe geleid dat zij op het gebied van daken qua wateraccumulatie, onderzoek naar dakinstortingen, dakschade en bouwfysisch op dak en gevelgebied gerespecteerd wordt.

Als onafhankelijk schade-expert is ervaring opgebouwd op de behandeling van de sandwichpanelen problematiek maar ook het opsporen van lekkages in gevels en daken. Deze praktijkervaringen blijken van groot belang bij het stellen van onderhoudsdiagnoses en het onderbouwd doen van uitspraken over levensduurverwachtingen over daken en gevels.

Online dakbeheer

DGI start komend jaar met de introductie van “de digitale vinger aan de pols” en “online dakbeheer”. Tijdens  Dak Event 2010 zal DGI u informeren over deze projecten en de mogelijkheden hierin te participeren. U kunt zich tijdens de beurs direct laten informeren over de voordelen van de aanstaande digitale ontwikkelingen bij DGI.

B-106

EPDM Systems

Specialist in EPDM dakbedekkingen en folies EPDM Systems uit Lemelerveld grijpt de Dak Event 2010 aan om een netwerk van erkende EcoStar-verwerkers op te zetten. EcoStar is de onlangs geïntroduceerde EPDM lei. Op de stand zal men de (snelle en eenvoudige) verwerking van het product demonstreren en kan men ook het eindresultaat bewonderen.

Het is de bedoeling een landelijk netwerk van 30 à 40 erkende verwerkers op te zetten. Deze verwerkers hebben enkele belangrijke voordelen t.o.v. ‘normale’ verwerkers. Met de samenwerkingsovereenkomst verplicht EPDM Systems zich tot het organiseren van opleidingen voor de verwerkers en de meest uiteenlopende promotieactiviteiten. De verwerker verplicht zich ertoe haar projecten met dit product uit te voeren en deze bij EPDM Systems te betrekken. De leverancier zal tevens een paar keer per jaar EcoStar meetings organiseren, waarbij de commerciële activiteiten en de voorkomende technische aspecten zullen worden besproken. Op deze manier maken de erkende verwerkers elkaar sterker. EPDM Systems meldt dat onder de huidige relaties reeds een grote belangstelling is voor dit netwerk, de verwachting is dan ook dat de eerste contracten tijdens de Dak Event kunnen worden getekend. Belangstellenden kunnen zich tijdens de Dak Event melden in de stand.

F-104/G-104
Eyecatcher bv

Op het gebied van dakveiligheidssystemen heeft Eyecatcher bv zijn naam in de markt gezet met de Bodyguard en de MP Clamp. Nu heeft men een dakborgpunt cq lijnsysteem, de Twistfix, ontwikkeld die op groendaken en grindbelaste daken beter zichtbaar en toepasbaar is. De Twistfix is inzetbaar als ankerpunt voor valbescherming en gebiedsbegrenzing en wordt met één mechanisch anker permanent en solide verankerd in/aan elke dakconstructie. Ten opzichte van de conventionele dakborgpunten is hiermee de kans op doorboren van de dakvloer of lekkage minimaal beperkt. Tevens zijn de montagetijd en kosten hiermee drastisch teruggebracht. De Twistfix heeft zich door deze vele voordelen snel zowel op de nationale als internationale markt gevestigd.

F-102

Stigter/Flexipol

Flexipol van het Belgische Kridilio is het afdichtingssysteem uit flexibele polyester voor daken en vijvers. Het is geschikt voor toepassing in zowel nieuwbouw als renovatie. Het materiaal heeft een hoge flexibiliteit en goede scheurbestendigheid; het is waterdicht en dampdoorlatend en bestand tegen extreem hoge en lage temperaturen, waarbij het de elasticiteit behoudt. Het materiaal is tevens wortelvast en UV-bestendig; ook tegen de werking van verdunde zuren (niet tegen oplosmiddelen) is het materiaal bestand. Deze eigenschappen maken Flexipol geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, zowel de eenvoudige als de meer complexe.

E-106

Fons Meeder

Groothandel Fons Meeder uit Zwijndrecht zal de aandacht vestigen op de Roofstar branders van de Italiaanse fabrikant Calloni. Wat betreft de ergonomie zijn de Roofstar titanium branders uit het assortiment zo’n 30% lichter dan gangbare branders. Door de positionering van de gashendel en de uitgekiende vormgeving van het handvat ligt de brander prettig in de hand. Veel modellen van de Italiaanse fabrikant zijn uitgerust met een zelfontsteker, waardoor men de brander niet meer met de aansteker hoeft te ontsteken. Andere opvallende verbeteringen zijn de doseringsknop, de speciale fabricage van de slangen die voorkomt  dat ze in de knoop raken. Tevens zal het bedrijf de nieuwe bitumenketel van dezelfde fabrikant presenteren.

Ook brengt de groothandel voor het hellende dak de dakdoorvoerboren uit het assortiment extra onder de aandacht. Met deze boren is het eenvoudiger de doorvoer verticaal in het dak aan te brengen. Tenslotte zal ook veel aandacht uitgaan naar de hetelucht branders die het bedrijf brengt; het is immers de verwachting dat in de toekomst steeds meer gewerkt zal worden met hetelucht branders. Het bedrijf zal alle huidige machines en handföhns van Leister op de stand tentoonstellen.

I-100

Gilde Software

Naast het gangbare assortiment zal Gilde Software tijdens de beurs met name drie innovaties onder de aandacht brengen. De nieuwste versie 30 van het bedrijfsomvattende HandSoft Pro systeem, waarin relatiebeheer, calculatie/offerte, werkvoorbereiding, projectbewaking,
service & onderhoud tot facturering en de complete boekhouding geïntegreerd zijn.
Het programma is verder aangepast aan de gebruikerswensen. Zo heeft men o.a. bij het maken van de offerte de mogelijkheid te kiezen uit meerdere BTW-tarieven, is het mogelijk meerdere dezelfde documenten, zoals twee offertes, tegelijk te openen en kan de projectadministratie worden geïntegreerd met de financiële administratie.

Daarnaast zal de bezoeker op de stand van Gilde Software uitgebreid het nieuwe afschotprogramma kunnen bekijken. Dit werd afgelopen oktober bij VEBIDAK voor het eerst gepresenteerd en inmiddels is de verkoop van het programma gestart. Met dit nieuwe programma worden diverse zaken in één keer gerealiseerd, zoals de Rc-waarde, een afschottekening/legplan en een stuklijst voor de calculatie en bestelling.
Het programma gaat uit van een aantal standaard dakvormen, waarmee de meeste daken berekend kan worden. Het programma is tot stand gekomen door input vanuit de daktechnische softwarecommissie waar o.a. VEBIDAK en BDA deel uit maken om ervoor te zorgen dat het programma voldoet aan de norm.

Tenslotte presenteert het bedrijf ook een uitbreiding van Dak Office, namelijk een module waarmee de energiebesparing/terugverdientijd van het dak kan worden berekend. Het dakbedekkingbedrijf kan deze module gebruiken om opdrachtgevers te overtuigen van het nut van bijvoorbeeld bij isoleren. Op deze manier kan inzichtelijk worden gemaakt hoeveel het dak bijdraagt aan de duurzaamheid van het pand.

H-101

Icopal

Icopal is Europa's toonaangevende producent van producten voor de bescherming en afdichting van bouwconstructies, met name dakbedekking en waterdichte membranen. In Scandinavië is het bedrijf de grootste bouwonderneming op het gebied van daken. Icopal Benelux heeft 3 verschillende productielocaties en 6 verschillende verkoopkantoren. Buiten de Benelux heeft het bedrijf verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Het bedrijf is opgericht in 1876 en het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken, opereert wereldwijd en heeft 35 productie locaties en meer dan 90 kantoren in Europa, Noord-Amerika en Azië. De Icopal groep heeft een omzet van meer dan EUR 1,2 miljard en biedt werk aan 4.200 werknemers.

D-100

Impermea

Impermea bv is de importeur van de EPDM producten van de Spaanse fabrikant Giscosa. Tijdens de Dak Event toont het bedrijf o.a. de Giscolene Rubbersun, een EPDM dakbaan met zonnepanelen, dat vanwege het lage eigen gewicht toepasbaar is op zowel horizontale, hellende als verticale constructies.

Met de Giscolene Rubbersun, voorzien van zonnepanelen, is onlangs in Spanje een bijzonder project uitgevoerd. Men heeft de wanden van eolische torens van deze dakbedekking

voorzien, zodat de torens, bedoeld voor klimatologisch onderzoek, zichzelf voorzien van energie.

Wij hebben in 2009 met veel succes onze laatste innovatie, GiscoTac, geïntroduceerd en direct op grote schaal toegepast. In het begin van 2010 zullen wij naast de standaard breedte van 110 mm ook een aantal bredere maten, te beginnen met een breedte van 250 mm, op de markt brengen en in mei 2009 is ons PV-solarsysteem, Rubbersun, opgenomen in de HIER Klimaatcampagne voor een klimaatneutraal Nederland.

D-107

Instituut voor Dakveiligheid

Het Instituut voor Dakveiligheid heeft als missie het verhogen en borgen van de kwaliteit van systemen, mensen, middelen en materiaal m.b.t. veiligheid op daken. Het instituut adviseert, controleert, inspecteert, stelt kwaliteitseisen en overlegt met belanghebbenden.

Tot de kerntaken van het Instituut voor Dakveiligheid behoren:

Borgen van de kwaliteit van valbeveiliging en systemen
Door eisen te stellen aan de Risico Inventarisatie & Evaluatie specifiek voor daken en het beoordelen van aangebrachte maatregelen met betrekking tot valbeveiliging.

Voortrekkersrol vervullen voor erkende organisaties
Door eisen te stellen aan de erkende organisaties (organisatie, medewerkers, procedures, producten, auditregime). Door het fungeren als openbare vraagbaak voor zowel bedrijven, overheden als particulieren. Door deelname aan adviescommissies.

Tijdens de Dak Event zal men naar buiten treden met een nieuwe erkenningsnorm voor montagebedrijven van valbeveiliging.

B-100

I.R.S.

I.R.S. is in Europa de exclusieve verdeler van duurzame kunststofmembranen van de wereldmarktleider Carlisle-Syntec. Het bedrijf toont het volledige assortiment van Carlisle-Syntec dakbedekkingsmaterialen en zal daarbij wederom enkele opvallende innovaties op het gebied van EPDM dakbedekking en solartoepassingen onder de aandacht brengen. Als uitgangspunten van het bedrijf geldt altijd de kwaliteitsgedachte, waarbij I.R.S met o.a. gratis opleidingen en professionele begeleiding van projecten zo dicht mogelijk bij de verwerker wil staan om daarbij binnen de keten te streven naar nul risico projecten.

Carlisle-Syntec zorgt voor onderzoek en ontwikkeling van hun producten met als doel dat voor de verwerker zo min mogelijk risico bij verwerking ontstaat. Een voorbeeld hiervan is de EPDM Kleensheet, waarbij geen betalking op de EPDM meer aanwezig is. Dit om de hechting van contactlijmen te garanderen. Een ander voorbeeld is de Polyback pre-tape, waarbij de naadverbinding wordt geprefabriceerd volgens de FAT-technologie.
Dit zorgt voor het nog sneller en veiliger verwerken van de EPDM naadverbindingen.
Het assortiment bevat verder o.a. diverse gewapende EPDM membranen. Hierbij is een optimale oplossing ontstaan voor bijvoorbeeld de combinatie mechanisch bevestigde EPDM  met steenwol isolatie. De indirecte mechanische bevestigde verbinding heeft een dusdanig hoge stormvastheidprestatie dat baanvormig tot breedtes van 3,05 meter een toepassing kennen. Dit maakt het toepassen van EPDM in de utiliteitsbouw nog interessanter.

De Carlisle Sure Weld TPO met een energy star rating is multifunctioneel. De reflecterende eigenschappen zijn van nut als refelectiemembraan in combinatie met de solarsystemen van I.R.S-Solar alsook uitstekend geschikt als emissie verlagende dakbedekking. Tijdens de Dak Event zal men ook het brede assortiment op dit gebied tonen, zoals ook de succesvolle Sunhunter. Een tipje van de sluier van een noviteit op het gebied van Solar panelen zal worden opgelicht middels het Stabilo-systeem, een systeem waarbij traditionele zonnepanelen op een slimme manier worden bevestigd.  Omdat I.R.S. een breed assortiment biedt kan men altijd een objectief advies geven afgestemd iedere voorkomend  situatie. Het bedrijf levert de Solarsystemen altijd inclusief engineering zodat men er zeker van is dat de systemen op een juiste manier worden aangebracht en men met zekerheid gedurende de levensduur van het product kan genieten van de opbrengsten.

B-101

IsoBouw

Producent van EPS isolatieproducten IsoBouw benadrukt tijdens de beurs het thema ‘kwaliteit’. Er gebeuren op dit moment onder druk van de recessie dingen in de markt waar IsoBouw zich niet in kan vinden. M.b.t. drukvastheid en toplagen wordt vaak voor de goedkope oplossing gekozen en daarbij is nogal eens de kwaliteit in het geding. Juist in economisch lastige tijden moet volgens de producent de kwaliteit niet uit het oog worden verloren.

IsoBouw maakt zich er daarom tijdens de Dak Event sterk voor dat de focus van het werk op de kwaliteit blijft liggen en toont daarbij haar gamma voor het vlakke dak, waarbij bijvoorbeeld de PolyTop en de SlimTop voor verschillende situaties de juiste oplossing bieden. Op het gebied van brandveiligheid kwam het bedrijf vorig jaar met de opvallende innovatie Xire. Ook op het gebied van milieu en gezondheid wil het bedrijf een leidende rol spelen.

C-103

Kingspan Insulation

Bij het ontwerpen en bouwen van nieuwe gebouwen moeten we allemaal steeds meer naar de toekomst kijken. Dat zijn we verplicht aan onze omgeving. Dat betekent dat u zorgvuldig om moet gaan met materiaal en ruimte. Kingspan Insulation denkt graag mee.

Milieu
Kingspan Insulation is fabrikant van onder meer hoogwaardige en brandveilige dakisolatie. Voor ons is duurzaamheid al jaren een kernbegrip. Dat blijkt uit het door ontwikkelen van duurzame producten, zoals de ThermaRoof en –Taper producten voor het platte dak. Daarnaast besteden we continu aandacht aan duurzaamheid in het productieproces. Zo hergebruiken we productieafval en is ons product vrijwel geheel recyclebaar.

Tijdens Dakevent 2010 in Gorinchem schenkt Kingspan Insulation daarom veel aandacht aan het ‘future-proof bouwen’. Veertig procent van de totale CO2-uitstoot is afkomstig uit woningen en gebouwen. En daar willen we wat aan doen bij Kingspan Insulation, door uitstekende isolatiemogelijkheden te bieden.

Therma van Kingspan
Met de Therma producten van Kingspan Insulation haalt u een uitermate milieuvriendelijk isolatiemateriaal in huis. Het is 100% CFK- en H-CFK-vrij en ook voor de gezondheid levert Therma geen bezwaren op. Zo biedt Kingspan Insulation alle voorwaarden om op de toekomst voorbereid te zijn. En dat is nog niet alles. Omdat Therma een prima lambdawaarde heeft - namelijk 0,023 W/m.K – én een stuk dunner is dan bijvoorbeeld minerale wol of eps, bouwt u er ‘extra slank’ mee.

Al Gore
Kingspan Insulation wil een voorloper zijn op het gebied van milieu, CO2-reductie, duurzaam bouwen en het in stand houden van de ozonlaag. Het is daarom positief dat milieuactivist Al Gore een belang van 12% in Kingspan heeft genomen. De belangrijkste redenen voor Gore’s keuze zijn de duurzame en klimaatneutrale activiteiten van de Kingspan Groep.

E-105

 

Mawipex bv

Mawipex B.V. heeft onlangs haar unieke lijm voor het verkleven van dakbedekking geïntroduceerd. Het product werd door de markt zeer positief ontvangen vanwege de goede eigenschappen: de lijm bevat geen oplosmiddelen, geen toxische stoffen, is zelfs te verwerken op licht vochtige ondergronden en wordt éénzijdig aangebracht.

Greenbond kan tevens op een industriële wijze worden aangebracht. Met een speciaal ontwikkelde pompinstallatie kan de lijm met een snelheid van 4 tot 5 m² per minuut worden gespoten op een willekeurige ondergrond die geschikt is voor verkleven van dakbedekking. De lijm wordt éénzijdig aangebracht en op deze wijze kan een enorme snelheid van werken worden bereikt.

Voor deze toepassing wordt de lijm aangeleverd in polytainers van 20 liter waarmee ongeveer 140 m² gespoten kan worden. Het product wordt ook geleverd in worsten van 600 ml voor toepassingen op kleinere daken.

Greenbond is geschikt voor het verkleven van diverse soorten dakbedekking op verschillende ondergronden, waaronder isolatiematerialen met een cacheerlaag, oude bitumineuze- of kunststofdakbedekkingen. Geschikte dakbedekkingen voor verwerking met Greenbond zijn: EPDM, POCB, APP, SBS en PVC (na uitvoering testen). De eerste grotere industriële projecten zijn inmiddels naar tevredenheid van alle betrokkenen afgerond.

C-100

M.J. Beelen & ZN bv

Sinds 1990 is M.J. Beelen & ZN Dakmaterialen in Noord-Brabant en Limburg actief als groothandel in dakdekkersmaterialen, gespecialiseerd in bitumineuze dakbedekkingen, PVC en EPDM. Het jonge en dynamische bedrijf is nog steeds groeiend, en hanteert als motto: vandaag besteld, is morgen in huis. Het transport heeft men in eigen beheer, wat een groot voordeel is, en verder werkt men met een klein team zodat het bedrijf continuïteit en herkenbaarheid kan bieden. Tijdens de Dak Event zal het bedrijf de nieuwe APP rol Powertop presenteren.

K-100

Rockwool Benelux

Rockwool, marktleider in duurzame en brandveilige steenwol-isolatieoplossingen, is dit jaar opnieuw vertegenwoordigd tijdens Dak Event. Gedurende deze beurs zal Rockwool de aandacht vestigen op Rhinox  en SpaceDak.

Rhinox is een universeel toepasbare, zeer goed beloopbare dakisolatieplaat met geïntegreerde extra harde toplaag, een harde middenlaag en een stevige onderlaag. Het wordt geproduceerd op basis van de gepatenteerde Triple Density productietechnologie. Rhinox film (met afdekfolie) is toepasbaar op gebrande dakbedekkingssystemen, mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen en losliggende dakbedekkingssystemen met ballast. Rhinox (zonder afdekfolie) wordt toegepast op dakbedekkingssystemen volgekleefd met warme bitumen of bitumineuze koudlijm, mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen en losliggende dakbedekkingssystemen met ballast.
Rhinox dakplaten hebben uitstekende thermische, brandveilige en akoestische eigenschappen.

SpaceDak is een concept van Rudde Dakbedekkingen/SpaceDak BV, die deze constructie met veel succes in de markt zetten. Sinds enige tijd hebben Rockwool en Rudde besloten dit systeem in onderlinge samenwerking te vermarkten. SpaceDak is een gepatenteerd en beproefd concept, opgebouwd uit zelfdragende tralieliggers met wapeningsnet, met daarop gemonteerd dampremmende folie, Rockwool isolatie en dakbedekking. Het geeft de ontwerper bijzondere vrijheden en is uitermate geschikt voor grote overspanningen. In deze constructie komen de voordelen van Rockwool VlakDak producten goed tot zijn recht. Naast uitstekende akoestische (geluidsreductie) en thermische eigenschappen kenmerkt SpaceDak zich verder door uitstekende eigenschappen op het gebied van brandveiligheid.

G-104

Roval Aluminium

Op de stand van Roval Aluminium zullen de bezoekers kennis kunnen maken met innovatieve, duurzame en mooie aluminium dakrandafwerkingen. Roval Aluminium is toonaangevend specialist en totaalleverancier van aluminium bouwproducten en maakt deel uit van de internationaal opererende Reynaers Groep. De producten van Roval Aluminium, voornamelijk ontwikkeld voor dak- en gevelafwerkingen, worden verwerkt in de woning- en utiliteitsbouw, zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Naast de traditioneel vormgegeven dakrandafwerkingen heeft Roval een uitgebreide productlijn van architectonische modellen. Die zorgen niet alleen voor een fraaie afwerking, maar geven elk gebouw toegevoegde waarde in duurzaamheid, functionaliteit en esthetisch opzicht.
Roval Aluminium beschikt over eigen ontwerp- en productieafdeling voor de realisatie van aluminium maatwerk zoals muurafdekkappen en boeiboorden.
Op de stand zullen de nieuwste productinnovaties getoond worden.

E-103

Van Roij Fasteners Europe bv

Specialist en producent op het gebied van mechanische bevestigingen voor platte daken Van Roij Fasteners Europe bv zal op het Dak Event ruimschoots aanwezig zijn. Het merk OMG (Olympic) waarvan VRF Europees distributeur is heeft haar Rhinobond systeem technisch verbeterd en gebruiksvriendelijker gemaakt, het gepatenteerde elektromagnetische inductie lassysteem ook wel SINCH genoemd zal voor u gereed staan.

Verder hebben wij een aantal nieuwe bevestigers voor o.a. gasbeton en staaldak, de vraag naar  roestvrijstalen bevestigers neemt toe en om deze reden hebben wij ons programma hierin sterk uitgebreid. Ook het rechtopstaand verwerken van onze bevestigers zal ruimschoots aandacht krijgen. VRF heeft hierin het meest complete eigen programma om ergonomisch te kunnen werken. Of het nu gaat om een volledig automatische machine voor tule of staal /staal schroefcombinaties of een eenvoudige handtool, wij hebben het allemaal. Op het technische vlak laten wij u graag ons windlast- en afschotberekeningsprogramma zien. Verder zijn er nog enkele ontwikkelingen welke wij nog niet prijs willen geven maar die het meer dan de moeite waard maken om onze stand te bezoeken.

I-105

Royal Roofing Materials

CRH Roofing Materials introduceerde dit najaar het merk Royal Roofing Materials. Dit uniforme merk voor een viertal bedrijven binnen de groep betekent een alles-in-één concept van systemen, producten en diensten. Door een bewuste systematische benadering is het totale assortiment dakmaterialen efficiënter en duidelijker opgebouwd. Tijdens Dak Event 2010 zal een vervolgintroductie van het merk aan de markt worden gepresenteerd.

Binnen CRH Roofing Materials was men al wat langer op zoek naar manieren om efficiënter te opereren en de synergie van de bedrijven beter te benutten, dit met behoud van eenieders eigen identiteit. Afgelopen voorjaar is men daarom begonnen een merk te ontwikkelen dat door alle vier distributiebedrijven gevoerd kan worden. Men heeft de gelegenheid te baat genomen niet alleen het assortiment van de verschillende bedrijven te stroomlijnen maar ook meer op elkaar af te stemmen. De veelheid aan toepassingen en systemen dragen bij aan complete oplossingen voor het platte dak. De bij de producten behorende documenten en garanties zijn geactualiseerd en waar mogelijk opgewaardeerd.

G-101 + G-102

Sika nv

Sika is al een eeuw lang actief in de sector van gespecialiseerde chemische producten en is wereldwijd de grootste leverancier van materialen en systemen voor bouw en industrie. Het bedrijf heeft een enorm productengamma voor toepassingen zoals dakbanen, kunstharsvloeren, verlijmingen, voegen, structurele versterking, betonbescherming en waterdichting van gebouwen. Dit samen met deskundig advies. Sika kan globale, geïntegreerde en economische oplossingen voorstellen om vervolgens de raakvlakken tijdens het bouwproces aan te passen en te beheersen. Op die manier wordt echte toegevoegde waarde gecreëerd – van vloer tot dak.

Dankzij een constante innovatie, eigen Research & Development afdelingen en acquisities, is Sika wereldleider in alle doelmarkten. Dankzij de laatste overname, de Engelse IOTECH GROUP met een vestiging Pentagon Plastics in België, vergroot Sika haar technologie- en marktkennis over de vloeibare dakafdichting in polyurethaan.

F-103

VEBIDAK

De brancheorganisatie VEBIDAK zal tijdens Dak Event 2010 de meerwaarde van haar lid-bedrijven en de veelzijdige dienstverlening van haar bureau nog eens onder de aandacht brengen. Ook zal VEBIDAK in haar stand het Op ’t Dakboekje 2010 presenteren. Deze volledig geactualiseerde publicatie is tot stand gebracht door sociale partners in de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche, BDA en TECTUM dankzij financiering vanuit het Sociaal Fonds BIKUDAK. Het betreft een handzaam boekje, specifiek bedoeld voor de dakdekker, waarin de laatste stand van zaken op het gebied van techniek en regelgeving (waaronder NEN 6050) overzichtelijk en in begrijpelijke taal is samengebracht.

Als ambassadeur voor de platte dakenbranche voor de meerjarige energiebesparingscampagne Meer met Minder zal VEBIDAK tijdens Dak Event ruime aandacht schenken aan dit initiatief. Isolatie van het dak is namelijk van cruciaal belang om het energieverbruik in een woonhuis of bedrijfspand terug te dringen. Hier liggen dus grote kansen voor de bedrijfstak. Daarnaast zullen de onlangs verschenen en nu al succesvolle dvd’s ‘VEBIDAK: voor serieuze dakbedekkingsbedrijven’ en ‘VEBIDAK-bedrijven: thuis op daken’ tijdens de beurs doorlopend worden vertoond.

C-105

Met foto

Verbeek sterkhijswerk

Verbeek is sinds 1993 gespecialiseerd in het leveren van hydraulische vrachtautokranen voor diverse toepassingen. Van minikranen tot grote dakdekkerskranen. De jarenlange ervaring van gebruikers en specialistische kennis van alle facetten van het hijswerk, garanderen steeds een vakkundige aanpak van elke nieuwe uitdaging.

Verbeek is de enige importeur in Nederland van de Duitse MKG en PAUS-dakdekker-/montagekranen. 14 MKG/Verbeek-dealers in Nederland doen opbouw, reparatie, onderhoud en keuring. Met veel bijbehorende accessoires: NOLIM kunststof rijplaten en stempelplaten, LEDUC hydrauliekpomp, INTERMERCATO rotator, RSS-dakvalbeveiliging.
MKG-montagekranen zijn winstbrengers bij dakdekker, aannemer, boomrooier, wandbekleder, glaszetter.

D-103

Wecal Isolatie Techniek

Leverancier van isolatiematerialen en dakbedekkingen Wecal Isolatie Techniek  uit Wijk bij Duurstede vestigt de aandacht op het Xtratherm assortiment dat men sinds begin 2009 voert, en dat een ruime keuze biedt uit isolatieproducten op basis van PIR en Resol. Binnenkort zijn er innovaties te verwachten op het gebied van isolatieprestatie en de introductie van Resolschuim dakplaten. Eveneens sinds begin 2009 heeft het bedrijf een eigen lijmstraat in bedrijf waarmee men verschillende bewerkingen van isolatie-elementen kan uitvoeren. Zo bevestigt men bijvoorbeeld fesco board perlietplaten op steenwol isolatie om de beloopbaarheid te verbeteren, of tengels op PIR dakelementen voor het hellende dak. Ook zal men aandacht besteden aan steenwol isolatieproducten op basis van Ecose. Dit milieuneutrale bindmiddel is inmiddels door Knauf geïntroduceerd in de glaswolproducten. Verdere invoering in het complete steenwolprogramma zal binnenkort Europees worden gecommuniceerd.

Wecal Isolatie Techniek ontwikkelt zich in de loop der jaren steeds meer als een complete leverancier. Naast isolatieproducten levert men ook bitumineuze, kunststof dakbedekkingen en bijvoorbeeld bevestigingsmaterialen. Er is bewust gekozen voor een hoogwaardig productpakket van Mastergold APP en SBS bitumineuze dakbanen en Alkorplan PVC, TPO en EVA kunststofdakbedekking. Op de stand zal specifiek aandacht gegeven worden aan de innovatieve renovatiebaan  Rapid R en de Rapid P als antwoord op brandveilig detailleren conform NEN 6050.
 
Door een uitgebreide logistieke service is Wecal Isolatie Techniek in staat ook de producten van buitenlandse producenten op tijd en met zelflosser op de bouwplaats te leveren.

 

C-102

Van Wylick Isolerende Constructies

Van Wylick Isolerende Constructies introduceerde in 1985 “Isolerende Mortel”, destijds een nieuw begrip in de Nederlandse dakenbranche. Gerrit van Wylick bracht een product, dat was samengesteld uit eps-korrels, cement en toeslagstoffen, die werden gemengd met cement en water. Inmiddels wordt het systeem al 25 jaar toegepast. Tot het jaar 2000, ruim 15 jaar, werd het product hoofdzakelijk voorgesteld bij de renovatie van platte daken om afschotverbetering te realiseren. Het “inpakken” van mastiekdaken was de basis van het succes.

Laurens en Floris van Wylick, inmiddels verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en in dienst sinds 2000, hebben het product “Isolerende Mortel” verder uitgebouwd tot een systeem dat voor met name de nieuwbouw is doorgebroken tot een totaalsysteem. Onder de naam Betopor C-eps voorziet het systeem in de gewenste isolatiewaarde, drukvastheid, als stabiele ondergrond voor dakbedekking en beschikt over een eurobrandklasse A2. Het succes is mede tot stand gekomen door een 25 jaar lange goede samenwerking met de Nederlandse dakbedekkingsbedrijven, waarvoor Van Wylick Isolerende Daken B.V steeds als partner is opgetreden.

F-100
  

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam