Roofs 2007-10-33 Kelders en Syntec onder één dak

Kelders Dakmaterialen en Syntec slaan twee vliegen in één klap. Ze brengen hun verkoopactiviteiten samen onder één dak aan de Energieweg in Nijmegen. En geen alledaags dak bovendien, want de combinatie van OC-plan ECB dakbanen en het Centrix bevestigingssysteem is nog nooit eerder toegepast in Nederland.

Het hoofdkantoor van Kelders is onlangs verhuisd van Nijmegen naar industrieterrein Bijsterhuizen in Wijchen. Om de bereikbaarheid voor klanten in Nijmegen optimaal te houden, wordt de verkoopvestiging ondergebracht aan de Energieweg. Goed bereikbaar, want nabij het centrum en de randweg.

Metamorfose
Syntec is al langere tijd gehuisvest in het pand dat nu in de steigers staat. Het gebouw ondergaat momenteel zowel van binnen als van buiten een ware metamorfose. Hierbij, vond men, hoort vanzelfsprekend een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam dak. In eerste instantie was het de bedoeling om het dak te realiseren met Elastofol dakbanen in een éénlaags mechanisch bevestigd systeem. Bij nadere inspectie werd echter geconstateerd dat de constructie van houtwolcementplaat onvoldoende houvast zou bieden voor een mechanische bevestiging. De combinatie OC-plan en Centrix bracht uitkomst, omdat de bevestigers voor het Centrix systeem in de balklaag konden worden gefixeerd.

Voordelen
OC-plan ECB dakbanen en het Centrix bevestigingssysteem worden al los van elkaar toegepast, maar de combinatie is een primeur. De Centrix volgplaten worden door middel van parkers in de balklaag bevestigd met een onderlinge afstand van zestig centimeter. De combinatie van de twee systemen maakt het gebruik van brede dakbanen mogelijk. Het resultaat: minder lasnaden, lager risico op schade en een zeer goede waterdichtheid. Daarnaast is een efficiënte verwerking gegarandeerd.

Kelders Dakmaterialen en Syntec willen een minstens zo geslaagde combinatie vormen. Want hoewel het twee aparte winkels zijn, maken beide bedrijven deel uit van CRH Europe, en liggen de producten in elkaars verlengde. Ieder voegt zijn eigen expertise toe waardoor zowel de klanten van Kelders Dakmaterialen als Syntec nog beter kunnen worden geholpen.

OC-Plan is een baanvormige kunststof dakbedekking met bijzondere eigenschappen. Een duurzaam en onderhoudsarm product, dat zeer breed inzetbaar is in de woning- en utiliteitsbouw. Centrix is een bevestigingssyteem voor kunststof dakbanen dat door middel van inductietechniek de dakbaan en de drukverdeelplaten verbindt. De drukverdeelplaat wordt door het inductiesysteeem opgewarmd, waardoor de coating zich hecht aan de onderzijde van de dakbaan.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand. Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam