Roofs 2008-01-07 Beursspecial Dak Event

 

Van 29-31 januari 2008 vindt in de Evenementenhal Gorinchem de Dak Event 2008 plaats. Dit is de derde keer dat deze beurs plaats vindt, en voor de eerste keer onder de nieuwe naam. De dakenbeurs heeft inmiddels een vaste plaats in de daken­branche weten te veroveren. In deze beursspecial, naast een overzicht van de activiteiten, presenteren de exposanten zich.

 

De full service formule is inmiddels breed bekend: de bezoekers van de beurs worden tijdens de beurs volledig verzorgd met drankjes, hapjes, eventueel maaltijden, gratis parkeergelegenheid, etc. Tijdens de Dak Event zal op woensdagochtend 30 januari vanaf 10 uur een Renovatiecongres plaatsvinden met daarin presentaties m.b.t. het arbeidsvriendelijk, milieuvriendelijk en brandveilig renoveren van daken. In de avond van deze 30ste januari zal de standhoudersborrel worden georganiseerd, alwaar onder het genot van een drankje en een hapje met de relaties kan worden bijgepraat. Maar het belangrijkste is wel het ruime aanbod van producten en activiteiten die op de beursvloer is aan te treffen. Zoals uit onderstaand overzicht blijkt is elke discipline binnen de branche breed vertegenwoordigd op de Dak Event.

 

Aabo Trading

In het verlengde van de groei die Aabo Trading op dit moment doormaakt, is men met maar liefst vier stands aanwezig. De vier stands hebben allen een verschillend thema meegekregen en zijn als volgt ingedeeld.

•          Bitumineuze dakbanen

Met een presentatie van een selectie uit het ruime assortiment bitumineuze dakbanen. Onder andere de Aabimat, Thermo AD en de Plura R. Op deze stand zullen ook demonstraties gegeven worden met verschillende bitumineuze dakbedekkingen.

•          Koper oplossingen van Aabo Trading              

Hier presenteert men de verschillende koperoplossingen die men kan bieden. Met o.a. de Prestige Shingles van Tegola, de Aabo Kopertop APP en de AaboFlag PVC met echte koperflakes.

•          Kunststof programma van Aabo Trading

Op deze stand vindt u het assortiment kunststoffen met PVC, TPO en EPDM dakfolies. En in combinatie met deze kunststoffolies wordt ook het gehele lijmen en kittenprogramma gepresenteerd.

•          Isola Powertekk en Isola Skifer

Deze stand staat geheel in het teken van Isola Powertekk en Isola Skifer, met de daarbij behorende hulpstukken. Ook vindt u hier de Megatec 3 onderfolies.

 

Standnummers B-105, H-105, H-101, F-108

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲

 

Afast

Afast heeft zich vanaf de oprichting in 2001 ten doel gesteld om specialist te zijn op het gebied van bevestigingsmiddelen voor daken, met een zo breed mogelijk producten- en dienstengamma. Eigen ontwikkeling en daar waar gewenst productie binnen de organisatie, garandeert snel anticiperen op een steeds veranderende markt. Innovatie heeft binnen de relatief jonge Afast-organisatie prioriteit. Voorbeelden van deze innovatiedrang zijn de eigen ontwikkeling van de Guardian ASRF-afschotbevestiger, Centrix Electro Bonding, de Roofrunner Plaatsingautomaat en de Guardian Shop-in-shop formule.

 

Standnummer F-103

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲

 

Altena Dak- en Gevelmaterialen

Altena Dak- en Gevelmaterialen is uw totaalleverancier van vlakdakmaterialen die nodig zijn voor het realiseren van een duurzaam daksysteem. Samen met toonaangevende producenten bieden wij u een kwalitatief totaalpakket bestaande uit o.a. bitumineuze- en kunststof dakbedekking, diverse soorten isolaties en toebehoren, zodat u een kwalitatief dak kunt realiseren.

Altena Dak- en Gevelmaterialen heeft naast haar hoofdvestiging in 't Harde een filiaal in Zwijndrecht. Vanuit ons centraal magazijn in 't Harde worden alle bestellingen geleverd en kunnen wij u binnen 24 uur in geheel Nederland de benodigde producten afleveren. U kunt te allen tijde uw materialen afhalen bij onze vestigingen in 't Harde en Zwijndrecht.

Omdat er op het gebied van regelgeving m.b.t. isolatiewaarden, brandwerendheid en veiligheid veel wijzigt en regels worden aangescherpt, is Altena Dak- en Gevelmaterialen constant op zoek naar nieuwe materialen en systemen om u in alle gevallen een passende oplossing te bieden.

 

Standnummer F-105

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲

 

Anjo

Anjo ontwikkelt, produceert en levert verschillende aluminium producten voor de daktechnische groothandel en de dakenbranche. De productlijnen zijn:

•              Platdakontluchtingen

•              Hemelwaterafvoeren

•              Windgedreven ventilatoren

•              Rookgas renovatiesets

•              Doorvoeren mechanische ventilatie

 

Standnummer F-102

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲

 

Bauder

Bauder is een van Europa’s grootste producenten van polyisocyanuraatschuim, een isolatiemateriaal met uitstekende kwaliteitsaspecten. In een tijd waarin omwille van milieubescherming en energiebesparing voortdurend hoge eisen worden gesteld aan isolatiematerialen, is dit product, dat Bauder produceert onder de merknaam BauderPIR, een onmisbaar bouwmateriaal geworden. Het product wordt geproduceerd met milieuvriendelijke blaasmiddelen en voldoet aan alle gestelde eisen en normen. BauderPIR X heeft een zeer lage lambdawaarde van 0,023 W/mK en uitstekende brandeigenschappen. Bauder staat op de beurs samen met Wecal Isolatie Techniek B.V. uit Wijk bij Duurstede in een stand.

 

Standnummer G-102

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲

 

BDA Dak- en Gevelopleidingen

Bedrijven leggen de lat steeds hoger en ze hebben dan ook medewerkers nodig met passende kwaliteiten en de wil om mee te groeien met hun werkgever. BDA Dak- en Gevelopleidingen ondersteunt medewerkers bij deze groei, door het aanbod van een compleet en actueel cursusprogramma.

 

Tijdens het Dak Event 2008 zullen wij de schijnwerpers richten op een aantal bijzondere cursussen, zoals de Dakcursus Groen- en Leefdaken en de Applicatiecursus platte daken.

 

Bijzondere aandacht wordt geschonken aan de begeleiding die we aan organisaties kunnen  bieden om te voldoen aan alle arbowettelijke verplichtingen, waarbij de opdrachtgever zoveel mogelijk ontlast en ontzorgd wordt. Dit omvat o.a. het formuleren van een veiligheidsprotocol, het verzorgen van de instructie en een pbm-training voor medewerkers en het opstellen van alle voor de Arbowet noodzakelijke procedures.

 

Standnummer E-103

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲

 

Böcker Nederland

Böcker Nederland bv is sinds juli 2006 direct als fabrikant actief op de Nederlandse markt. De volledige verkoop en service van alle Böcker en Steinweg-Böcker produkten worden door onze vestiging in Culemborg verzorgd. De gekozen locatie betekent voor de Nederlandse klanten een goed bereikbare plaats.

 

Op het “Dak Event” 2008 presenteren wij onze Böcker en Steinweg-Böcker producten waarbij we van beide merken primeurs aanbieden:

 

•              Steinweg-Böcker Toplift “Eco”

Het lierwerk van de Toplift Eco is economisch compact m.b.t. gewicht en prijs. De Toplift is te bevestigen op de standaard ladderdelen.

 

•              Böcker ladderlift Junior “All-Terrain”

Voor het onverhard terrein is deze ladderlift de oplossing. Deze 18 meter ladderlift kan overal komen.

 

•              Böcker Autokraan AK 35/3000 SPS

De nieuwste generatie vrachtautokraan wordt gepresenteerd. Met een haakhoogte van 35 meter en een hijsvermogen van 3000 kg is deze autokraan met een totaalgewicht van 7.5 ton een reus in het compacte segment.

 

Standnummer B-102

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲

 

Cento bv

Cento is reeds 15 jaar gespecialiseerd toeleverancier van bestratingssystemen.

Door onze ruime ervaring in het betraten van galerijen, balkons, parkeerdaken etc te combineren met de wensen van de architect, bouwkundig adviseur en gebruiker hebben we voor elke situatie de juiste oplossing:

Cento Lux: lichtgewicht tegelsysteem voor balkons, galerijen, etc.

Cento Solid: Tegelsysteem voor situaties waar gewicht geen rol speelt

Cento Grand: Speciaal ontwikkeld voor toepassing op promenades en parkeerdaken

Cento Granite: Het tegelsysteem met de natuurlijke uitstraling

Cento Techwood: Waar het echt licht van gewicht moet zijn.

Cento Zand: Voor het conventioneel bestraten van terrassen, tuinen, oprijlanen, etc.

Cento Groen: Voor een ‘groen’ dakterras (daktuin).

 

 Standnummer: C-102

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Continu Isolatiewerken

Met de opening van het nieuwe kantoor en de samenwerking met Fim is Continu Isolatiewerken in St. Michielsgestel in 2007 begonnen. Het is wederom een goed jaar geweest met een omzetstijging van meer dan tien procent,en daarmee hebben we ruim onze doelstelling gehaald. Fim is bezig met de ontwikkeling van een verbeterde Profim kant en klaar mortel, om een nog hogere isolatiewaarde door de mortel te krijgen. Deze ontwikkelingen, de Dak Event beurs en andere promotionele activiteiten geven een goed 2008 in het vooruitzicht.

 

Standnummer C-107

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

EcoTherm

EcoTherm ontwikkelt, produceert en verkoopt kwalitatief hoogwaardige polyurethaan (PUR) en polyisocyanuraat (PIR) isolatieplaten voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen in heel Europa. EcoTherm isolatieplaten leveren het hoogste rendement per vierkante meter vergeleken bij andere (traditionele) isolatiematerialen. Onze platen zijn volledig vormvast, zijn vochtongevoelig, licht en gemakkelijk te verwerken en daarom uitermate geschikt voor o.a. de isolatie van platte en hellende daken.

 

Standnummer C-104

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

EPDM Systems

Er wordt veel aandacht besteedt in de dakenbranche aan de NVN 6050 “brandveilig detailleren”. Een hele positieve ontwikkeling van het bewust worden van de mogelijke gevaren van de dakdekkers m.b.t. het veroorzaken van brand tijdens de werkzaamheden. EPDM Systems te Lemelerveld is exclusief importeur van diverse EPDM daksystemen, namelijk Prelasti EPDM membranen, Evalastic EPDM dakbanen en Topskin EPDM membranen. Al deze EPDM daksystemen zijn koud verwerkbaar, dus zonder open vuur aan te brengen, niet alleen ter plaatse van de details, maar ook op het gehele dakvlak. In haar 10-jarig bestaan is EPDM Systems dus continu bezig met brandveilig werken op daken.

 

Tijdens het Dak Event 2008 pakt EPDM Systems uit. De bezoekers kunnen letterlijk het dak op en een kijkje nemen naar het brandveilig detailleren met EPDM daksystemen. Langs de dakranden en opstanden wordt middels een verspuitbare contactlijm de EPDM vanuit het dakvlak volledig koud verlijmd tegen de opstanden. Tevens wordt het mechanisch bevestigingsysteem “Centrix” (middels inductie) getoond.  Niet alleen voor de nieuwbouw, maar ook voor dakrenovatie zijn de systemen zeer geschikt.

 

Standnummer G-103

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Eshuis bv

Eshuis BV is de importeur van Klaas Ladderliften voor Nederland. U kunt bij ons naar keuze de ladderliften kopen, huren of leasen. Daarnaast verzorgen wij voor u desgewenst het onderhoud en de keuringen. Klaas Ladderliften onderscheiden zich vooral door stabiliteit en bedieningsgemak.

 

De ladderliften zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. De hoogste uitvoering op aanhanger reikt tot een hoogte van 31 meter en bij opbouw op een vrachtwagenchassis tot 64 meter. Klaas kent ook een lichtgewicht variant: de Klaas Toplight. Deze ladderlift, met een totaal gewicht van 750 kg en een werkhoogte van 21 m, kan achter een personenauto vervoerd worden en voor het rijden met deze combinatie volstaat het Rijbewijs B en is geen RDW kenteken vereist.

 

Voor onderhoud en reparatie van uw ladderlift beschikken wij over een goed uitgeruste werkplaats, moderne servicebussen en goed opgeleide monteurs. Eshuis bv is gecertificeerd om de jaarlijkse BMWT veiligheidskeuring van uw lift uit te voeren.

 

Standnummer F-106

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Gilde Software

Op Dak Event 2008 presenteert Gilde Software uit Zevenaar de ontwikkelingen voor de komende jaren. Met de nieuwste versie van het bedrijfsomvattende Gilde MOS’aik doet u uw calculaties, offertes, facturen, werkvoorbereiding, boekhouding, etc. in één geïntegreerd systeem en u heeft daarmee direct inzicht in uw gegevens én de stand van zaken.

 

De grote primeur is de presentatie van de lang verwachte opvolger van het Quinq software pakket die hoort bij het GEO:lat-meetsysteem. Functioneel zijn er vooruitstrevende ontwikkelingen bereikt, bijvoorbeeld met vrij definieerbare kolommen, verbeterde informatie-uitwisseling richting aannemers en met name op gebied van digitale tekeningen.

 

Ook van Gilde 2D-CAD wordt de nieuwste versie gepresenteerd. Wat betreft Gilde Dak Office, bedoeld voor daktechnische berekeningen op gebied van de Windbelasting en Bouwfysica, zijn er met de naderende Eurocode de nodige wijzigingen te verwachten. Ook hierover kunt u zich alvast laten informeren.

 

Standnummer D-107

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Hapeja Trading BV/ Actis Multi reflecterende isolatiematerialen

De firma Actis is uitvinder van de dunne warmtereflecterende isolatiematerialen en is sinds 1980 aanwezig op de isolatiemarkt. Deze isolatiematerialen werken op basis van stilstaande lucht en reflectie (denk aan de thermosfles en de foliedeken die door hulpverleners wordt gebruikt). Ze zijn opgebouwd uit reflecterende folies afgewisseld met laagjes schuim. Door deze manier van isoleren kan er met een minimale dikte (max. 2,5cm) een hoge isolatiewaarde behaald worden (max. Rt 6,1m2 K/W) en is dit isolatiemateriaal vanwege de volgende voordelen een verrijking op het gebied van isoleren in de bouwsector.

 

Voor Nederland is Hapeja Trading BV uit Haarlem sinds drie jaar de importeur. Doordat Actis voor Nederland een nieuw product en een nieuwe manier van isoleren is, geeft Hapeja Trading alle mogelijke ondersteuning. Zo begeleiden ze onder andere de start van nieuwe projecten en zijn aanwezig op verschillende beurzen.

 

Standnummer D-105

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Impermea EPDM Waterproofing Technology

Impermea EPDM Waterproofing Technology toont, in samenwerking met Giscosa S.L. uit Barcelona, haar Giscolene EPDM productgamma voor daken, gevels, goten en funderingen. Dit zal gebeuren aan de hand van de diverse dak- en gevelproducten, een videopresentatie en enkele dak- en gevelmodellen.

 

Onze noviteit voor Dak Event is het Giscolene RubberSun systeem. Dit is het PV-systeem dat Giscosa in samenwerking met UniSolar [USA] ontwikkeld heeft voor daken met EPDM dakbedekking. Het systeem bestaat uit een 1,5 mm dikke Giscolene EPDM dakbaan met daarop 3 PV-136 elementen met een gezamenlijk vermogen van 408 Wp.

 

Standnummer B-104

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

I.R.S-Carlisle

Als marktleider in EPDM in de Benelux vindt I.R.S. het belangrijk om te komen tot evenwichtige standpunten en trends die van invloed zijn op het gebruik van EPDM-producten binnen de haar toegewezen markten. Carlisle EPDM-producten garanderen bijvoorbeeld schoon regenwater.

 

De Verenigde Staten van Amerika zijn een land waar schadeclaims courant zijn. Daarom werden de naadverbindingen van de door I.R.S te distribueren Carlisle EPDM-producten bij aanvang onderworpen aan een uiterst lange ontwikkelingsperiode. Heden ten dage worden wereldwijd méér dan 90% van alle naadverbindingen met de aldus ontwikkelde tape-technologie uitgevoerd. Tegenwoordig kent deze technologie een opvallend nieuwe wending dankzij de in de fabriek vooraf aangebrachte naadband (PRE-TAPE = 100% fabrieksgarantie) en een daarmee gepaard gaande snellere verwerkingstijd van ca. 70%. De huidige PRE-TAPE gebruikers zijn dusdanig enthousiast dat I.R.S ook voor Nederland vol vertrouwen een groeiende belangstelling voorziet.

 

Standnummer D-103

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

IsoBouw Systems bv

De basis voor SlimTop Max is het door IsoBouw ontwikkeld EPSHR. Dit maakt het mogelijk om met een dun materiaal hoge isolatiewaardes te behalen. SlimTop Max is geschikt voor renovatieprojecten en daken met een beperkte opbouwhoogte. Deze isolatieplaat kent een hoge drukvastheid van 150 kPa en is uitstekend beloopbaar. In de BDA-Marathonman tester behaalde het product de hoogste klasse.

 

De isolatieplaat is bovendien voorzien van een cachering van mineraal gecoat glasvlies. Het product biedt daardoor niet alleen een optimale bescherming tegen insmelting bij een bitumineuze afdichting, het is ook uitstekend als isolatie inzetbaar onder kunststof dakbedekkingen. Het glasvlies levert dezelfde prestaties als een bitumineuze laag, maar is veel milieuvriendelijker.

 

SlimTop Max is leverbaar in een gebruiksvriendelijk formaat van 1200 x 600 mm. De platen zijn voorzien van een handig rastermotief zodat ze gemakkelijk op maat te maken zijn.

 

Standnummer G-105

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Instituut voor Dakveiligheid

Het Instituut voor Dakveiligheid (IVDV) heeft sinds zijn oprichting in 2005 een gestage groei meegemaakt, zowel op het gebied van uitvoerende werkzaamheden als in het aantal bedrijven dat zich door het IVDV heeft laten erkennen.

 

Op dit moment levert het IVDV o.a. de volgende producten en diensten:

Het fungeren als vraagbaak voor erkende organisaties, derde partijen en particulieren.

Het toetsen van (dak) Risico Inventarisatie en Evaluaties (RI&E’s) aan de geldende wet- en regelgeving.

Het verzorgen van opleidingen en cursussen, en het waarborgen van de kwaliteit van door erkende organisaties aangeboden opleidingen.

Het uitvoeren van onafhankelijke opleveringskeuringen van aangebrachte dakveiligheid.

Het verstrekken van het certificaat “Goedkeuring IVDV”, de garantie voor een Arboveilig dak.

 

Standnummer H-103

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Kijlstra Beton

Kijlstra produceert en levert een compleet programma zandbestrating, waaronder betontegels in diverse formaten, kleuren, dek- en slijtlagen en betonplaten in meerdere uitvoeringen. Het bedrijf levert o.a. een compleet programma dakbestrating: van kleine terrassen tot parkeerdaken. Vele betontegels en -platen worden in eigen fabriek geproduceerd. Het standaardprogramma is daardoor vrijwel altijd uit voorraad leverbaar. Men levert volgens NEN normen, met gebruikmaking van hoogwaardige toeslagmaterialen. Het volledige assortiment staat onder voortdurende controle van KIWA, veel producten worden geleverd met KOMO-certificaat.

 

Standnummer E-105

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Kingspan Insulation

Kingspan kan dankzij de moderne faciliteiten uitgekiende paneelsystemen produceren. In vergelijking met conventionele, op de bouwplaats samengestelde bekledingssystemen, bieden deze een groot aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel van fabrieksmatig geproduceerde geïsoleerde panelen is de betrouwbaarheid met betrekking tot warmte-isolatie, een eigenschap die 100% kan worden gegarandeerd. Hierdoor worden de problemen van inwendige condensatie en koudebruggen binnen de spouw opgelost en wordt langdurige thermische betrouwbaarheid verzekerd. Kingspan biedt een brede technische ondersteuning om architecten, aannemers en installateurs met raad en daad terzijde te staan gedurende het hele bouwproces.

 

Standnummer A-100

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Köhler Woodcap

De dakfolie-systemen van Alujet/Coroplast worden na groot succes in o.m. Duitsland nu ook op de Nederlandse markt gebracht. De systemen bestaan uit dampopen, dampremmende en dampdichte folies (Alujet) in combinatie met speciale tapes en kitten (Coroplast).

 

De Alujet producten zijn verkrijgbaar voor binnen- en buitentoepassingen. De folies munten uit in isolatiewaarden en energiebesparing. Het gehele programma voldoet aan brandklassen conform DIN 4102 / EN 13501. Coroplast tapes zijn belijmd met een nieuwe generatie kleefstof UV-Acrylaat. In combinatie met speciale dragers, zijn deze tapes bestand tegen vochtige omstandigheden en extreme temperatuurschommelingen. Op het gehele systeem geldt een garantietermijn van 10 jaar.

 

Standnummer G-104

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Mawipex

Binnenkort wordt de nieuwe NEN norm, “Brandveilig ontwerpen en detailleren van daken met gesloten dakbedekking­systemen”van kracht. NEN 6050 kort samengevat: toepassen van open vuur bij dakrand (10 cm uit de kim), opgaand werk (75 cm) en dakdetails verboden. In dit kader zijn de oplossingen die Mawipex kan bieden met haar Bosscover EPDM systemen zeer geschikt en actueel. Bij alle systemen die aangeboden worden, wordt geen open vuur gebruikt. Alle systemen zijn gebaseerd op het koud verkleven van materialen en accessoires (HWA’s, ontluchtingen e.d).

Daarnaast blijft overeind dat deze systemen onovertrefbaar zijn voor wat betreft levensduur verwachting (40 jaar) en de zeer snelle applicatie. Het koud verkleven wordt d.m.v. het innovatieve Spraybond concept tijdens deze beurs op de Mawipex−stand gedemonstreerd.

 

Standnummer C-101

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Monier

De betonnen Neroma dakpannen van Monier (voorheen Lafarge) zijn verkrijgbaar in effen en genuanceerde versies. Daarbij zijn er twee afwerkvarianten mogelijk: Natura en Glazuron. Naast de kleuren  nero/zwart, azzurro en rosso is de effen Glazuron nu ook verkrijgbaar in grijs, bruin en koper. Tevens zijn er genuanceerde Glazuron betondakpannen in de collectie opgenomen, namelijk herfstkleur TWP en roestkleur. Verder bestaat de collectie uit de Natura effen in antraciet en hollands rood, en de Natura genuanceerd in herfstkleur RBB.

 

De Glazuron betondakpan is de enige in Nederland verkrijgbare dakpan die beschikt over het Dubokeur certificaat. Een hellend dak voorzien van de betondakpannen betekent tussen de 50 en 80 procent minder CO2-emissie dan bij een andere dakbedekking. Uit recent onderzoek is komen vast te staan dat cement, ook na te zijn verwerkt tot product, door het carbonatieproces tijdens zijn gebruiksduur CO2 opneemt.

 

Standnummer H-106

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA)

Het Dakinformatie en adviescentrum is sinds 1986 actief als zelfstandig adviesbureau op het gebied van daken en adviseert en ondersteunt haar relaties met advies, inspectie, begeleiding en Risico inventarisaties.

 

NDA is met 19 vestigingen uitgegroeid tot een organisatie met landelijk dekkend netwerk van professionele dakdekkers en de grootste partij in de dakensector. Door voortdurende investeringen in procesbeheersing en kennis is zij in staat zowel in nieuwbouw, de renovatie als in het onderhoud voordurend te groeien en zich verder te ontwikkelen. Tijdens de beurs zal er aandacht geschonken worden aan actuele thema’s als veiligheid, energie, gebruiksdaken en dakbegroening.

 

Dakbehoud Nederland is de gespecialiseerde formule voor onderhoud en beheer van daken. De inzet van gestructureerd onderhoud leidt tot verlenging van de levensduur van het dak, het vergroten van het inzicht en verlaging van de exploitatie­lasten.

 

Standnummer A-101

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Opstalan

Opstalan zal tijdens het komende Dak Event volop aandacht besteden aan drie concepten uit het assortiment.

 

• Opstalan Dak Vlak Methode (DV)

Met de Dak Vlak methode levert Opstalan verregaand maatwerk voor hellende daken.

 

• Opstalan Getoogde Elementen (GTD)

De getoogde GTD-elementen leveren een kant-en-klare oplossing voor gebogen daken. De geïsoleerde dakelementen worden in overleg met de opdrachtgever getoogd in de gewenste straal van het dak.

 

• Opstalan Integraal Plat Dak (IPD)

Het Integraal Plat Dak-concept combineert de hoofdbestanddelen van het platte dak, isolatie, dakbeschot en balklaag, in één element. De opbouw bestaat uit een balklaag met daarop verlijmd een OSB of Multiplex plaat en PUR-hardschuim isolatie, waardoor rechtstreekse oplegging op de bouwmuren mogelijk is. Indien noodzakelijk is het mogelijk de elementen te voorzien van een dampremmende laag.

 

Standnummer C-109

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Probasys Benelux

Probasys Benelux is de vereniging van de belangrijkste producenten en leveranciers van bitumen afdichtingmaterialen in de Benelux.

 

De stand zal in het teken staan van duurzaamheid, recycling  en duurzaam brandveilig ontwerpen en detailleren met bitumen dakbedekkingsystemen. De recycle mogelijkheden van bitumen afdichtingmaterialen zullen nadrukkelijk in de schijnwerpers staan. Bitumen is bovendien het enige dakbedekkingproduct voor het platte dak dat kan aantonen dat uitloging van gevaarlijke stoffen geen thema is. De producten van onze leden zijn namelijk allemaal gecertificeerd op de uitloog- en samenstellingeisen van het Bouwstoffenbesluit (wordt binnenkort vervangen door het Besluit bodemkwaliteit).

 

Vanzelfsprekend hebben de Probasys Benelux leden kwaliteit hoog in het vaandel staan. De vereniging en haar leden zijn daarom één van de belangrijkste promotors van het KOMO-merk. Alle leden voeren het KOMO-merk. Het belang van het KOMO-merk voor de dakenmarkt en de per 1 januari 2008 ingevoerde wijzigingen zullen worden toegelicht.

 

Standnummer B-101

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Pronk Handelsonderneming

Pronk Handelsonderneming presenteert de volgende noviteiten:

Pronk Handelsonderneming heeft door middel van hechtproeven de compatibiliteit van IGOM EE en IGOM EE2 dakaccesoires met APP gemodificeerde bitumen aangetoond. Deze producten hebben o.a. een duurzaamheid  die tenminste gelijk is aan die van de dakbaan. Verder o.a.:

Milieuvriendelijk: er komen geen zware metalen in het oppervlaktewater of de riolering. Geen aparte afvalstroom aan het eind van de levensduur.

Geen primer nodig; direct te verwerken en minder afhankelijk van de menselijke factor.

Zeer geschikt voor verwerking zonder open vuur.

 

Als uitbreiding van het bestaande assortiment zijn nu ook zijuitlopen verkrijgbaar in de afmeting 60 x80 mm, zowel in de 90° als 45° uitvoering.

 

“Sure Fix” onderuitlopen uitlopen kunnen onder vrijwel alle omstandigheden en met iedere dakbaan waterdicht worden verbonden zonder gebruik te maken van open vuur.

 

Naaste deze noviteiten wordt het bestaande assortiment gepresenteerd.

Kunststof waterafvoeren en dakdoorvoeren

Losse accessoires van kunststof, zoals ontluchtingen en bladvangers

Elektrische gasflesverwarmingen.

 

Standnummer C-106

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Recticel Insulation

Powerdeck van Recticel Insulation garandeert een duurzame en brandveilige manier om platte daken te isoleren. De isolatieplaten kenmerken zich door een uitstekende vormvastheid, een licht gewicht en een hoog isolerend vermogen. De platen hebben grote afmetingen, zodat het aantal naden op het dak sterk afneemt. Ze zijn ook heel licht, waardoor ze snel en eenvoudig geplaatst worden. Dankzij de uitstekende en blijvende drukweerstand, blijft het dak steeds beloopbaar.

De isolatie is inzetbaar onder zowel mechanisch bevestigde tweelaagse bitumineuze of eenlaagse kunststofbekledingen. Powerdeck heeft een FM Approval class 1.

 

De isolatieplaten van Recticel Insulation zijn Keymark gecertificeerd (kwaliteitsmerk). Het vrijwillige Keymark heeft als voornaamste doelstelling het garanderen van de continuïteit van de kwaliteit van het product. Hiervoor wordt het product initieel getest, wordt er geauditeerd en gecertificeerd door derden.

 

Standnummer E-106

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Renolit AG

Renolit AG is een internationale marktleider op het gebied van de productie van hoogwaardige films en producten uit kunststof. Het AlkorDesign® systeem combineert  het esthetische van metalen dakbedekking (zink, koper of aluminium) met de voordelen van een soepele kunststof dakbedekking. Het werd speciaal ontwikkeld voor het esthetisch afdichten van daken met alle mogelijke dakvormen. Het systeem wordt internationaal gebruikt bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

 

Het systeem heeft als basis de standaard dakafdichtingsbaan AlkorPlan® F. Deze thermoplastische soepele kunststofbaan, gewapend met polyesterweefsel, is standaard leverbaar in rollen van 20 meter lang op een breedte van 1.05 meter en met een dikte van 1.5 mm. De profielen (dakroeven) zijn in dezelfde kwaliteit als de dakbaan, en verkrijgbaar in twee uitvoeringen in de kleuren Zinkgrijs, Antraciet, Kopergroen en Terracotta.

 

Alkorplan dakbanen voldoen aan het NL Bouwbesluit, NeN 6063, NvN 6050.

 

Standnummer E-102

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Rockwool

Rockwool heeft een groot assortiment brandveilige dakisolatieproducten. Naast de producten Taurox en Rhinox zijn extra serviceproducten aan het assortiment toegevoegd. Het Akoestisch Membraan voor extra akoestische prestaties en de dampremmende folie Rockfol SK.

 

Bij een brand stijgen hitte, rook en gassen op naar het dak en vormen daar een steeds dikker en heter wordende laag die na een flash-over het gebouw in vlammen zet. Steenwol dakisolatieproducten beschikken over unieke eigenschappen op het gebied van brandveiligheid. Steen is nu eenmaal onbrandbaar, ontwikkelt geen rook, geeft geen giftige gassen af en heeft een smeltpunt van meer dan 1000 °C. Goed gemonteerde Rockwool producten vormen dan ook een veilige barrière voor vuur en blijven constructies bij een brand beschermen. Daarnaast staan Rockwool dakisolatieproducten garant voor een duurzame thermische isolatiewaarde en een groot warmteaccumulerend vermogen. Tenslotte beschikken deze producten over gunstige eigenschappen op het gebied van akoestiek en windstabiliteit. Op de stand maakt u kans op een mooie Rockwool-voetbal.

 

Standnummer F-104 

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Roval Aluminium

Roval Aluminium heeft voor de bevestiging van muurafdeksystemen een uniek, geoctrooieerd klangensysteem ontwikkeld. Dit klangensysteem, dat is uitgevoerd met slobgaten, is voorzien van een speciale rvs-‘klik’veer voor eenvoudige bevestiging. De voorgemonteerde EPDM-afdichtingsband voorkomt inwateren en zorgt bovendien voor een goede demping. De klang bevordert een snelle montage, waardoor een reductie van de bouwkosten wordt gerealiseerd, bovenop de reductie door de duurzaamheid van het toegepaste muurafdeksysteem. Muurafdekking als dakrandafwerking bevordert bovendien de levensduur van het totale dak.

 

Daarnaast biedt het klangensysteem ook esthetische voordelen, omdat de muurafdekker mooi strak en glad wordt gehouden. Roval biedt de keuze uit diverse modelmogelijkheden en een groot aantal RAL-kleuren, gecombineerd met een tienjarige garantie en een Komo-attest-met-product-certificaat. Dit maakt, samen met de hoge mate van onderhoudsvriendelijkheid, de muurafdeksystemen geschikt voor zowel toepassing in de utiliteitsbouw als woningbouw.

 

Standnummer G-108

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

SBD

In de SBD-stand kan men natuurlijk terecht bij de arbovoorlichters, die graag bereid zijn in te gaan op allerlei vragen uit de dagelijkse praktijk met betrekking tot Veilig en Gezond werken op het dak. Daarnaast is er een overzicht aanwezig van nieuwe publicaties en toolbox presentaties van de arbovoorlichters. Natuurlijk zal er ook volop aandacht zijn voor de campagne “Als het gezond kan, doe het dan!”, over de aanpak van fysieke belasting

 

De SBD richt zich tevens op het arbeidsmarktbeleid. Een ieder kan dus terecht met vragen over de wijze waarop in de branche aandacht is voor arbeid en zorg. Er is volop informatie over de aanpak van verzuimbeheer en reïntegratie. Je kunt ter plekke de loopbaancheck doen of advies inwinnen bij een loopbaan-trajectadviseur. Dakdekkers boven de 50 jaar kunnen zich aanmelden voor een workshop: ‘Hoe blijf ik gezond en fit doorwerken?’ Deze vinden plaats op 30 en 31 januari 15.00 uur.

 

Standnummer A-103

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Sievert

Sievert is wereldwijd een vooraanstaande fabrikant en leverancier van een breed assortiment aan o.a. branders voor professionele verwerkers. Het bedrijf is opgericht in 1882 en momenteel in meer dan 60 landen actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm (Zweden) en het bedrijf heeft diverse productielocaties. Met name is men actief in de dak- en installatiebranche en telecom. Op het gebied van dakbranders heeft het bedrijf een gevarieerd en modern assortiment.

 

Standnummer E-104

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

De Telegraaf

De krant van wakker Nederland

 

Standnummer E-100

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Triflex bv

Triflex heeft al 30 jaar ervaring op het gebied van het naadloos afdichten en duurzaam beschermen van allerlei oppervlakken, o.a. daken en dakdetailleringen. De Tsystemen zijn op basis van vloeibare kunststofharsen en koud verwerkbaar dus geschikt als afdichting volgens de aankomende nieuwe NEN norm 6050. Door de chemische resistentie zijn onze producten ook geschikt voor de industrie.

 

Op onze stand zult u een uitgebreid leveringsprogramma aantreffen speciaal voor de daken en dakdetailleringen. Zoals o.a. de Triflex ProDetail; voor het waterdicht afdichten van complexe detailleringen op een brandveilige manier. Maar ook de nieuwe veiligheidscoating; Triflex Cryl SC 237 voor randzone aanduiding op het platte dak en looppad markering t.b.v. onderhoudsdiensten. Door de ontwikkeling van de Triflex Safetymarker, speciaal voor het aanbrengen van de Triflex Cryl SC 237, kan een constante en volle lijn op het dak worden aangebracht zonder af te plakken.

 

Standnummer C-103

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Ubbink

Ubiflex kan worden toegepast in alle bouwdetails waarin een waterdichte laag is vereist. De Ubiflex waterdichte lagen zijn in alle opzichten betrouwbaar en hebben een levensduur die aansluit bij de levensduur van gebouwen.  Het product is in alle fasen niet schadelijk voor het milieu: zowel in de productie, bij de verwerking, over de volle levensduur en na sloop. Omdat er geen schadelijke stoffen uit het product vrij komen, zijn er ook voor de verwerker geen gevaren voor gezondheid.

 

Ook in de verwerking biedt het product tal van voordelen. Zo kan het zonder problemen op grote lengten worden verwerkt, omdat het zeer licht is. Nieuw is dat Ubiflex buiten de kleur zwart, nu ook leverbaar is in de kleuren grijs en natuurrrood.

 

Standnummer H-102

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Unidek

Optiroof Solutions is de verzamelnaam voor twee innovatieve isolatieplaten voor vlakke daken van industriële gebouwen: Optimum en Optimax. Hierbij staan brandveiligheid en intensieve beloopbaarheid centraal. De producten zijn het resultaat van de ‘Quality Alliance’; een uniek samenwerkingsverband tussen bouwmateriaalproducenten Unidek en Isover.

 

De Optiroof Solutions dakisolatieplaten bestaan uit een kern van EPS (brandvertragend gemodificeerd), een onderlaag van 25 millimeter Isover glaswol (harde persing) en een bovenlaag die is afgewerkt met een speciale cachering. Bij het type Optimum is dit een cachering van speciaal gecoat glasvlies, bij de Optimax is dit een bitumineuze cachering voorzien van Syntan om vuurloos te verwerken.

 

Beide typen zijn geschikt voor toepassing in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. De flexibiliteit van het glaswol zorgt voor een egaliserende werking in geval van oneffenheden, ideaal voor renovatieprojecten. Uitgebreide beloopbaarheidstesten door adviesbureau BDA hebben geleid tot indeling in klasse 3, wat betekent dat de daken intensief beloopbaar zijn.

 

Zowel Optimum als Optimax is door TNO gekwalificeerd in brandklasse Bs1-d0 (end use conditions). Beide dakisolatieplaten zijn eenvoudig te verwerken.

               

Standnummer D-104

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Unilin Systems bv

Unilin Systems bv, marktleider in Europa op het gebied van isolerende dakelementen, gaat vanaf heden haar gamma sandwichelementen type Unisupur uitvoeren met een vernieuwde bovenplaat. Op de bovenplaat is een ruitmotief aangebracht van 50x50 mm. Alle types Unisupur met een bovenplaat van 3 mm (te weten Unisupur 0303 en 0803, Unigreen 0803 en Uniplex Fins 0903) worden vanaf heden geleverd met deze ruitprint.

 

De reden voor deze aanpassing is het gegeven dat de verwerker met behulp van deze hulplijnen op de plaat zonder extra moeite het nagelpatroon kan bepalen en hierdoor de dakelementen sneller en nauwkeuriger kan bevestigen op de onderconstructie. Tevens zal het paszagen van de elementen sneller kunnen geschieden en kan het maatraster een hulpmiddel zijn voor het aanbrengen van panlatten.

 

Standnummer D-102

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Van Roij Fasteners

De vakbeurs Dak Event staat voor Van Roij Fasteners in het teken van verbreding. Wij hebben ons programma onlangs sterk uitgebreid met het complete assortiment van voorheen Falnim bv. Gezien de vele vragen van onze relaties waarom wij geen machines en gereedschappen konden leveren was dit een logische stap.  Met deze verbreding zijn wij ook meteen de verdeler geworden van het Alprokon Dakrelingsysteem®, de tijdelijke en opklapbare randbeveiliging.

 

Van Roij Fasteners zal haar specialisme waar het 31 jaar geleden allemaal mee begonnen is  niet uit het oog verliezen: De doelstelling is duidelijk: marktleider zijn en blijven. Dit doen we door trendsettend en innovatief te zijn. Het ETAG 006 certificaat (CE markering ) is hier een mooi voorbeeld van, Van Roij  Fasteners was de eerste op de Europese markt met dit certificaat.

 

Verder willen wij u laten kennismaken met onze afdeling technical support welke sterk is uitgebreid met de nieuwste apparatuur en software. Daarnaast vertegenwoordigt en verdeelt Van Roij Fasteners exclusief de producten van de Amerikaanse fabrikant OMG op de Europese markt. Een tweetal nieuwe producten zullen worden geïntroduceerd en wel één voor tijdelijke en/of noodafdichtingen (Nightshot) en één voor het verlijmen van isolatie en of dakbanen Olybond.

 

Standnummer B-103 

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Van Wylick isolerende Mortels bv

Van Wylick Isolerende Mortels bv houdt zich bezig met de productie en applicatie van isolerende mortels op basis van EPS-korrels, vermiculiet, toeslagstoffen en cement als bindmiddel. De mortels in diverse samenstellingen zijn geschikt als thermische, brandwerende en akoestische isolerende constructies.

 

Het personeel brengt zelf de mortels aan. De werknemers worden aangestuurd door een uitvoerdersorganisatie. De verkoop verloopt via erkende dakdekkers- en vloerenleggersbedrijven binnen Nederland.

 

Van Wylick Isolerende Mortels bv hanteert bedrijfskwaliteitssystemen die uitgevoerd worden volgens de ARBO-wetgeving en overeenkomstig zijn met het KOMO-attest-met-product-certificaat. Het bedrijf besteedt aandacht aan de verbetering van haar personeel door middel van interne technische opleidingen.

 

Standnummer C-105

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

VBF international

Firestone building product company, een divisie van Bridgestone/Firestone Diversified kan terugvallen op meer dan 100 jaar ervaring in de rubbertechnologie. Vandaag staat Firestone Building Products voor de productie en plaatsing van meer dan 1.000.000.000m2 Rubbergard EPDM.

 

Tijdens het Dakevent van 2008 presenteert VBF international, exclusief Firestone Rubbergard® verdeler voor de Nederlandse markt,  de verschillende Firestone dakbedekkingsystemen.

VBF biedt complete EPDM dakbedekkingsystemen aan, welke zijn samengesteld uit RubberGard EPDM membranen en een uitgebreid gamma speciaal ontwikkelde toebehoren. Alle systeemonderdelen beantwoorden aan de strengste kwaliteitsnormen om tezamen een duurzame dakafdichting te vormen. Deze dakafdichting is geschikt voor de renovatie en nieuwbouw van de meest verschillende soort daken. De systeemcomponenten worden volledig “koud verwerkt”.

Tijdens deze dagen bestaat ook de mogelijkheid om uw bedrijf aan te melden voor de Firestone verwerkers opleidingen die zullen plaatsvinden in februari en maart 2008.

 

Standnummer: A-102

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Verenigde Dakadviseurs (VDA)

Zes zelfstandige dakadviesbureaus werken samen in de stichting Verenigde Dakadviseurs. De samenwerking is gericht op kennis delen met elkaar en met de markt. Hierbij stellen zij de zin en onzin van richtlijnen en adviezen op het gebied van daken aan de kaak.

 

De markt heeft de stichting tot nu toe leren kennen via artikelen en de website van de stichting. Nu is de tijd om het no-nonsense gedachtegoed ook zichtbaar uit te dragen. Door zich gezamenlijk tijdens Dak Event te presenteren laten de aangesloten bureaus zien achter het gedachtegoed van de stichting te staan.

 

Het no-nonsense gedachtegoed is een krachtige combinatie van goed dakbeheer en kritische kostenbeheersing. Dit is in het belang van gebouweigenaren en- beheerders. De zelfstandige dakadviesbureaus hebben ieder hun eigen commerciële verantwoordelijkheid. Door hun samenwerking in de stichting laten de bureaus zien dat het belang van de klant deze commerciële verantwoordelijkheid kan overstijgen.

 

Standnummer F-107

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Vebidak

Branchevereniging Vebidak biedt o.a. technische ondersteuning, van oudsher aan dakbedekkingsbedrijven en aannemers, en sinds jaren ook aan opdrachtgevers - zoals woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, verenigingen van eigenaren en particulieren. Ook architecten weten de vereniging steeds vaker te vinden.

 

De afdeling Technische Zaken van Vebidak geeft onafhankelijk technisch advies. Ook het beoordelen van offertes, bestekken en detailtekeningen komt dikwijls voor. Sinds enige tijd verzorgt de afdeling Technische Zaken ook risico-inventarisaties met bijbehorende rapportages. Deze rapportages voldoen aan de eisen die gesteld worden in de Arbo-wet.

 

Standnummer G-106

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Verbeek

Verbeek is gespecialiseerd in het leveren van hydraulische vrachtautokranen voor diverse toepassingen. Onze jarenlange ervaring en specialistische kennis van alle facetten van het hijswerk, garanderen een vakkundige aanpak.

 

Wij zijn de enige importeur in Nederland van de Duitse MKG kranen. Daarnaast leveren we rechtstreeks of via ons dealernetwerk diverse kranen, ondersteunende accessoires en advies door heel Europa. Onze technologisch hoogwaardige producten en persoonlijke vakkennis staan garant voor een optimaal resultaat.

 

Standnummer B-106

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲

 

Vlutters Bouwlogistiek bv

Vlutters Handelsonderneming bv uit Oldenzaal en Vlutters Bouw­­logistiek bv uit Waardenburg zullen begin 2008 gaan opereren onder dezelfde bedrijfsnaam Vlutters Bouwlogistiek bv.

 

Op Dak Event 2008 zal Vlutters een scala van haar mogelijkheden op het gebied van verticaal transport onder de aandacht brengen in een daarvoor speciaal ingericht demo plein. Naast de presentaties van PAUS ladderliften en een KLAAS Friendly kraan op een auto chassis gaat Vlutters niet voorbij aan de vele mogelijkheden van het GEDA assortiment, te weten de Maxi, Comfort, Standaard en de 200Z opbouwliften. Verder speelt men in op de groeiende populariteit van de PAUS Easy ladderlift 18 WH.

 

Op de stand zelf kunt u alle informatie verkrijgen met betrekking tot de verkoop en verhuur van personen- & goederenliften alsmede de verplichte jaarlijkse materieelkeuringen volgens BMWT-keur. Zowel bij verhuur als verkoop is binnen Vlutters Bouwlogistiek een team van technische bekwame monteurs beschikbaar voor instructie, montage en demontage.

 

Standnummer D-106

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲

 

Wecal Isolatie Techniek bv

Ook voor de Knauf Rooftherm EPS is Wecal Isolatie Techniek bv inmiddels een vertrouwd adres geworden. Onze voortdurende zoektocht naar combinatiemogelijkheden binnen ons leveringsprogramma hebben geleid tot onderstaande combinatieopbouw:

Knauf Rooftherm EPS &

Bauder 246P60 (vlambase,losliggend geballast of indirect mechanisch   bevestigd)

 

Uw voordelen:

Door toepassing van Bauder 246P60 als onderlaag wordt voorkomen  dat Knauf Rooftherm inbrandt.

Bauder 246P60 is voorzien van een geoxideerde bitumendeklaag, dus toepasbaar als onderlaag voor zowel APP als SBS. De meeste gebruikelijke uitvoeringen zijn snel leverbaar, eventueel aangevuld met PE folie en bevestigers.

 

Standnummer G-102

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  

 

Zoontjens

In de stedelijke omgeving zijn extra ruimte, licht en buitenlucht eenvoudig beschikbaar. Dankzij de parkeerdak, valbeveiliging- en dakbestratings-systemen van Zoontjens. Steden worden mooier, parkeerproblemen verminderen en stedelijke planning wordt flexibeler door onze complete, beproefde sys­temen met verzekerde garantie. Voor onderhoudsvriendelijke en slijtvaste daken, uitvoerig te belasten en met een levensduurverwachting van meer dan 30 jaar.

Wij leveren op de internationale markt producten met een hoge toegevoegde waarde: complete systemen voor dakbestrating en parkeerdaken op elke mogelijke locatie. We bieden als organisatie een zeer hoge servicegraad en staan u constant bij met technisch advies over de beste dakbestratingssystemen, parkeerdaksystemen en het valbeveiligingssysteem.

 

Standnummer G-101

 

■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲  ■  ▲

 

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam