Roofs 2007-06-28 Van Roij Fasteners Europe bv viert jubileum met nieuwe opslaghal

Van Roij Fasteners Europe bv uit Deurne vierde op 1 april haar dertigjarig bestaan met een open dag voor de familie en partners van haar medewerkers. De gelegenheid werd direct te baat genomen om een feestelijk begin te maken met de bouw van de extra opslaghal die dit jaar naast de huidige locatie gestalte moet krijgen. De nieuwbouw is het gevolg van de enorme groei, die het bedrijf momenteel doormaakt.

“De cijfers van de eerste maanden van dit jaar liegen er niet om,” vertelt algemeen directeur Jaap van der Graaf. “Vorig jaar was al een stevig jaar, maar we presteerden de eerste maanden van 2007 ruim boven het niveau van vorig jaar en ook ruim boven onze doelstellingen voor dit jaar. Nu waren de weersomstandigheden van het eerste kwartaal wel extreem gunstig, en dat geeft natuurlijk een vertekend beeld. Feit is in ieder geval dat wij al geruime tijd uit ons jasje dreigen te groeien. Omdat wij onze service op peil willen houden en uit voorraad moeten kunnen blijven leveren, hebben we meer opslagruimte nodig. De nieuwe hal zal naar alle waarschijnlijkheid een extra opslagruimte van zo’n 4500 m² beslaan.”

Geschiedenis
Het begon allemaal dertig jaar geleden in de garage van de heer Van Roij senior. Hij begon als eenmanszaak dat al snel op meerdere gebieden actief was. Met name deed hij goede zaken in de handel in fittingen. Begin jaren ’90 participeerden beide zoons Van Roij, Tjeu en Jos, in het bedrijf en in 1995 namen zij de leiding van het bedrijf over. Het bedrijf bestond toen uit drie vennootschappen: fittingen- en leidingensystemen, stift- en boutlastechniek en bevestigingsmaterialen voor dak en gevel. Rond de eeuwwisseling ging het bedrijf zich meer en meer richten op de Core-business, wat betekende dat alle divisies, behalve de bevestigingsmaterialen, werden afgestoten (in respectievelijk 2000 en 2001). Op het gebied van bevestigingsmaterialen versterkte men zich juist: de afdeling ‘dak en gevel’ van Bolle Technofast werd aangekocht (2001) en later het Belgische Duvimex (2005). Men sloot een exclusieve deal met het Amerikaanse Olympic (OMG) Fasteners m.b.t. de verkoop- en distributierechten voor Europa.

Sinds 2002 maakt het bedrijf deel uit van het Duitse Würth concern, een internationale handelsonderneming op het gebied van bevestiging- en montagetechnieken. Sinds die tijd staat het bedrijf los van de familie Van Roij. Momenteel staat Van Roij Fasteners onder leiding van een driekoppig managementteam. Naast algemeen directeur Jaap van der Graaf wordt het bedrijf mede geleid door financieel directeur Peter Joosten en hoofd inkoop en logistiek Anton van Oers. Men heeft momenteel in totaal 27 medewerkers in dienst (inclusief inleenkrachten). Het bedrijf heeft verder nog eigen vestigingen in Duitsland (8 medewerkers), Hongarije (12 medewerkers) en België (14 medewerkers).

Toekomst
Het bedrijf heeft de organisatie afgestemd op het snel leveren van kwalitatief hoogstaande producten. Naast een ruime opslaglocatie beschikt het bedrijf daarom ook over een eigen laboratorium waarin alle testfaciliteiten aanwezig zijn. Van der Graaf: “Al onze producten zijn voorzien van ons kenmerk zodat de producten altijd herleidbaar zijn. Voor de kwaliteitscontrole hebben wij een fulltime medewerker in dienst die de productie controleert en test. Zo worden alle inkomende goederen uitvoerig getest. Dit natuurlijk ook in het licht van het CE en het ETAG - 006-certificaat, die wij in ons bezit hebben. Wij doen dan ook geen concessies aan de kwaliteit. Al onze bevestigers voldoen aan de huidige gestelde eisen en hebben een gegarandeerde corrosiebestendigheid. Dat betekent dat we in een wat hoger prijssegment zitten, wat ook in de huidige markt niet altijd even gemakkelijk is, maar het betekent ook dat we een gegarandeerde kwaliteit kunnen leveren met een optimale servicegraad.”

Momenteel is het bedrijf volop bezig met productinnovatie. Van der Graaf vertelt: “Gezien de nieuwe NEN 6050 kijken ook wij naar andere bevestigingsmethodes, bijvoorbeeld op het gebied van de koudkleefmethode. Olympic (OMG) Fasteners heeft een programma van tweecomponentenlijmen die geschikt zijn voor de verlijming van alle materialen isolatie en dakbedekking. Deze koude kleefstoffen hebben in Amerika al een FM Approval  maar zullen ook nog in Nederland uitvoerig getest worden. Pas dan zullen wij deze producten op de Nederlandse markt introduceren.”

Open dag
Het bedrijf heeft het 30-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Gekozen werd voor een open dag, waarbij de partners en familie van het personeel het bedrijf konden bezichtigen. Van der Graaf: “Dit werd erg gewaardeerd, het is natuurlijk leuk om te zien waar je partner, of je naaste familie de hele dag doorbrengt. Tegelijk hebben we de eerste spade in de grond gezet van de nieuwe hal die een aanzienlijke uitbreiding van onze opslagcapaciteit zal betekenen. Naar verwachting zal de nieuwbouw rond de kerst zijn afgerond. We hebben een bedrijf waar we met zijn allen trots op kunnen en mogen zijn. Met deze ontwikkelingen zijn wij naar onze mening klaar voor de toekomst.”

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam