Roofs 2007-03-07 Inschrijving "DakAward" geopend

 

Tijdens de volgende editie van de Dakontmoetingsdagen (begin 2008) zal voor de vierde keer de DakAward worden uitgereikt. De prijs is bedoeld voor een project waarbij door een goede samenwerking tussen de betrokken bouwpartijen tot een beter dak wordt gekomen. Bij de DakAward 2008 gaat het om projecten die in de periode 2006-2007 zijn uitgevoerd. De markt mag vanaf nu projecten aandragen

Eerdere winnaars DakAward

2006:
Bouwhuis te Zoetermeer. Opdrachtgever: Bouwend Nederland. Dakdekker: Finkenflügel Dakbedekkingen te Alphen aan den Rijn. Architect: H. Klunder te Rotterdam. Leveranciers: Kelders Dakmaterialen, Van Wylick Isolerende Mortels.

2004:
Stad van de Zon te Heerhugowaard.  Opdrachtgever: Gemeente Heerhugowaard. Dakdekker Witteveen Daktechniek Noord te Drachten. Architect: Ashok Bhalotra van Kuiper Compagnons te Rotterdam. Aannemer: VOS Projectontwikkeling. Leveranciers: Vurenhawa te Vuren, Phoenix Benelux, BP Solar en Solarned.

2002:
Recreatieverblijf ‘Knus’ te Delft. Opdrachtgever: Verhoef. Dakdekker: Dakdekkerbedrijf Adriaans te Haps. Architect: Molenaar & Van Winden Architecten te Delft. Leverancier: Leisteen Import.

 

Het gaat bij de DakAward om de gedachte dat met een betere samenwerking tussen partijen onderling een beter dak tot stand kan worden gebracht. Uiteindelijk hebben alle partijen dus voordeel bij de samenwerking. De prijs wordt toegekend aan het project waar de aanwezige kennis van alle uitvoerende partijen optimaal wordt benut. Met de prijs wordt dan ook niet alleen het vakmanschap bekroond, maar ook de wijze waarop dat vakmanschap wordt aangewend in het samenwerkingsverband.

De organisatie van de prijs is veranderd ten opzichte van de vorige edities. De nominaties en winnaars werden voorheen bepaald door een jury van vakjournalisten. Besloten is de komende DakAward te laten samenstellen door de markt zelf. Dit houdt in dat de lezers van Roofs zelf nominaties kunnen aandragen. De redactieraad van Roofs zal de aangedragen nominaties beoordelen.

In het najaar zal de longlist in Roofs bekend worden gemaakt, gevolgd door een shortlist. De winnaar zal uiteindelijk worden bepaald door een jury bestaande uit Nic-Jan Bruins, technisch hoofdredacteur van Roofs, en twee externe beoordelaars.

U bent vanaf heden dus welkom projecten (met korte motivatie) aan te dragen en deze te versturen naar Edwin@mandate.nl. Graag bij uw inzendingen duidelijk de naam en plaats van het project, en de betrokken bouwpartijen vermelden.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand

 Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam