Roofs 2009-11-14 Multifolies via internet

Isodiscount.nl is vijf jaar geleden ontstaan omdat er zulke hoge prijzen voor multifolies werden gevraagd dat het product voor de aannemer en daardoor ook voor de particulier onaantrekkelijk werd om toe te passen. Voor het bedrijf was dit een doorn in het oog. Zij verwerkten de multifolies namelijk al enige jaren tot tevredenheid, maar merkten dat ze het steeds moeilijker konden verkopen omdat het prijsverschil met de traditionele producten zoals glas- en steenwol te hoog werd.

Om dit probleem op te lossen werd gezocht naar een betrouwbare partij in de markt met verstand van zaken. Op de Batimat in Parijs werd contact gelegd met XL-mat uit Frankrijk, deze producent van multifolies heeft in 2006 en 2007 een prijs voor het meest innovatieve bouwmateriaal van Frankrijk gewonnen, en is marktleider in de “Doe het zelf” markt in Frankrijk.

De beste manier om deze materialen in de markt te zetten bleek het internet. Hierdoor konden namelijk de kosten van een duur verkoopapparaat gedrukt worden. De prijs van de isolatiefolies wordt hierdoor zodanig laag dat de concurrentie kan worden aangegaan met de traditionele isolatiematerialen. Na het maken van een online isolatiewinkel bleek al snel dat er heel wat particulieren via het internet hun materialen inkopen. De aannemer kan een inlogcode aanvragen waarbij deze na toetsing een extra korting kan krijgen. Al snel bleek dat ook de aannemer niet terugdeinst om op internet te kopen. Het isolatiebedrijf bouwde zodoende een vaste klantenkring op.

Om te starten werd er een keuze gemaakt uit drie producten, één goedkope 11 laagse folie, een iets duurdere 17 laagse, en een akoestisch betere 17 laagse rol met lagen schapenwol. Al deze producten zijn op drie afhaalpunten in Nederland (Dordrecht, Zwaag, en “t Harde) op voorraad, zodat er altijd binnen 48 uur geleverd kan worden als dit wenselijk is. Ook kunnen de producten hier worden afgehaald.

De isolatiewaarde van de folies wordt door isodiscount.nl aangegeven door Rti welke zij als vergelijkingswaarde hanteren. Op dit moment worden er R-waardes afgegeven rond de 3 m2.K/W, het bedrijf meldt hierbij dat deze zijn verkregen op basis van de traditionele meetmethoden. Waar de uiteindelijke R waarde op basis van reflectie in de toekomst precies op uit zal komen, of dat er andere richtlijnen worden gehanteerd voor isolatiematerialen is nog niet bekend. Wel meldt het bedrijf dat het in de jaren van hun bestaan veel positieve reacties heeft gehad, en dat er in Frankrijk 20 miljoen m2 per jaar aan multifolie verkocht wordt en dat dit alleen maar meer wordt, ondanks de felle strijd van de traditionele isolatiefabrikanten tegen deze relatief nieuwe producten.

Isodiscount.nl maakt zich dan ook sterk voor dit nieuwe isolatiemateriaal in de overtuiging dat hierdoor meer en beter geïsoleerd kan worden, waardoor dus minder energie verbruikt wordt.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam