Roofs 2007-11-25 Renovatiecongres tijdens Dak Event 2008

Op 29, 30 en 31 januari 2008 vindt in de Evenementenhal Gorinchem de Dak Event plaats. Dit is de derde editie van de Dakontmoetingsdagen, de tweejaarlijkse beurs voor de dakenbranche die voor het eerst onder de nieuwe naam Dak Event zal worden georganiseerd. In dit artikel een overzicht van de activiteiten.

Opzet en doelstelling van de beurs blijft onveranderd ten opzichte van de eerdere edities. De Dak Event wordt als gebruikelijk georganiseerd volgens de bekende full service formule. Dit houdt in, dat de beurs alleen toegankelijk is voor genodigden. Bezoekers worden door de exposanten uitgenodigd. Zo is men verzekerd van gerichte bezoekers en een prettige, rustige sfeer op de beursvloer. De bezoekers worden als VIP behandeld met gratis parkeerplaatsen, gratis hapjes (variërend van borrelhap tot warm en koud buffet en 's avonds dineren) en drankjes met bediening op de stand. Alles is erop gericht de kwaliteit te optimaliseren; het gaat om volle stands, niet om volle gangpaden. De standhouders zelf zijn mede verantwoordelijk voor het aantal en het gehalte van de bezoekers.

 
Renovatiecongres
Op woensdagochtend 30 januari zal een renovatiecongres worden georganiseerd rond de volgende thema’s brandveilig, milieuvriendelijk en arbeidsvriendelijk renoveren. Het programma zal er als volgt uitzien:

Milieuvriendelijk renoveren (10.00 - 11.30)
Michiel Haas (NIBE): ‘Plat dak versus hellend dak vanuit milieuperspectief.’
Pieter Huijbregts (Coficiënt): ‘Conceptueel renoveren.’
Will Verwer (Monier): ‘Conceptueel renoveren van hellende daken en het milieu’
(Stichting Dakmeesters): ‘Renovatie van hellende daken,welke zekerheden heeft de opdrachtgever?’

Pauze kleine lunch (11.30 - 12.15)

Arbeidsvriendelijk renoveren (12.15 - 13.15)
Jan Boer (Ministerie van SZW/Arbeidsinspectie): ‘Arbeidsvriendelijk renoveren, specifieke inspectiepunten’
Jos van der Borgt (SBD): ‘Arbeidsvriendelijk renoveren, oplossingen en maatregelen.’

Brandveilig renoveren (13.15 - 14.15)
Erik Janse (Adviesbureau BrandVeiligheid Erik Janse): 'Aansluiting brandwand op dak gaat soms goed fout. Aandachtspunten brandveiligheid.'
Lodewijk Niemöller (Probasys Benelux): ‘Brandveilig ontwerpen en detailleren daken.’

 

Dak Awards
Dit jaar geen ‘Nacht van het Dak’, maar een standhoudersborrel, de gelegenheid waar men in een feestelijke ambiance kan bijpraten met bekenden. Tijdens de standhoudersborrel zullen de prestigieuze DakAwards worden uitgereikt. De DakAward is de tweejaarlijkse prijs die door Stichting Dakpromotie wordt uitgereikt aan het project, waar door samenwerking beter dakwerk tot stand is gekomen. De prijs is ingesteld om dit aspect, dat niet vanzelfsprekend is, onder de aandacht te brengen. De prijs werd eerder toegekend aan het project Dekkenplan te Zoetermeer (2000), Restaurant Knus (2002), het Dak van de Zon te Heerhugowaard (2004) en het Bouwhuis te Zoetermeer (2006).
 
Verwacht wordt, met deze editie van Dak Event een verdere groei van de beurs te kunnen realiseren.

 Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand. 
  Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam