Roofs 2009-11-23 Dach + Holz richt zich op Benelux

Van 24-27 februari 2010 vindt in het beursgebouw van Keulen de tweejaarlijkse beurs Dach + Holz plaats. Deze grote, internationale dakenbeurs richt zich deze editie nadrukkelijk op de dakenbranche van de Benelux. Wat is er zoal te beleven en te bekijken? Een nadere beschouwing.

De Dach+Holz is ontstaan uit de samenvoeging van de bekende vakbeurzen Dach + Wand en Holzbau + Ausbau. In 2008 werd de eerste versie van deze beurs gehouden en men sprak van een succes. Deze tweede editie wordt in Keulen georganiseerd en is daarom voor de Nederlandse dakenbranche interessant.

Vier hallen met een totale oppervlakte van 70.000 m². 554 standhouders uit 23 landen. 48.300 bezoekers. De cijfers van de vorige editie, die in 2008 in Stuttgart werd gehouden, liegen er niet om. De tweejaarlijkse beurs Dach + Holz wordt afwisselend georganiseerd in Stuttgart en in Keulen, waarbij de editie in Stuttgart zich naast het Duitse publiek ook richt op de dakdekkers uit Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. De editie in Keulen, die in 2010 wordt georganiseerd, richt zich meer op de bedrijven die binnen de Benelux en Scandinavië op het dak actief zijn. De nieuwste ontwikkelingen zijn overzichtelijk in de beurs ondergebracht.

Ontwikkelingen

De beurs wordt namens de Duitse brancheverenigingen ZVDH (Zentralverband des Deutsche Dachdeckerhandwerks) en BDZ (Bund Deutscher Zimmermeister) georganiseerd door beursorganisator GHM (Gesellschaft für Handwerkmessen mbH). Roofs sprak met Robert Schuster en Patrick Hof over de aanstaande beurs. “Het is onder de huidige omstandigheden niet realistisch te denken dat de komende editie groter zal worden dan de afgelopen editie, maar we werken er hard aan om een minstens zo groot aanbod te kunnen bieden als in 2008. Aan de andere kant: juist in economisch mindere tijden is het voor bedrijven van belang om zichtbaar te zijn en de innovaties luid en duidelijk te presenteren.

Dat is voor veel bedrijven een argument voor beursdeelname. Temeer omdat er grote ontwikkelingen op het dak gaande zijn, op het gebied van groendaken, waterbuffering, energieopwekking, etc. Nu is de tijd om op de ontwikkelingen in te springen. Ook veel bedrijven die in Nederland bekend zijn zullen aanwezig zijn op de beurs.”

De beurs vindt plaats in vier nieuwe hallen van het Messegelände in Keulen. De beursindeling is op de nieuwe ontwikkelingen ingericht en is zo ingedeeld dat de verschillende onderwerpen en items vlak bij elkaar staan. Zo zal in hal 6 de zonne-energie centraal staan, hal 7 is voor hout en isolatie(materialen) en hal 8 voor de installatietechnie en machines en gereedschappen. Ook zal tijdens de beurs ruim aandacht zijn voor onderwerpen als groendaken en veiligheid. De Duitse markt loopt met name op het gebied van groen- en zonnedaken voorop en ook daarom zal de beurs voor de bezoekers uit Nederland interessante zaken te bieden hebben.

Naast de stands op de beursvloer zullen ook demonstratiepleinen worden ingericht en wordt er een uitgebreid lezingenprogramma verzorgd over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het Messegelände heeft ruime parkeergelegenheid is ook met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Bezoekers

“Voordeel van deze beurs is dat het een op het dak gespecialiseerde beurs is, waar dus ook een gericht publiek op afkomt,” aldus Schuster. “Alle typen dak komen tijdens deze beurs aan bod, dus ook iedereen die met het dak te maken heeft. Veruit de meeste bezoekers zijn beslissers. Zo’n 80% van de bezoekers vertegenwoordigt een dakdekkerbedrijf. Ook architecten, leveranciers en projectontwikkelaars vormen een grote groep bezoekers.” Bezoekers van de editie van 2008 waren opvallend positief over de beurs. Zo gaf 89% van de bezoekers aan tevreden te zijn met het aanbod, 86% gaf aan ook de beurs in Keulen te zullen gaan bezoeken. Van de exposanten gaf 88% aan tevreden te zijn over de beurs. Op de eerste drie beursdagen is de beursvloer geopend van 9 tot 18 uur, op de slotdag van 9 tot 16 uur.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam