Roofs 2007-10-36 Nieuwslijn

 

Online instrument voor een veilige werkplek op hoogte
Arbouw kwam in de Week van de Veilige Bouw uit met een nieuwe webapplicatie: werk veilig op hoogte (www.werkveiligophoogte.nl). De applicatie is bedoeld voor werkvoorbereiders/uitvoerders. Zij kunnen hiermee in de voorbereidende fase in een handomdraai bepalen hoe in de uitvoerende fase een veilige werkplek op hoogte kan worden gecreëerd.

De applicatie gaat uit van twee mogelijke startsituaties: er is een werkvloer aanwezig of niet. Als er een werkvloer aanwezig is, geeft de applicatie op basis van het werkgebied aan hoe dit gebied het beste kan worden beveiligd tegen valgevaar. Tekeningen illustreren de gewenste situatie. Wanneer er geen sprake is van een werkvloer, geeft de applicatie aan welk arbeidsmiddel het beste kan worden ingezet om als veilige werkplek op hoogte te dienen. Van alle genoemde arbeidsmiddelen is een uitgebreide beschrijving opgenomen.

Rosmalen Dakbedekkingen en Bitasco Contracting treden toe tot NDA
Met de recente toetreding van Rosmalen Dakbedekkingen en Bitasco Contracting heeft de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) haar landelijk netwerk nu compleet. De komst van de twee bedrijven betekent eveneens een verdere versterking van Dakbehoud Nederland, de NDA-formule die landelijk  onderhoud aan platte daken garandeert volgens identieke procedures en methodes.

Met de toetreding van deze bedrijven is het aantal NDA-leden gegroeid naar zeventien leden, die gezamenlijk in 2007 naar verwachting een omzet zullen realiseren van circa 65 miljoen euro. Daarmee is de NDA niet alleen vakinhoudelijk maar ook wat betreft omvang de grootste speler in de Nederlandse dakenmarkt. Lahuis verwacht dat de grenzen van de groei nog lang niet zijn bereikt. “Ik denk daarbij niet in eerste instantie aan meer bedrijven die zullen toetreden. Met de huidige verfijning van ons netwerk bestaat die noodzaak ook niet. De groei zal vooral komen uit de dienstverlening en de toename van bijzondere producten zoals gebruiks- en energiedaken. Meervoudig ruimtegebruik door toevoeging van functies aan daken is een onomkeerbare trend. De NDA-bedrijven hebben daarmee inmiddels veel ervaring en expertise opgebouwd. En het zal vooral die voorsprong zijn die borg staat voor verdere groei in de toekomst.”

Brouwers Zink toert met relaties door Limburgse grensstreek
De motregen die zo nu en dan overging in een plagerig buitje was eigenlijk de enige smet op de toertocht voor motoren die Brouwers Zink voor haar relaties had gehouden. Zo’n tachtig personen op zestig motoren vertrokken ‘s morgens vanuit Maastricht naar Banholt. Het is een afstand die fluitend in tien minuten is af te leggen, maar het gezelschap trok er een kleine twee uur voor uit. Over de smalste wegen slingerden de rijders zich in zes groepen door de Limburgse heuvels om zich na 75 kilometer in een café in Banholt aan de koffie met de onvermijdelijke vlaai te zetten.

’s Middags vertrokken de motorrijders voor een rit door de Belgische Ardennen en pakten ze ook nog een stukje Duitse Eifel mee. In hetzelfde café wachtte daarna de maaltijd.
“Het was een fantastisch evenement,” aldus Ger Ruefli van Brouwers Zink. “Choppers, Harleys en snelle Yamaha’s, het vormde een bonte stoet. Op een enkel valpartijtje - bijna vanuit stilstand - na is het allemaal prima verlopen. Een enkeling voelde na uren met een gemiddelde van 40 km/u te hebben gereden de behoefte om het gas even richting de 200 km te draaien.” Na afloop van de toertocht heeft de leverancier van op maat geleverde dak- en gevelbeplating haar relaties beloofd om er een terugkerend feest van te maken.

Ervaringen met NVN 6050 gevraagd
In NVN 6050 - Eisen aan ontwerp en detaillering voor brandveilig werken aan daken - Gesloten dakbedekkingssystemen van september 2006, is aangegeven dat in 2007 alle ervaringen van gebruikers van deze voornorm worden verzameld. Gebruikers van NVN 6050 kunnen hun ervaringen tot 1 december 2007 doorgegeven aan NEN (centrum van normalisatie in Nederland). De gemelde ervaringen worden gebruikt om voornorm NVN 6050 te ontwikkelen tot een definitieve NEN-norm: NEN 6050.
Tot 1 december 2007 kunnen de ervaringen worden doorgegeven aan NEN, t.a.v. mevrouw ir. Gisela van Blokland, Postbus 5059, 2600 GB Delft of via e-mail: gisela.vanblokland@nen.nl.

PERSONALIA

Paul Bournas sales director Benelux bij EcoTherm b.v.
Per 1 oktober 2007 is Paul Bournas in dienst getreden als sales director Benelux bij EcoTherm b.v. Paul heeft in het verleden zijn sporen verdiend in diverse senior management functies in de bouwtoelevering. Hij zal verder richting gaan geven aan het commerciële beleid van EcoTherm in de Benelux.

Marcus Domisse sales manager Nederland I.R.S.
I.R.S - Carlisle is actief binnen Europa als verdeler van E.P.D.M. systemen. Het bedrijf staat in voor een totaal service aan marketing en technische ondersteuning van voorschrijvende instantie tot verwerker. De teamgeest die bij I.R.S heerst is wellicht de belangrijkste hoeksteen van de samenwerking met relaties. Het werkt nu eenmaal prettiger met mensen die graag voor je klaarstaan. Vandaar ook dat Marcus Dommisse, die geen onbekende is binnen diverse disciplines van de platte dakenmarkt in Nederland, op 1 oktober 2007 gestart is als sales manager Nederland om de markt van dienst te kunnen zijn.

Moderne architectuur op historische industriële locatie
Op 18 oktober is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de Bricx bv Office Showroom op het KNSF terrein in Amstelveen.

De eerste paal is geslagen in aanwezigheid van het voltallige team van het bedrijf. Bricx is al ruim 30 jaar specialist op het gebied van keramische gevel- en dakproducten. Het bedrijf werkt vanuit een visie die is gebaseerd op enthousiasme voor bouwkunst en architectuur. Als gesprekspartner voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en stedenbouwkundigen richt men zich op een constructieve samenwerking die leidt tot optimale synergie voor alle partijen.

De geplande bouwperiode is ca. 8 maanden. Wanneer de bouw voorspoedig verloopt, is de showroom voor de bouwvak van 2008 gereed. Na het realiseren van de nieuwbouw zal Bricx nog beter bereikbaar zijn als kenniscentrum voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en stedenbouwkundigen.

Van Besouw Kunststoffen innoveert en bouwt nieuwe productielijn
Het in Goirle gevestigde Van Besouw Kunststoffen maakt een sterke internationale groei door en verwacht dankzij nieuwe innoverende producten een sterke groei in omzet en personeel. De nieuwe productielijn zal worden gebouwd in Van Besouw’s fabriek in Goirle.

De uitbreiding, waarmee een investering van enkele miljoenen euro is gemoeid, brengt het totale aantal productielijnen op vier. De capaciteitsuitbreiding is het antwoord op de gestaag toenemende vraag van kunststofdakbedekking (sector building) en de special coatings sector. De nieuwe productielijn zal naar verwachting begin 2008 in bedrijf komen.

“De investering draagt bij aan de realisatie van onze groeistrategie,” verklaart Mike Dawud, Managing Director van Van Besouw. “Ondanks modernisering en updates aan onze productielijnen is de vraag groter dan de levercapaciteit. Bovendien verwachten wij veel onze nieuwe membraan folies voor toepassingen op het gebied van biogas systemen en drinkwateropslag.”

“Met deze nieuwe uitbreiding zullen we onze trouwe klanten beter kunnen bedienen,” voegt Ben Bouwman, Technisch Directeur, daaraan toe. “We hebben tevens een aantal interessante nieuwe producten in R&D fase –zoals geïntegreerde solar dakbanen en een innovatieve membraan met milieuvriendelijke ingrediënten- waar nu de capaciteit op wordt voorbereid.”

Bauder Hydroseeding voor extensieve groendak­systemen
Bauder Hydroseeding betreft het ‘on site’ mengen van sedumplantjes en talrijke zaadfamilies inclusief bemesting en toeslagstoffen in een grote tank. De hierbij gevormde ‘groen­emulsie’ wordt met behulp van een slangenstelsel naar het dak gepompt en in één arbeidsgang op het al gespoten substraat aangebracht. Bauder Hydroseeding is niet alleen financieel aantrekkelijk, maar het is ook een veilige begroenings­methode. Substraat, voedingsstoffen en duurzame meststoffen zorgen samen voor een uitgebalanceerde wortel- en voedingsbodem. Dit biedt ideale omstandigheden voor het kiemen van de zaden en het wortelen van de sedumplantjes.

Dit systeem wordt geleverd en verzorgd conform de FLL-richtlijnen. Diverse mengsels kunnen aan de hand van de vegetatiesamenstelling worden verzorgd.

AGENDA
Nationale Dakendag. 6 november 2007. Jaarbeurs Utrecht.
Info: www.dakendag.nl.
Batimat. 5-10 november 2007. Paris Expo, Porte de Versailles, Parijs. Info: www.batimat.com.
Waterproof Membranes 2007. 26-28 november 2007.
Maritim Hotel, Keulen (D).
Info: www.amiplastics.com
Bouw Relatiedagen Rijswijk. 27-29 november 2007. Evenemtenhal Rijswijk.
Nederlandse BouwVAKbeurs. 15-18 januari 2008, WTC Expo, Leeuwarden
Bouwbeurs Noord Nederland.
16-18 januari 2008, TT Hall Assen.
Facilitair en Gebouw.
16-18 januari 2008. Brabanthallen ’s Hertogenbosch.
Dak Event 2008.
29-31 januari 2008. Evenementenhal Gorinchem. Info: www.dakevent.nl.
VSK 2008. 11-15 februari 2008. Jaarbeurs Utrecht.
Dach und Wand 2008. 5-8 maart 2008. Neue Messe Stuttgart.
Bouwbeurs Zuid Nederland.
11-13 maart 2008. Brabanthallen ‘s Hertogenbosch
BouwRAI 2008. 1-4 april 2008. RAI, Amsterdam

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand. Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam