Roofs 2009-11-32 Nieuwslijn

In memoriam Mr. Armand Doggen (1965-2009)

Op maandag 9 november is Mr. Armand P.C.F. Doggen overleden. Armand trad in 1998, na zes jaar als advocaat te hebben gewerkt, aan als adjunct directeur aan bij Vebidak onder Dick Jonkers. Zijn kennismaking met de dakenbranche zou leiden tot een langdurige samenwerking met de redactie van Roofs.

In 1999 kreeg hij de kans om een centrum voor aanbesteding in de bouw op te richten: ACA B&U. Een vraagbaak waar alle kennis rond het aanbesteden in de bouw was samengebald en waar menigeen terecht kon met zijn vragen. Met de Armand eigen grondige aanpak zijn alle aspecten rond aanbesteden in de bouw onderzocht, zelfs vergeleken met de aanbestedingsprocedures in overige Europese landen, en op schrift gesteld. Armand initieerde opleidingen in het land over aanbesteden en heeft veel, zeer veel opiniestukken, columns en artikelen gepubliceerd in onder meer de Roofs, de Cobouw, het Financieel Dagblad en Dakenraad.

Armand heeft het juridische deel geschreven en geredigeerd van de uitgave van Stichting Dakpromotie: Model Prestatiegerichte Onderhoudsovereenkomst Platte Daken. Hij heeft het juridische uitpluiswerk verricht voor menig onderwerp waar de Stichting Dakpromotie aandacht aan heeft besteed, waaronder aansprakelijkheid, veiligheid, contractvorming en bestuur. Werk wat op de achtergrond gebeurt, kenmerkend voor Armand. Met Armand verliezen wij een aimabel mens. Wij wensen zijn vrouw en twee dochters alle sterkte in het verwerken van het grote verlies.

Ingezonden brief

Helaas wordt er in de media en productfolders misbruik gemaakt van het product EPDM rubber. Niet elke kunststof of rubber is automatisch een EPDM rubber. Op deze manier worden andere kunststof of rubber leien misleidend in verband gebracht met EPDM rubbers. Graag willen we op deze wijze duidelijk communiceren in de markt over de verschillende typen kunststof / rubber leien. De EcoStar EPDM lei, vermarkt door EPDM Systems BV te Lemelerveld, is de enige lei op basis van EPDM rubber. Met een hoeveelheid van 80% EPDM rubber heeft deze lei alle voordelen van EPDM rubberfolies welke veel worden toegepast op daken, gevels, goten, vijvers enz. Uiteraard zijn er meer typen kunststof leien, bestaande uit gerecycled plastic, gerecycled rubber en/of  autobanden.

Tevens heeft EPDM Systems op dit moment met Prelasti EPDM daksystemen (contractueel gezien) als enige de mogelijkheid om middels het Centrix bevestigingssysteem (op basis van inductie) EPDM rubberfolie mechanisch te bevestigen op daken. Niet alleen in de media, maar ook in documentatiemateriaal van een aantal groothandelaren in dakproducten wordt onjuist en misleidend gesproken dat zij EPDM membranen bevestigen middels het Centrix bevestigingssysteem. Een groothandel kan de benodigde toegevoegde waarde zeker niet bieden, wat wel degelijk van essentieel belang is voor dit systeem. Tijdens Dak Event 2010 zal EPDM Systems dit systeem nogmaals tonen.

Edwin van Dijk, EPDM Systems te Lemelerveld

Locaties Vihamij

Vihamij Den Bosch vernieuwd

Op maandag 12 oktober opent het compleet vernieuwde filiaal Den Bosch zijn deuren. Door de nieuwe indeling is het brede assortiment nog completer en makkelijker te vinden. Bovendien ziet het filiaal er weer als nieuw uit.

Nieuwe locatie Vihamij Sneek

Vihamij Sneek opent zijn deuren op een nieuwe locatie. Vanaf heden is het filiaal gevestigd op de Smidsstraat 8b, te Sneek. Op deze nieuwe locatie komt ons brede assortiment nog beter tot zijn recht.

 

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam