Roofs 2007-10-34 Eerste dakgroothandel in groeimarkt Flevoland

Op 20 september opende Aabo Trading in Almere haar tiende vestiging. De groothandel geeft hiermee gestalte aan de torenhoge ambities: de opening van deze nieuwe vestiging komt zeer snel na de recente openingen van de vestigingen in Drachten, Breda en Utrecht. En er staan nog meer vestigingen in de planning. Een gesprek met filiaalleider Martin Bakker van Aabo Trading Almere bv.

Dakgroothandels zijn in Flevoland dun bezaaid. En dat terwijl in Almere de renovatiemarkt explosief groeit, en het noordoosten van het land steeds nadrukkelijker de aansluiting zoekt met de Randstad. Almere is prachtig tussen beide gebieden gesitueerd. Dit was reden voor het management om in dit gat te springen en ook in Almere een vestiging te openen volgens het inmiddels beproefde Aabo concept.

Filiaalleider Martin Bakker was tot voor kort werkzaam bij een regionale dakdekker, maar toonde zich net zo ambitieus als zijn nieuwe werkgever. Hij verruilde zijn baan als calculator/werkvoorbereider voor deze nieuwe uitdaging en vertelt enthousiast over de totstandkoming van de nieuwe vestiging. “Voor de dakdekkerbedrijven in de regio is het een uitkomst dat er nu eindelijk een dakgroothandel gevestigd is: voorheen was men afhankelijk van groothandels in Amsterdam, Utrecht of Zwolle om de dakmaterialen af te halen. Flevoland is een groeimarkt; het aantal renovatieprojecten in Almere alleen al zal de komende jaren aanmerkelijk stijgen. Nu gaat het er alleen nog om dat men ons weet te vinden. Wij verwachten op dit gebied geen problemen omdat we gunstig gelegen zijn aan de doorgaande weg en ons assortiment en voorraadmogelijkheden vele malen uitgebreider zijn dan in deze regio beschikbaar is. Oscar van Zoelen is als account manager verantwoordelijk voor de verkoop buitendienst: een ervaren kracht die, zeker in dit opzicht, van grote waarde voor de nieuwe vestiging zal zijn. Als magazijnmedewerker is Jos Klaver aangesteld.”

Dakdekkersparadijs
Bakker: “Het is een volwaardige vestiging geworden volgens de inmiddels bekende Aabo formule. Uitgangspunt is dat de dakdekker die op bezoek komt zich een beetje in het dakdekkersparadijs moet wanen. Hij moet het zo gek niet kunnen bedenken, of hij moet het bij ons kunnen vinden. Op de bovenste verdieping staan de lichte materialen (met name isolatiematerialen) opgeslagen, op de benedenverdieping bevindt zich het uitgebreide assortiment aan dakbedekkingmaterialen, gereedschap en machines. Membranen Hertalan EPDM kunnen op maat worden gesneden.”

Tijdens de opening werd, evenals tijdens de opening van Aabo Trading Utrecht bv, veel aandacht besteed aan de methoden die de dakgroothandel in het assortiment heeft om brandveilig te kunnen detailleren. Zo was er speciale aandacht voor EPDM folies (Hertalan), waarbij ook een noviteit werd gepresenteerd in de vorm van een 3-tands-mondstuk voor het kitten van EPDM overlappen met AaboBlue 5003 EPDM-kit. Dit mondstuk is nog in een experimentele fase, maar de groothandel verwacht hiermee een kritische succesfactor te ontwikkelen, met name doordat het bedrijf in de rubber folies in korte tijd een sterke positie heeft verworven.

Op bitumineus gebied werd o.a. de verwerking van Aabimat P+G 446K14 en de Aabo Plura Thermo AD gepresenteerd. De eerste werd gedemonstreerd met een koude kleeflijm-techniek, waarbij de overlappen met een Leister Bitumat hetelucht lasautomaat werden verbonden. Met de Thermo AD werd gedemonstreerd hoe men deze zogenaamde ‘doorwarmrol’ aanbrengt: verhitting vanaf de bovenzijde brengt een hechting aan de onderzijde teweeg, terwijl tegelijkertijd aan de bovenzijde isolatie dan wel de toplaag wordt aangebracht. Dit product kan een grote rol gaan spelen bij het brandveilig detailleren, omdat van direct vlamcontact met de ondergrond geen sprake meer is.

Tenslotte was er een presentatie van het programma Isola Powertekk stalen dakpanelementen, geflankeerd door een nieuw type bitumenshingle, Isola Skifer, die het uiterlijk van een Duitse leiendak dicht benadert.

De dadendrang van Aabo Trading is na de opening van deze tiende vestiging nog niet voorbij. Er zijn al plannen voor de opening van een elfde en een twaalfde vestiging. Zelfs in Brazilië is het bedrijf inmiddels actief. De verbreiding van het paradijs is dus nog niet tot staan gebracht!

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand. Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam